•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Jeremy Renner

Jeremy Lee Renner, rođen 7. januara 1971. godine, je američki glumac i muzičar. Imao je uglavnom sporedne uloge tokom 2000. godine u ostvarenjima: Dahmer (2002), S.W.A.T. (2003), Neo Ned (2005), i 28 Weeks Later (2007). A slavu je stekao ulogama u filmovima: The Hurt Locker (2009), The Bourne Legacy i The Avengers (2012). Nominovan je za Oskara za najboljeg glumca za glavnu ulogu u pomenutom ratnom trileru “The Hurt Locker” 2009. godine.

Renner je rođen u Modesto-u u Kaliforniji, kao prvo dete Valerie i Lee-a Renner-a, koji su vodili kuglanu. Roditelji su mu se venčali kao tinejdžeri i razveli kada je imao 10 godina i glumac ima 5 mlađe braće i sestara. Njegovi preci su nemačkog i irskog porekla. Diplomirao je na Fred C. Beyer High školi i Modesto Junior koledžu.

Renne je debitovao 1995. godine kada je glumio studenta u “Senior Trip”-u, a glumac je nastavio da gostuje u televizijskim emisijama, “Deadly Games” i “Strange Luc” a imao je i manju ulogu u TV filmu “A Friend's Betrayal” kao prijatelj lika koji je igrao Brian Austin Green. Nakon toga gostovao je i u: Zoe, Duncan, Jack and Jane (1999), The Net (1999), The Time of Your Life (1999) i Angel (2000). Igrao je i manju ulogu u epizodi “CSI: Crime Scene Investigation” 2001. godine. U pauzi između glumačkih uloga, radio je kao šminker kako bi preživeo.

Uporedo sa glumom, Renner piše pesme, svira gitaru, bubnjeve i klavijature. Ranije je imao i grupu Sons of Ben. Za saundrek za film “North Country” izveo je numeru "I Drink Alone". 2006. godine izveo je i numere "American Pie" i "Good Ole Rebel".

On i Kristoffer Winters su pokrenuli posao sa renoviranje stambenih objekata, a to je i posao koji mu je donosio zaradu kada gluma to nije činila.

Dobar je prijatelj sa Ben Affleck-om, Colin Farrell-om i Charlize Theron.

Filmografija:

1995 National Lampoon's Senior Trip Dags

1996 Paper Dragons

2001 Fish in a Barrel Remy

2002 Dahmer Jeffrey Dahmer

2002 Monkey Love Dil

2003 S.W.A.T. Brian Gamble

2004 The Heart Is Deceitful Above All Things Emerson

2005 A Little Trip to Heaven Fred

2005 North Country Bobby Sharp

2005 12 and Holding Gus Maitland

2005 Neo Ned Ned

2005 Lords of Dogtown Jay Adams Manager

2006 Love Comes to the Executioner Chick Prigusivac

2007 The Assassination of Jesse James

2007 28 Weeks Later Sergeant Doyle

2007 Take Saul

2009 Ingenious Sam

2009 The Hurt Locker Sergeant First Class William James

2010 The Town Jem Coughlin

2011 Thor Clint Barton/Hawkeye

2011 Mission: Impossible – Ghost Protocol William Brandt

2012 The Avengers Clint Barton/Hawkeye

2012 The Bourne Legacy Aaron Cross/Kenneth Gidson

2012 Low Life Orlando the Magician

2013 Hansel and Gretel: Witch Hunters Hansel

Televizijski rad:

1995 Deadly Games Tod

1996 Strange Luck Jojo Picard

1996 A Friend's Betrayal

1997 A Nightmare Come True Steven Zarn

1999 Zoe, Duncan, Jack & Jane Jack

1999 The Net Ted Nida

1999 Time of Your Life Taylor

2000 Angel Penn

2001 CSI: Crime Scene Investigation Roger Jennings

2002 The It Factor

2007 House Jimmy Quidd

2008 The Oaks Dan

2009 The Unusuals Detective Jason Walsh

2011 Robot Chicken Sergeant First Class William James

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...