•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Jelena Gavrilović

Jelena Gavrilović (Lazarevac, 18. januar 1983) je srpska filmska, televizijska i pozorišna glumica.

Jelena Gavrilović je rođena u Lazarevcu, 18. januara 1983. godine. Osnovnu školu i gimnaziju je završila u Lazarevcu. Glumom i pevanjem je počela da se bavi još od đačkih dana. Po završetku treće godine Gimnazije u Lazarevcu upisala je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Diplomirala je u klasi Vide Ognjenović i Ljuboslava Majera.

Prvu pozorišnu ulogu odigrala je predstavi Snoviđenje lazarevačkog Puls teatra. Za vreme i nakon završetka studija igrala je u Srpskom Narodnom pozorištu u Novom Sadu u predstavi “Šibanje”(postavljena 2004. godine). Svojim odličnim vokalom očarala je publiku „Pozorišta na Terazijama“ i „Ateljea 212“ u mjuziklima Brilijantin i Kosa. Članica je Zvezdara teatra.

Pored uloga u pozorištu ostvarila je zapažene uloge i u filmovima i televizijskim serijama. Prvu filmsku ulogu odigrala je u filmu Optimisti Gorana Paskaljevića, prepoznatljiva je po jednoj od glavnih uloga u filmu Srpski film Srđana Spasojevića.


Filmografija:
2000.-te
2006. Optimisti
2006. Princ od papira
2008. Na lepom plavom Dunavu
2008. Ulica lipa
2008. Poslednja audijencija
2009. Human Zoo
2009. Sve poruke su izbrisane

2010.-te
2010. Srpski film
2010. Miris kiše na Balkanu (TV serija)
2011. Cat Run
2011. Zlatna levica - priča o Radivoju Koraću
2011. Žene sa Dedinja

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

SUPSTANCOM I POKLON MURALOM ZAOKRUŽENO FINALE SLOTER...
Žarko Laušević posthumno dobitnik nagrade „Specijalni...
Repertoari Cineplexx bioskopa u Nišu od 3. do 9. jula
Drugog dana Bašta Festa prikazano devet filmova iz osam...
11. Bašta Fest – izveštaj sa trećeg festivalskog dana
Svečano otvoren 11. Bašta Fest
Svakog utorka snižena cena ulaznice i besplatno Lemonade...
Jelena Gavrilovic na dodeli filmskih nagrada u Londonu
Umetnicko slikanje sa ljubimcima na terasi CineStara u...
Holivudski glumci Džon Sevidž i Lazar Rokvud gosti 6....
Za nagrade Srce Sarajeva za TV serije po odluci struke...
Selekcije „Europe 4 Kids”, „Best of Europe” i...
Kako napraviti kućni bioskop u kojem ćete uživati?
Nišville radio od sada i na YouTube kanalu!
Dodelom nagrada svečano zatvoren 7. Ravno Selo Film...
MONODRAMA TIHOMIRA STANIĆA ,,DETINJARIJE” I PRVA NEDELJA...
Novi filmovi u julu u CineStar bioskopima (Do zadnjeg daha,...
ZLATNA MACOLA ZA FILM SUPSTANCA
Anica Dobra, Fedon Papamihael i Ademir Kenović laureati...
Doljevac domaćin spektakla: Premijera „Supstance“ i...
Selekcije Novi evropski dokumentarni film i Eco Dox na 31....
Filmovi „Još jedan dan“ Radivoja Bukvića i „Ruski...
Konkurs za prijavu filmova na 18. Festival srpskog filma...
Vatrena završnica Sloter festivala: Horor projekcije za...
Dodelom nagrada i projekcijom filma “Za danas toliko”...