•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Jason Mewes: Jay and Silent Bob Reboot

Legendarni Jason Mewes govori o povratku Jay-a i Silent Bob-a, kao i o njegovom pojavljivanju kao režisera u Madness in the Method.

Generacijama obožavalaca, Jason Mewes uvek će ostati upamćen kao Jay, vulgaran "hetero životni drugar" Kevin Smith-ovog Silent Bob-a. Nakon što je prvi put igrao ulogu u filmu "Clerks" iz 1994. godine, Meves bi ponovo reprizirao ulogu za svaki od Smith-ovih "View Askewniverse" filmova, uklјučujući Mallrats, Chasing Amy i Dogma, među mnogobrojnim ostalima. Nedavno se dvojac vratio sa Jay & Silent Bob Reboot.

Pored svog rada na Jay & Silent Bob, Mewes je nedavno imao svoj režiserski debi sa filmom Madness in the Method, u kojem on glumi iskrivlјenu verziju sebe, boreći se da bude shvaćen ozbilјno kao vodeći glumac nakon što su ga tipizirali kao stoniranog pomoćnika. Nakon što je dobio knjigu o metodama glume, njegovi napori da pobolјša svoj zanat brzo su se pretvorili u urnebesnu zabavu. Meta krimi triler/komedija ima impresivan spisak pratećih glumaca, uklјučujući Dean Cain-a, Teri Hatcher, David Dastmalchian-a i Danny Trejo-a, kao i veterane Kevin-a Smith-a i Brian-a O'Halloran-a. Madness in the Method takođe ima i poslednju pojavu velikog Stan Lee-a.

Tokom promocije kućnog video izdanja filma Jay & Silent Bob Reboot, Jason Mewes je razgovarao o svom radu na filmu i jedinstvenom iskustvu snimanja filma na putu i ​​obilaska zemlјe kako bi se upoznao sa fanovima. On deli neke svoje priče sa puta, žali se da ga odgovornosti sprečavaju da čita onoliko stripova koliko bi želeo i postavlјa rekord bez obzira da li je zapravo zapamtio celi scenario Dogme ili ne. Na kraju, on govori o tome kako se njegov "solo film" Madness in the Method uklopio u celinu i kakva mu je poslastica bila da režira njegov debitantski igrani film.

Mi smo vrlo profesionalni intervjuiste, totalni profesionalci, ali toliko smo uzbuđeni da danas možemo da razgovaramo sa vama.

Hvala, cenim to, brate! Volim: "Veoma smo profesionalni, ali vi ****** vladate!" Kako ste proveli dan?

Bilo je fantastično. Gledali smo nominacije za Oskara. Za nas je to tako, kako god. Obožavamo tu emisiju, gledamo je svake godine, ali jako nam je malo stalo do toga ko zapravo dobija nagrade. Super stvari nikada ne pobeđuju. Koliko bi im bilo teško da ustanu i kažu: „Najbolјi glumac: Jason Mewes za Madness in the Method?“

Oh Bože, to bi bilo tako nadrealno. Iskreno, nikad mi nije padalo na pamet da ću ikada dobiti bilo kakvu nominaciju. Samo bih pomislio da je to šala, iskreno. Ali osećao sam se na isti način, i da ne kažem da je to ista stvar, ali moram da napravim otiske mojih ruku u cementu u Mann-ovom kineskom pozorištu. Godinama sam to viđao i prolazio sam pored legendi čije su ruke tamo. Nisam mogao da verujem kada smo čuli da ćemo tamo da stavimo naše ruke. Mislim, desilo se prilično nadrealno i neverovatno. Napravili smo emisiju, Todd and the Book of Pure Evil, u Kanadi, i dobili smo nominaciju za nagradu za kanadsku televiziju. Šest nominacija, a mi smo osvojili najbolјi ansambl komedije i to je za mene bilo super uzbudlјivo, jer je to bila nagrada, i bila je iz Kanade, i bilo je neverovatno!

Zamišlјamo da svakog dana hodate ulicom i neko vas vidi i govori vam kako su Clerks promenili njihov život. Da li vam to ikada postaje dosadno? Jeste li to pevazišli?

Ne, definitivno ne! Ali, iskreno, to mi se ne događa često na ulici. Možda na predstavama. To je ono što volim na turnejama i ono što radim. Iz tog razloga volim da radim konvencije stripa. Volim da radim moj stand-up, A-Mewes-ing Stories, i sada sa turnejom je baš kao... Moramo dobijamo da čujemo najneverovatnije priče. Sastali smo se i pozdravili sa gospodinom koji je odrastao u sirotištu. A kad imate 18 godina, država više ne mora da se brine za vas. Oduvek je znao da, kada je imao 10, 11, 12, izlazi na ulicu kada navrši 18 godina i niko nikada ga neće usvojiti. I on je rekao da ne zna šta će da radi, da nema prijatelјa, porodicu. Ali rekao je Kevinu, spasio si mi život! On se družio sa nekim momkom, i bilo je zaista nespretno i jedva da su razgovarali, pa je rekao, "Hej, želite da pogledate film?" I gledali su Clerks. Razgovarali su o tome i smejali se i zabavlјali se. Sedmicu kasnije, momak je rekao: "Hej, želite da pogledate još jedan film?" I gledali su Jay & Silent Bob Strike Back. I on je rekao da su se povezali oko toga, i momak ga je usvojio. I sada je on njegov otac dugi niz godina. Slušanje takve priče je tako neverovatno.

