•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Jelena Stupljanin

Jelena Stupljanin (Beograd, 30. jun 1978) je srpska glumica.

Jelena je u Beogradu završila osnovnu i srednju školu. Godine 1996, nakon trećeg razreda srednje škole, upisuje se na Fakultet dramskih umetnosti. Diplomirala je maja 2000. godine s predstavom "Majko, šta sam sve mogla biti". Prva njena profesionalna uloga bila je uloga Bebe Pančić ili naslovne „lutke“ u kasnijoj hit-predstavi "Lutka sa naslovne strane". Uloga je bila namenjena Mini Lazarević, koja je zbog povrede otkazala ulogu. Stupljaninova je primljena na audiciji organizovanoj nakon otkaza Mine Lazarević. Premijera predstave bila je u Centru „Sava“ pred 4000 gledalaca. Postaje član Teatra T a 2001. godine i član Ateljea 212 gde se i danas nalazi.

Tokom 2002. godine glumi lik studentkinje Staše u TV-seriji "Lisice“, a 2004. ima manju ulogu u filmu Miloša Radovića "Pad u raj".

Godine 2004. odlazi u Njujork i počinje pohađati čuveni Aktors studio da bi 2005. diplomirala pred komisijom u sastavu Robert de Niro, Džesika Lang i Meril Strip.

Filmografija:
1998. Generacija 2000
2000. Zeka, Crvenkapa i Lotar Mateus
2002. Lisice
2003. Naša mala redakcija
2004. Pad u raj
2006. The World's Astonishing News!
2006. America's Most Wanted
2008. Hitna pomoć
2010. Cirkus Columbia
2012. Jelena, Katarina, Marija

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Drugog dana Bašta Festa prikazano devet filmova iz osam...
Umetnicko slikanje sa ljubimcima na terasi CineStara u...
Žarko Laušević posthumno dobitnik nagrade „Specijalni...
SUPSTANCOM I POKLON MURALOM ZAOKRUŽENO FINALE SLOTER...
Anica Dobra, Fedon Papamihael i Ademir Kenović laureati...
Konkurs za prijavu filmova na 18. Festival srpskog filma...
11. Bašta Fest – izveštaj sa trećeg festivalskog dana
MONODRAMA TIHOMIRA STANIĆA ,,DETINJARIJE” I PRVA NEDELJA...
ZLATNA MACOLA ZA FILM SUPSTANCA
Vatrena završnica Sloter festivala: Horor projekcije za...
Dodelom nagrada i projekcijom filma “Za danas toliko”...
Selekcije Novi evropski dokumentarni film i Eco Dox na 31....
Doljevac domaćin spektakla: Premijera „Supstance“ i...
Selekcije „Europe 4 Kids”, „Best of Europe” i...