•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Josh Hartnett

Joshua Daniel "Josh" Hartnett, rođen 21. jula 1978. godine je američki glumac i producent. Po prvi put je dospeo u oči javnosti 1997. godine ulogom Michael-a Fitzgerald-a u tv seriji “Cracke”. Debitovao je na filmu 1998. godine, glumeći sa Jamie Lee Curtis u ostvarenju “Halloween H20: 20 Years Late”. Iste godine je na dodeli MTV filmskih nagrada nominovan za najboljeg glumca debitanta. Hartnett se proslavio ulogom kapetana Danny-ja Walker-a u ostvarenju “Pearl Harbor”, i od tada je radio sa velikim brojem poznatih reditelja poput: Ridley-ja Scott-a, Brian-a De Palma-e, Robert-a Rodriguez-a, Tran-a Anh-a Hung-a, Roland Joffé-a i Michael-a Bay-a.

Hartnett je rođen u Saint Paul-u, Minnesota, i odgajio ga je otac Daniel Hartnett, građevinski menadžer i maćeha Molly, umetnica. Njegovo poreklo je irsko i išao je u katoličku crkvu. Pohađao je Nativity of Our Lord Catholic Grade školu. Kasnije je diplomirao na South High školi u Minneapolis-u, Minnesota, na kojoj je diplomirao u junu 1996. godine.

Hartnett je bio aktivan sportista još kao dete, posebno u fudbalu i nije želeo da glumi sve dok ga povreda nije sprečila da trenira. Rođak ga je ohrabrio da ode na audiciju za pozorišnu predstavu “Tom Sawyer & Huckleberry Finn” i na njegovo iznenađenje, osvojio je ulogu Huckleberry Finn-a.

Hartnett je dobio prvi posao u lokalnom video klubu. Postao je vegetarijanac sa 12 godina, ali je jeo meso tokom snimanja filma “The Black Dahlia” za svoju ulogu boksera.

Hartnett je razvio stabilnu filmsku karijeru, igrao je u mnogim holivudskim filmovima, uključujući: The Faculty, Black Hawk Down, Lucky Number Slevin i Pearl Harbor. Hartnett je odabran od strane magazina “Teen People” za jednu od 21. najzgodnije zvezde mlađe od 21. godine. Ubraja se i u 50 najlepših ljudi, pa je proglašen i najzgodnijim živim vegetarijancem od strane publike.

Nalazio se na naslovnicama mnogih magazina: Cosmogirl, Details, Entertainment Weekly, Girlfriend, Seventeen, Vanity Fair, GQ i Vman, ali i u časopisima: Vogue, ELLE, People, Glamour, Intouch i InStyle.

2011. godine, Hartnett je postao broj 1 na “Top 100 Most Beautiful Men in the World” listi.

In 2012 Josh also joined Barack Obama in his campaign in Minnesota. Appearing at such events as the Minnesota Greater Together Youth Summit before formally endorsing the President on the official campaign YouTube channel.

Filmografija:

1998 Debutante Bill

1998 Halloween H20: 20 Years Later John Tate

1998 The Faculty Zeke Tyler

1999 The Virgin Suicides Trip Fontaine

2000 Here on Earth Jasper Arnold

2001 The Same The Neighbor

2001 Member Gianni

2001 Short6 Gianni

2001 Blow Dry Brian Allen

2001 Town & Country Tom Stoddard

2001 Pearl Harbor Cpt Danny Walker

2001 O Hugo Goulding

2001 Black Hawk Down Staff Sergeant Matt Eversmann

2002 40 Days and 40 Nights Matt Sullivan

2003 Zéro Un The Neighbor

2003 Hollywood Homicide K.C. Calden

2004 Wicker Park Matthew Simon

2005 Stories of Lost Souls The Neighbor

2005 Sin City The Salesman

2005 Mozart and the Whale Donald Morton

2006 Lucky Number Slevin Slevin Kelevra

2006 The Black Dahlia Dwight "Bucky" Bleichert

2007 Stories USA Gianni

2007 Resurrecting the Champ Erik Kernan

2007 30 Days of Night Sheriff Eben Oleson

2008 T Takes Josh

2008 August Tom Sterling

2009 I Come with the Rain Kline

2010 Bunraku The Drifter

2011 Girl Walks Into a Bar Sam Salazar

2011 Stuck Between Stations Paddy

2012 Singularity James Stewart/Jay Fennel

Pozorišni komadi:

2008 24 Hour Plays

2008 Rain Man Charlie Babbitt

Televizijske uloge:

1997–1999 Cracker Michael "Fitz" Fitzgerald

Muzički spotovi:

1999 "Playground Love" Air The Virgin

2001 "There You'll Be" Faith Hill

2007 "Travelin' Soldier" Dixie Chicks

Podeli:



Preporucujemo

50.000 GLEDALCA ŠIROM SRBIJE I REGIONA POGLEDALO FILM...
„Festival na rubu nervnog sloma“ – Merlinka od 3. do...
Preminuo Ivan Bekjarev
Šopenov balet "Dama s kamelijama" 22. novembra na velikom...
ARENA SPORT KANALI DOSTUPNI BAŠ SVIMA!
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 28. do 29. novembra
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 19. do 24. novembra
Operski gala koncert 20. novembra u Kolarčevoj zadužbini
Predstavljen program 26. Festivala autorskog filma
Međunarodni filmski festival „this human world“ u...
5 razloga za gledanje ruskog naučno-fantastičnog filma...
7 najbolјih ruskih naučno-fantastičnih filmova koje...
Srpski umetnici inspirisani Francuskom na jutjub kanalu...
Michael B. Jordan je najseksipilniji muškarac ove godine...
FESTIVAL AUTORSKOG FILMA OD PETKA 27. NOVEMBRA U...
Ženi se Kijanu Rivs
Jezivi britanski psihološki triler Sestra (The Sister)
Devet srpskih premijera igranih filmova na Merlinka...
PRVI TREJLER DOMAĆEG FILMA „POVRATAK KUĆI – MARINA...
Digitalni novembar predstavlja Emanuela Kornoa i radionicu...
Black Friday akcija u bioskopu Vilin Grad 28.11. i 29.11.
Olivia Wilde i Jason Sudeikis prekinuli veridbu nakon sedam...
Michael J. Fox najavio kraj glumačke karijere, povlači se...
Rajan Rejnolds i Rob Mekelheni postali vlasnici fudbalskog...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 19.11. do 25.11.
Repertoar bioskopa Vilin Grad za 28. i 29. novembar
Preminuo Mustafa Nadarević
Sofija Loren igra u novom filmu svoga sina
Jared Leto će se vratiti u ulogu Joker-a za Zack Snyder-ov...
ZVANIČNO SAOPŠTENJE FESTIVALA AUTORSKOG FILMA POVODOM...