To mora da je tako afirmišuće za život da se čuje na predstavama.

Čujemo ih na predstavama, ali većinom, osim ako nisam sa Kevin-om, većina lјudi me ne prepoznaje! U svakom filmu izgledam drugačije, tako da kada hodam ulicom u LA-u to se ne događa često. Ponekad ću biti u prodavnici i neko će pomisliti: "Hej, zvučiš kao taj tip." Ali ja se ne stidim zbog toga, jer su ove priče nadrealne i neverovatne. To nije nešto što sam planirao. Nikada nisam planirao da snimam filmove. Čak i posle Clerks-a i Mallrats-a, nisam planirao da snimam filmove. Nije bilo to do, na primer, Chasing Amy, kada sam pomislio: "Možda ovo nešto što mogu da radim..." Ali radio sam građevine, krovne poslove, isporučivao pizze, sve do Dogma-e. Ne, nikada mi nije muka od toga. Sviđa mi se da lјudi još uvek gledaju. Pre Reboot-a, nismo snimili film, Kevin i ja zajedno, tokom 13 ili više godina. Ljudi mi još uvek prilaze i govore: "Ti si mi oblikovao detinjstvo" ili "Imam prijatelјa koji je takav poput tebe" ili "ja i moj prijatelj smo se obukli kao vi momci za Noć Veštica, i on je moj hetero životni drugar. " To su sve samo fenomenalne stvari.

Zamišlјamo da ste dobijali mnogo toga tokom šou-a na točkovima, koji i dalјe ide snažno, zar ne?

Da. Odradili smo dva meseca, 37 gradova, 60 emisija. Do Božića. Zatim smo uzeli dve nedelјe odmora za Božić i Novu godinu. Zatim smo se vratili i napravili šou u Oaklandu pre nekoliko noći. Bilo je sjajno, 1900 lјudi! Kevin je sinoć nastupio u solo nastupu. Dakle, januar/februar, emisija je i dalјe jaka, ali ja neću da budem u svima njima. Bio sam u 2019. godini, ali jednostavno je preteško. Imam petogodišnjakinju, i biti odvojen od nje dva meseca odjednom je previše teško. Biću na predstavama, ali neću biti na svakoj.

To zvuči dovolјno fer! Ok, čuli smo priču i želimo da znamo da li je istina. Kažu da ste u Reboot-u i u Dogma-i pamtili ceo scenario tokom jedne noći. Je li to istina?

Ne, mislim, da i ne. Bila je to samo Dogma, i to ne u jednoj noći. Bilo je, možda je trebalo mesec dana. Kevin mi je rekao da je u filmu bio Alan Rickman, i on je bio kao: "Pogledaj čoveče, on je Britanac, ozbilјan je pozorišni glumac. Ne možete da se zezate i zabrlјate vaš dijalog." I stvarno sam se nervirao što ću da pobrkam, pa sam neprestano čitao scenario da bih zapamtio ceo svoj dijalog, ali čitao sam ga iznova i iznova, toliko puta, da sam upijao informacije svakog drugog lika. Tako da sam znao scenario od napred do nazad kada smo snimali.

Vi i Kevin niste lažni štreberi. Prava ste stvar. To mnogo znači vašem fandomu i mislimo da se zbog toga oni drže oko vas, čak i izvan sjajne umetnosti koju vi momci činite. Sigurni smo da je puno lјudi zainteresovano, pa bi hteli da pitamo koje stripove trenutno čitate? Da li ste trenutno duboko u sceni?

Ja nisam! Ja nisam duboko u sceni. Ali uvek pokušavam da budem u toku sa The Justice League, JLA. Vratio sam se i ponovo pročitao Kingdom Come. Ali čitao sam i Suicide Squad. Veliki sam obožavatelј Deadshot-a. Upravo su izašla još dva izdanja Deadshot-a, koja još nisam pročitao, ali čekam da ih sve nabavim. Ne čitam toliko kao nekada. U rancu sam nosio stripove sa sobom. Gde god bih otišao, pročitao bih. Dok sam hodao, dok sam sedeo i čekao vožnju, čekao kafu, bilo šta. Samo bih čitao po ceo dan. Pokušao sam da idem digitalno, ali... Pokušavam da gledam u telefon i čitam, to nije isto. Ali nošenje knjiga sa mnom sada je teško. Većinu vremena imam moje dete sa mnom, a ako ne, onda sam sa ženom, a ako nisam sa ženom, radim. Tako da i dalјe čitam, ali ne toliko kao nekada. Ali voleo bih da mogu da se držim toga!

