•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Jedan je izabran da promeni svet

Čuveni reditelj Ridli Skot (,,Gladijator”, ,,Prometej”) 18. decembra donosi nam epsku avanturu ,,Egzodus: Bogovi i kraljevi”, priču o jednom čoveku koji je bio dovoljno hrabar da se suprotstavi moći imperije. Koristeći vrhunske vizuelne i 3D efekte, Skot unosi novi život u priču o nepokornom vođi Mojsiju (Kristijan Bejl) koji predvodi pobunu protiv egipatskog faraona Ramzesa (Džoel Edgerton), bekstvu od 400 000 robova iz Egipta i zastrašujućeg ciklusa smrtonosne kuge.

Filmska intriga, obim avanture i živopisni likovi daju jedinstven scenski događaj. Egzodus iz Egipta je originalna i potpuna herojska saga. Takođe je i moćna i lična priča bogata emocijama, rivalstvom, izdajom i neuništivom potragom za slobodom. Skot primećuje: ,,Život Mojsija je jedna od najvećih avantura i duhovnih potraga svih vremena”. Od uvodne bitke u kojoj vojnici napadaju Hetitski tabor, do ogromnih kula, zastrašujućeg niza pošasti i razdvajanja Crvenog mora, Skot daje svoj lični pečat jednoj od naših najcenjinijih i najvažnijih priča. ,,Volim sve veće od života”, ističe Skot. ,,Znao sam šta radim sa ,,Gladijatorom”­ kako da mu udahnem život i osećaje ljudi iz tog perioda. Sa fimom ,,Egzodus: Bogovi i kraljevi” želim slično – da oživim egipatsku kulturu i Egzodus na način koji nije viđen ranije.”

Skot je dugo pokušavao da uspostavi saradnju sa Kristijanom Bejlom. ,,Kristijan je glumac čije je prisustvo na ekranu jako moćno”, kaže Skot. Skot opisuje Bejlovu glumu kao ,,posao iznutra”. On ulazi potpuno u lik iz koga dobijamo strastvenog vođu. Uživao sam radeći sa njim koliko i sa ostalima, iznenađivao me je svakog dana. Mnogo sam očekivao, a dobio sam još više.”

Bejl je prihvatio ovu ulogu iz nekoliko razloga: ,,Imam osećaj da priča o Egzodusu nije samo jedna od temelja mnogih svetskih, svetovnih tekstova, već i jedna od najdubljih narativa u ljudskoj istoriji. Shvatio sam da je Mojsije kompleksna ličnost. Vera ga je pretvorila u borca za slobodu koji ne preza ni od čega kako bi sproveo božiju volju. Ali, on je takođe i kontradiktoran lik: veran, ali i sumnjičav, neodlučan, ali samopouzdan, ratnik, ali i oslobodilac, temperamentan, ali i stamen.” Glumac dodaje ukratko: ,,Mojsije je jedan od najfascinantnijih likova koje sam do sada proučavao”.

Centralna veza filma ,,Egzodus: Bogovi i kraljevi” je između Mojsija i Ramzesa koji su odrastali kao braća. Ramzes postaje faraon, a Mojsije njegov najverniji savetnik i zamenik. Ali, kada Ramzes sazna da je Mojsije Jevrejin, progna svog ,,brata” u pustinju gde ga čeka sigurna smrt. ,,Ramzes je personifikacija toga kako apsolutna vlast u potpunosti iskvari osobu”, kaže Džoel Edgerton koji tumači Ramzesa u filmu. ,,On počinje da veruje da je, zapravo, Bog, što stvara sjajnu dinamiku između Mojsija i njega.”

,,Egzodus: Bogovi i kraljevi” sniman je u Pajnvud studiju, Londonu i na lokacijama u Almeriji, jugu Španije i Fuertventuri na Kanarskim ostrvima. Kristijan Bejl glumi Mojsija uz Džoela Edgertona kao Ramzesa, Džona Tortura kao Setija, Bena Kingslija kao Nuna i Erona Pola kao Džošuu.

Film ,,Egzodus: Bogovi i kraljevi” će se naći na redovnom bioskopskom repertoaru od 18. decembra.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...