•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Jet Li

Džet Li (eng. Jet Li) je kineski filmski glumac koji je rođen 26. aprila 1963. godine u Pekingu.

Lijev otac je umro kad je on imao svega dve godine. Kad je napunio osam godina njegova majka ga je poslala u školu da uči kung fu. Nakon tri godine napornog treninga Li prvi put osvaja nacionalno prvenstvo za Peking Vušu tim. Povukao se sa takmičenja i okrenuo glumi. Njegov prvi film na engleskom jeziku je bio “Smrtonosno oružje 4” sa Mel Gibsonom. Njegov prvi film holivudske produkcije u kome je on igrao glavnu ulogu je bio “Romeo mora umreti”.

Godine 1987. se prvi put venčao sa Huang Quiyan, sa kojom ima dvoje dece. Sa njom se razveo 1990. godine. Kasnije se ponovo venčao sa Ninom Li Či sa kojom je dobio još dvoje dece.

Filmografija:

1982 Shaolin Temple

1983 Kids From Shaolin

1986 Born to Defence

Martial Arts of Shaolin

1989 Dragon Fight

The Master

1991 Once Upon a Time in China

1992 Once Upon a Time in China II

Swordsman II

1993 Tai Chi Master

Fong Sai Yuk

Fong Sai Yuk II

Kung Fu Cult Master

Last Hero in China

Once Upon a Time in China III

1994 The Bodyguard from Beijing

Fist of Legend

The New Legend of Shaolin

1995 High Risk

My Father Is a Hero

1996 Black Mask

1997 Once Upon a Time in China and America

1998 Hitman

Lethal Weapon 4

2000 Romeo Must Die

2001 The One

Kiss of the Dragon

2002 Hero

2003 Cradle 2 the Grave

2005 Unleashed

2006 Fearless

Presenter

2007 The Warlords

War

2008 The Forbidden Kingdom

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor

2009 The Founding of a Republic

2010 Ocean Heaven

The Expendables

2011 The Sorcerer and the White Snake

Flying Swords of Dragon Gate

2012 The Expendables 2

Dokumentarci:

1983 This is Kung Fu

1988 Dragons of the Orient

1992 Lucky Way

1994 Shaolin Kung Fu

Video igre:

2004 Jet Li: Rise to Honor

Podeli:



Preporucujemo

Ognjen Janković: "Zlatni dečko" priča o prokletstvu...
Verila se Megan Foks
Free Guy (2021) (2021)
Escape Room: Tournament Of Champions (2021) (2021)
„Znaci života“ reditelja Marka Nikolića najbolji...
Premijera filma "Zlatni dečko" Ognjena Janković
Don't Look Up (2021) (2021)
The Forever Purge (2021) (2021)
Projekat ROJAZE Nišville fondacije i partnera iz Francuske...
Serija "Stay Close" stigla na Netflix i pokupila simpatije...
Ghostbusters: Afterlife (2021) (2021)
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa za period od 6. do 12....
Old (2021) (2021)
The Protégé (2021) (2021)
Brad Pitt i Lewis Hamilton snimaju film o Formuli 1
Komemoracija povodom smrti glumca Vladana Živkovića
Dodela Zlatnih globusa održana na Twitteru, najveći...
Porodični dan uz omiljenu pčelicu
Cineplexx Niš bioskop obeležava Svetski dan kokica
Jungle Cruise (2021) (2021)
NOVE FILMSKE I SERIJSKE POSLASTICE NA PICKBOX NOW
Izašao trejler za seriju o Pameli Anderson i Tomiju Liju
Cate Blanchett glumit će u prvom Almodovarovom filmu na...
Potreba za mržnjom (2021) - uskoro
Nikolas Kejdž čeka dete sa 30 godina mlađom suprugom
IZLAZ: DRUGA SEZONA NORVEŠKE SERIJE O SUPERBOGATIMA STIŽE...
Prvi film u pandemiji koji je prešao milijardu dolara
Najstrašniji horor svih vremena film "Gost"
,,Dragulji“ u Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskop
„KONAČNA SLOBODA“ (GREAT FREEDOM) – FILM KOJI JE...