Želimo da vičemo, koliko god možemo, Madness in the Method. Volimo taj film. To je iskreno u naših najbolјih deset za 2019. godinu. Možete li samo malo da razgovarate o tome da se taj film pokrene, da se režira i da se radi „Jason Mewes solo film“?

To je sjajno. Cenim to. Iskreno, nisam imao pojma da ću dobiti tako dobre povratne informacije. Na šou-u na točkovima, lјudi su mi pričali ... Znate, tokom godina bio sam u tim filmovima u kojima ću snimati film, a zatim jednostavno ne čujem za to tri godine, dok mi neko ne kaže, " Hej, čoveče, upravo sam video Bottom's Up! " i ja sam kao, čekaj, šta? I oni kažu: "Da, sad je na DVD-u." Bio sam zabrinut da će moj film da bude isti. Ali dogodilo se to da sam bio u Londonu, snimajući film koji se zove Devil's Tower. Bio sam u, recimo, četiri scene ili tako nešto. Ali producent toga, Dominic Burns, snimio je nekoliko filmova ... Bio sam u Londonu, pa sam uzeo nekoliko dana slobodnog vremena, i on mi je pokazao oko Nottingham-a i radio neke turneje Robin Hood-a i slične stvari. Pa smo proveli neko vreme zajedno, i on je rekao, "Brate, koje još stvari želiš da uradiš, osim stondiranog momka ili Jay-ovog lika?" Bio sam kao, znaš šta? Stvarno želim da igram Hannibal Lecter-a/American Psicho-a serijskog ubicu, frajeru... Ili, kao, policajca otpadnika, opasnog policajca, i stvarno želim da režiram, niz put. A on je rekao: "To je fenomenalno. Nadam se da ti ne smeta, ali napisaću ti scenario." Bio sam kao, da, naravno, nemam ništa protiv, jer sam mislio da mi prodaje maglu.

Tačno, tako se razdvajate i stvarno ne razmišljate ništa o tome...

Ali dva meseca kasnije, nazovao me je, kao: "Brate, evo scenarija." Nije to baš bilo ono kako se završilo, ali definitivno je to bio obris. Bio sam poput: "Čoveče, prilično je fenomenalno, ali kako bi bilo da umesto ovoga bude Jay Mewes, ali iz alternativnog univerzuma. Znači, to je Jay, ali nije Jay Mewes", i mi smo išli napred i nazad, ponovo smo pisali... Mislim, on je sve napisao, ali stalno sam ga hranio idejama i Chris Anastasi-em, drugim piscem. I to je dovelo do onoga što jeste. I on je rekao: "Čoveče, ovo ćemo da napravimo." I ja sam, sigurno, kakav god. I nisam se čuo sa njim, recimo, pet meseci. Stvarno sam mislio da je upravo dobio još jednu tezgu i da je radio i zaboravio na nju. I ja sam bio na turnejama i sličnim stvarima i nisam ništa mislio o tome. Ali odjednom, nazvao me je jednog dana i rekao je: "Pogodi šta? Čoveče, radim na tome poslednjih nekoliko meseci. Dobio sam finansiranje filma." Bio sam kao: "Beži odavde!" Rekao je: "Ne, čoveče, ozbilјan sam, pravimo film! I pogodite šta? Oni će ti dozvoliti da ga režiraš! Oni su malo oklevali, želeli su da pronađu nekoga ko je režirao gomilu filmova i sve to zato što je novac u pitanju, ali oni će ti dozvoliti da to učiniš. " Iskreno, Dominic Burns je sve to učinio.

Vau, i onda ste stvarno počeli sa radom!

Započeli smo zakazivanje, dobijali ideje za lјude koji dolaze, počeli smo dopiremo do lјudi, i da, on je stvarno veliki razlog što se to skupilo i dogodilo. Imao sam mnogo zabave. Zaista sam uživao u režiji. Bilo je stvarno cool. Očigledno nismo imali mnogo novca, ali bilo je cool jer su Dean Cain i Teri Hatcher i svi ti lјudi bili poput: "Oh, Jay Mewes režira njegov prvi film? Želim da budem deo toga." To je bilo super, čoveče. Da bi videli kako lјudi koje nisam ni poznavao znaju moj rad, došli su se da se druže i igrali okolo i ostale stvari. To je za mene bilo uzbudlјivo. Danny Trejo je moj prijatelј, pa sam znao da će da uskoči i posegnuo sam prema Stan-u (Lee) i stvarno se sve spojilo, bolјe nego što sam očekivao.

Podeli:



Preporucujemo