•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Japanci snimili dokumentarac o tragičnoj ljubavi Boška i Admire

Priča o sarajevskim Romeu i Juliji, Admiri Ismić i Bošku Bati Brkiću, koji su poginuli 18. maja 1993. godine, biće ovekovečena i u dokumentarnom filmu koji je snimila japanska TV mreža NTVE.

Ekipa serijala "World Astonishing News" japanske TV mreže boravila je u Sarajevu pre izvesnog vremena, gde su snimani delovi dokumentarca režisera Shunsukea Morite. Uloge Admire i Boška pripale su mladim BiH. glumcima Belmi Košutić i Arminu Omeroviću, dok je ulogu Ismeta Bajramovića Ćele odigrao Rijad Gvozden.

"Kada sam otišao na kasting za ovaj film, nisam znao za koju ulogu će me režiser Morita razmatrati i izuzetno mi je drago da mi je na kraju dodeljena uloga Ismeta Bajramovića Ćele. Priču o Admiri i Bošku sam znao i ranije, ali o Ismetu Ćeli Bajramoviću sam morao dodatno istraživati kako bih pokušao što vernije preneti njegov karakter i emociju pa gledateljima približiti kakav je on zapravo bio. Sam proces analize za mene je bio zanimljivo iskustvo i pokušao sam zanemariti sve ono što sam do tada o njemu znao i krenuti istraživati ispočetka. On je zaista zanimljiv lik za ekranizovanje, jer je neobičan spoj različitih emocija i osobina", rekao je za Rijad Gvozden.

Film je sniman u dokumentarno-igranoj formi, na više od 30 lokacija u Sarajevu. Japanska ekipa je boravila u Sarajevu sedam dana, tako da su glumci radili intenzivnim tempom, a snimanja su trajala i po 17 sati dnevno.

Režiser Morita, kao i ostatak ekipe koja je došla iz Japana, bili su izuzetno pozitivno iznenađeni talentom, znanjem i predanošću glumaca sa kojima su radili.

"Ono što me je takođe prijatno iznenadilo jeste saradnja sa kolegama iz Tuzle i Zenice. To su ljudi čija ozbiljnost i pristup radu mogu služiti i kao primer kako se zapravo sprema, analizira i radi na ulozi. Sa Belmom Košutić sam imao priliku raditi za vreme studija, jer smo bili u istoj klasi i srećan sam što je upravo ona ta koja igra Admiru. Takođe sam srećan i zbog nešto mlađeg kolege Omerovića", rekao je Gvozden.

Osim Gvozdena, Košutića i Omerovića, u filmu glume i Edis Žilić, Nusmir Muharemović i Minka Muftić.

Premijera filma o Bošku i Admiri u Japanu, koji je najavljen kao specijalno izdanje najgledanijeg serijala "World Astonishing News", biće 14. avgusta.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu