•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Jessica Alba

Jessica Marie Alba (Pomona, 28. 4. 1981.) je američka glumica.

Najpoznatije su joj uloge u TV seriji "Tamni anđeo" (Dark Angel) Jamesa Camerona, i filmovima Sin City i "Fantastična četvorka".

Jessica Alba je rođena u Pomoni u Kaliforniji, u porodici Catherine i Marka Albe. Albini roditelji su stupili u brak u tinejdžerskim godinama. Budući da se njena porodica nekoliko puta selila, još u detinjstvu se navikla na promene. Već u petoj godini je želela da postane glumica, a s nepunih 12 počela je da uzima časove glume. Njen brat Joshua Alba je takođe glumac.

Uskoro je pronašla agenta i 1994. godine dobila ulogu u filmu Camp Nowhere. Iako je trebala da igra sporedni lik, kad je devojka koja je trebala da igra glavnu ulogu odustala, Jessica je uskočila na njeno mesto.

Alba se pojavila i u dve nacionalne TV reklame za Nintendo i J.C. Penney kao dete; kasnije je nastupala i u nekoliko nezavisnih filmova. Godine 1994. dobiva ulogu u Nickelodeonovoj dečjoj seriji "Tajni svet Alex Mack". Nakon te uloge, nastupala je u prve dve sezone TV serije "Flipper" o istoimenom delfinu.

Godine 1998. pojavljuje se kao Melissa Hauer u prvoj sezoni kriminalističke serije "Brooklyn South", a potom su usledile uloge u serijama "Beverly Hills" i "The Love Boat: The Next Wave". Nakon što je maturirala, Alba pohađa časove glume kod glumca Williama H. Macyja i njegove supruge, takođe glumice Felicity Huffman.

Prvu veću filmsku ulogu Alba dobija u tinejdžerskoj komediji 'Nikad se nisam poljubila', i kasnije u hororu 'Idle Hands'. Sigurno je najslavnija po ulozi Max Guevare, genetičke super ratnice, u seriji "Anđeo tame" (Dark Angel). Serija se emitovala dve sezone. Od ostalih uloga, Jessica je u filmskom svetu poznata i po filmovima "Fantastična četvorka" i "Sin City".

Tokom snimanja serije "Anđeo tame", Alba je započela četverogodišnju romansu s kolegom iz serije, Michaelom Weatherlyjem. Premda ju je Weatherly zaprosio na njen 20-i rođendan, raskinuli su nakon 4 godine veze.

Godine 2004. na snimanju filma Fantastična četvorka upoznaje producenta Casha Warrena (sina glumca Michaela Warrena). Nakon četiri godine veze, u maju 2008. stupaju u brak, a nakon samo dva meseca dobijaju kćer Honor Marie a par godina kasnije i ćerkicu

Alba je visoka 169 cm (5' 6½"). Obožava da kuva, posebno enchilade i tortille, i voli Harley Davidson motore i golf, a dobra je prijateljica s Evom Longorijom Parker, Evom Mendes i Kate Hudson. Imala je problema s astmom i anoreksijom. Premda je meksičkog porekla, ne govori španski.

Visoko je plasirana u većini neslužbenih anketa najlepših i najpoželjnijih žena. Godine 2009. časopis FHM svrstao ju je na 3. mesto svojeg tradicionalnog izbora najseksi žena sveta.


Filmografija:
???? How to Make Love Like an Englishman (pre-production)
2014 Sin City: A Dame to Kill For (post-production)
2014 Stretch (post-production)
2014 Dear Eleanor (post-production)
2013 Machete Kills (completed)
2013 Escape from Planet Earth
2013 A.C.O.D.
2013 The Spoils of Babylon (TV mini-series)
2012 It Has Begun: Bananapocalypse (short)
2011 Spy Kids: All the Time in the World in 4D
2011 A Poem Is... (TV series)
2010 Little Fockers
2010 Saturday Night Live (TV series)
2010 An Invisible Sign
2010 Machete
2010/I Valentine's Day
2010 The Killer Inside Me
2009 The Office (TV series)
2008 The Love Guru
2008 The Eye
2007 Awake
2007 Meet Bill
2007 Good Luck Chuck
2007 Fantastic 4: Rise of the Silver Surfer
2007 The Ten
2005 Into the Blue
2005/I Fantastic Four
2005 Fantastic Four (Video Game)
2005 Sin City
2003 Honey
2003 MADtv (TV series)
2003 The Sleeping Dictionary
2002 Dark Angel (Video Game)
2000-2002 Dark Angel (TV series)
2000/I Paranoid
1999 Idle Hands
1999 Never Been Kissed
1999 P.U.N.K.S. (video)
1995-1998 Flipper (TV series)
1998 Love Boat: The Next Wave (TV series)
1998 Beverly Hills, 90210 (TV series)
1998 Brooklyn South (TV series)
1996 ABC Afterschool Specials (TV series)
1996 Chicago Hope (TV series)
1995 Venus Rising
1994 The Secret World of Alex Mack (TV series)
1994 Camp Nowhere

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Otvaranje izložbe „Nije za preprodaju“ 19. maja u...
Pala prva klapa mediteranske komedije „Živi i zdravi“...
Imerzivna stvarnost Beldocs festivala u Bioskopu Balkan
Izložba Ivan Ivezić: Tihi obrt – Retrospektiva...
Uroš Krčadinac i Lav Mrenović predstavili rezultate...
Specijalano TOP GUN VEČE u Cineplexx Niš bioskopu 25....
Najava specijalnog programa 15. Beldocs festivala: Žena...
Održana beogradska premijera filma NE IGRAJ NA ENGLEZE
Retrospektive filmova i Master Class predavanja Karpa...
Uloge u kojima ste voleli Benedikta Kamberbača
Otvorena izložba “Feministička avangarda 70-ih. Radovi...
Izložba “Feministička avangarda 70-ih. Radovi iz...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 12. do 18. maja
Najbolјi filmovi u 2021. godini
KADA JE BITKA, NEKA BUDE UMETNIČKA!
VEČE AKCIJE UZ NASTAVAK KLASIKA- "TOP GAN: MAVERIK" - 26....
"Priče iz Drugog rata" Aleksandra Zografa
Dodelom nagrada svečano zatvoren 15. Beldocs festival
Ekipa Bašta Festa očistila divlje deponije u Nacionalnom...
XR izlozba: Imerzivna stvarnost Beldocs festivala u...
Otvorena izložba „Nije za preprodaju“ u Prodajnoj...
Nišville sutra obeležava Noć Muzeja!
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 12. do 18....
VEČE AKCIJE UZ NASTAVAK KLASIKA- "TOP GAN: MAVERIK" 26....