•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Josif Tatić (1946 - 2013)

Josif Tatić (Novi Sad, 13. april 1946 - 8. februar 2013, Beograd) je bio srpski glumac.

Studirao je glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Od 1968. godine Josif Tatić je bio član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, ali je igrao i u drugim pozorištima (SKC, Zvezdara teatar, Narodno pozorište u Beogradu i u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu).

U njegove najpoznatije uloge spadaju uloge Slobodana Mihajlovića u predstavi „Šovinistička farsa“, Božidara Soldatovića „Jataganca“ u seriji „Bolji život“ i Tanasija Vitorovića u seriji „Grlom u jagode“.

Rođen je u glumačkoj porodici (njegovi roditelji Branko i Hristina su takođe bili glumci). Iznenadno je preminuo 8. februara 2013. godine u 67. godini života. Iza sebe je ostavio kćerke Jelisavetu i Hristinu.

Filmografija:

1960.-te
1967. Jutro
1967. Deca vojvode Šmita
1968. Vuk sa Prokletija
1968. Bekstva
1969. Horoskop (film)

1970.-te
1972. Devojka sa Kosmaja
1973. Hleb
1973. Samrtno proleće
1974. SB zatvara krug
1974. Košava Nezaposleni
1975. Pavle Pavlović
1976. Grlom u jagode
1976. Četiri dana do smrti
1977. Hajdučka vremena
1977. Specijalno vaspitanje
1979. Pripovedanja Radoja Domanovića (serija)
1979. Reklamacija
1979. Trofej (film)
1979. Živi i mrtvi
1979. Povoljan vetar

1980.-te
1980. Petrijin venac
1980. Hajduk
1980. Snovi, život, smrt Filipa Filipovića
1981. Kad sveci marširaju
1981. Sok od šljiva
1981. Široko je lišće
1982. 13. jul (film)
1983. Balkan ekspres
1983. Još ovaj put
1984. Kamiondžije opet voze
1984. Lazar
1984. Kraj rata
1985. Neuspela mućka
1985. Tajvanska kanasta
1985. Jagode u grlu
1986. Bal na vodi
1987. Dogodilo se na današnji dan
1987. Bolji život
1987. Tesna koža 2
1988. Za sada bez dobrog naslova
1988. Otpadnik
1989. Boj na Kosovu
1989. Posledlji krug u Monci
1989. Hajde da se volimo 2

1990.-te
1990. Hajde da se volimo 3
1993. Vizantijsko plavo
1993. Bolje od bekstva
1993. Tri karte za Holivud
1994. Ni na nebu ni na zemlji
1994. Rođen kao ratnik
1995. Paket aranžman
1995. Bila jednom jedna zemlja
1998. More largo
1998. Spasitelj
1998. Bure baruta
1999. Nož


2000.-te
2000. Tajna porodičnog blaga
1998 - 2001. Porodično blago
2002. Lavirint
2002. Novogodišnje venčanje
2002. Kazneni prostor (TV serija)
2003. Profesionalac Maki
2003. Siroti mali hrčki 2010
2004. Pljačka Trećeg rajha
2004. Život je čudo
2007. Nesreća uvek ima tendenciju da se povećava
2007. Hadersfild
2007. Naša mala klinika
2007. Uvođenje u posao
2007. Pozorište u kući
2008. Ljubav i drugi zločini
2008. Turneja
2007 - 2009. Ulica lipa
2009. Čekaj me, ja sigurno neću doći

2010.-te
2010. Sva ta ravnica Stevan
2010. Dva smo sveta različita
2011. Turneja (TV serija)
2013. Tesna koža 5

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Trinaesto izdanje festivala savremenog plesa i performansa...
Soul (2020) - uskoro
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 15. do 21. oktobra
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 8. do 14. oktobra
U naredne dve godine u bioskope stiže 12 filmova o...
Filmski centar Srbije u poseti snimanju „Zlatnog...
Filmski sporazum o koprodukciji izmedju Italije i Srbije -...
Sutra počinje Festival BALKANIMA 2020 u Domu kulture...
’Synchronic’ trejler vodi Anthony Mackie-a i Jamie...
Vikend sa ćaletom (2020) - uskoro
Premijera filma Živ čovek Olega Novkovića na 30....
Vladimiru Gvojiću uručena nagrada Car Konstantin
Les Traducteurs (2020) - uskoro
Freaky (2020) - uskoro
Idiot Prayer (2020) - uskoro
Cineplexx ne odustaje od investiranja u Srbiju i dovodi...
Steven Spielberg-ov ’West Side Story Remake’ odložen...
PETI FESTIVAL META FILMA - Od 22. do 24. oktobra u Art...
Dugoočekivani film "The Batman" zbog koronavirusa ipak...
Ponovo radi Sala srpskog filma u beogradskoj Kombank dvorani
Gal Gadot će tumačiti ulogu legendarne kraljice Egipta u...
Festival italijansko-srpskog filma od 17. do 25.10 -...
Moj jutarnji smeh (2020) - uskoro
Voji Brajoviću uručena nagrada "Pavle Vuisić"
Tenet (2020) (2020)
Urfin Dzhyus vozvrashchaetsya (2020) - uskoro
Tom Kruz snima sedmu "Nemoguću misiju" u Rimu
GoetheFEST od 29. oktobra do 4. novembra
Modnom revijom i filmom "Nezavisne" do snažne poruke svim...
Sedam nominacija za film Stevana Filipovića na...