•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Jobs (2013)

Samo jedna osoba je potrebna da se pokrene revolucija. „Džobs“ je neverovatna priča o Stivu Džobsu, originalnom inovatoru i revolucionarnom preduzetniku, koji ničemu nije dozvolio da mu stane na put. Film je epska i turbulentna priča o osobi koja je zauvek promenila tehnologiju i ceo svet.

U filmu koji prati događaje od 1971. do 1991. Ašton Kučer glumi Stiva Džobsa, suosnivača „Epla“. To je epska priča o briljantnom i strastvenom preduzetniku čija je jedinstvena vizija pokrenula digitalnu revoluciju koja je zauvek promenila način na koji živimo.

Stiv Džobs je odrastao u radničkoj porodici u Severnoj Kaliforniji. Nakon što je odustao od studiranja na Univerzitetu „Rid“ osećao se izgubljeno i upustio se u potragu za sopstvenim identitetom. Otputovao je u Indiju i eksperimentisao s drogama poput mnogih iz njegove generacije – a zatim se našao kako radi nezahvalan posao tehničara za proizvođača video igrica. Nije mogao da podnese rad od devet do pet popodne, pa se uskoro bacio na marketing male matične ploče koju je izmislio njegov prijatelj iz detinjstva – pametni Stiv „Voz“ Voznijak (Džoš Gad). Koristeći svoje prirodne marketinške sposobnosti i kombinujući ih sa svojim poznavanjem tehnologije, Džobs je uverio vlasnika lokalne prodavnice elektronike da naruči sto jedinica i regrutovao prijatelje da spoje delove u garaži njegovih roditelja – i tako se rodila firma „Epl Kompjuters“!

Zahvaljujući podršci investitora Majka Markule (Dermota Malronija), Vozov prototip razvijen je u prvi personalni kompjuter na svetu. Pokretan Džobsovom neprestanom potragom za uspehom i prezirom prema „statusu quo“, „Epl“ je promenio svet kompjutera i naterao divove poput IBM-a da promene svoj način poslovanja. Ali postoji i mračna strana Džobsove energije: neverovatan nedostatak saosećanja zbog čega je iza njega ostalo mnogo napuštenih ljubavi, izdanih prijatelja i razočaranih kolega.

Nakon što je „Epl“ postao globalna korporacija, Džobsov perfekcionizam i konfrontacijski stil komunikacije pokazali su se kao uzrok njegove propasti. Njegovo nastojanje na investiranju ogromnih iznosa u nedokazani proizvod po imenu „Makintoš“ udaljio je upravu firme koja ga je naterala da preda kontrolu bivšem direktoru „Pepsija“, Džonu Skaliju (Metju Modin). Međutim, bez Džobsove vizije i vođstva, firma se sve više udaljila od njegovog životnog cilja – da stvara elegantne i intuitivne mašine koje su prirodna ekstenzija svojih korisnika. Više od deset godina kasnije nova uprava je odlučila da je Džobs jedina osoba koja može da povrati sjaj „Eplu“. Džobs je ponovo preuzeo kontrolu nad firmom i krenuo putem koji će je pretvoriti u najcenjeniju firmu na svetu tako što će nadgledati stvaranje inovativnih proizvoda koji će promeniti tehnologiju i način na koji živimo – zauvek.

U filmu „Džobs“ glume Ašton Kučer, Dermot Malroni, Džoš Gad, Lukas Has, Dž.K. Simons, Lesli En Voren, Ron Eldard, Ana O'Rajli, Džon Getz, Džejms Vuds i Metju Modin. Džošua Majkl Stern je režirao film prema scenariju Meta Vajtlija.

„Džobs“ je producirao Mark Halme. Direktor fotografije je Rasel Karpenter, montažer Robert Komatsu, dizajner produkcije Fredi Vaf, kostimografkinja Lisa Jensen, a film je koproducirao Gil Kejts Dž.

Žanr:biografski,drama
Godina:2013
Reziser:Joshua Michael Stern
Producent:Mark Hulme
Scenario:Matt Whiteley
Uloge:Ashton Kutcher, Dermot Mulroney, Josh Gad
Uzrast:PG-13
Studio:Open Road Films (II), Five Star Institute, IF Entertainment
Zemlja:United States
Website:thejobsmovie.com
Jezik:Engleski
Trajanje:128 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu