•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Jazz teatar između New Orleansa, Kaira i Šangaja - Južnije od Bitefa

Internacionalni Nisville jazz teatarski festival održaće se u sklopu Nisville jazz festivala i trajaće od 3. do 12. avgusta. U glavnom programu, koji će biti presek interkontinentalnih pozorišnih tendencija, učestvuje 16 predstava, sa 4 kontinenta(Evropa, Azija, Afrika i Severna Amerika) uz 3 nacionalna teatra iz Egipta, Rumunije i Srbije. Nisville publika će biti u prilici, da između ostalog, pogleda predstave „Orfej i Euridika“ (Krit), „Plavi slon “(Nacionalni balet i opera Kairo), „Bolivud“(Narodno pozorište Beograd), „Erotizam“(grupa VROOOM, Beograd), „Isplači se”(New Orleans), „Sve o Moro“(Marsej), „Legenda o beloj dami“(Šangaj), “Nacionalna čarolija”(Nacionalni Teatar Bukurešt).

Teatarski festival se ove godine realizuje pod sloganom SANJAJ PLAVO! odnosno SANJAJ PLAVE (blue) TONOVE! koji su pomalo tužni, ali poseduju u sebi čežnju i dubinu neophodnu za umetničku kreaciju i pogled na vreme u kome živimo .

U selekciji predstava, rukovodilo se principima jazza u bilo kom njenom segmentu i sve pripadaju izrazu savremenog teatra koji je nastao krajem XIX i početkom XX veka, u istom periodu kada i jazz. Ta veza teatar - jazz ne podrazumeva samo istorijske početke i uticaje, već i princip rada kao što je improvizacija, montaža i dramaturgija savremene izvođačke tehnike. Etika i angažovanost tema kojima se bavi određena predstava u savremenom izrazu, je na istoj osnovi koju neguje i jazz koji promoviše različitost, slobodu i međusobno razumevanje.

O nagradama odlučuje stručni žiri u sledećem sastavu: predsednik žirija je reditelj dramskih i muzičkih predstava iz Litvanije Linas Zaikauskas, a članovi su pozorišna kritičarka Ana Tasić, direktor Jugoslovenskog pozorišnog festivala Zoran Stamatović i dirigent Nisville big benda Dragan Petrović.

Program će se odvijati uz stručne razgovore, radionice, koncerte, filmske radove, flash mobove i savremeni teatarski festival na svim mogućim otvorenim i zatvorenim lokacijama Niša.

Kompletan program pogledajte na http://nisville.com/sr/nisville-jazz-theatar-2/

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...