•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Josif Tatić (1946 - 2013)

Josif Tatić (Novi Sad, 13. april 1946 - 8. februar 2013, Beograd) je bio srpski glumac.

Studirao je glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Od 1968. godine Josif Tatić je bio član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, ali je igrao i u drugim pozorištima (SKC, Zvezdara teatar, Narodno pozorište u Beogradu i u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu).

U njegove najpoznatije uloge spadaju uloge Slobodana Mihajlovića u predstavi „Šovinistička farsa“, Božidara Soldatovića „Jataganca“ u seriji „Bolji život“ i Tanasija Vitorovića u seriji „Grlom u jagode“.

Rođen je u glumačkoj porodici (njegovi roditelji Branko i Hristina su takođe bili glumci). Iznenadno je preminuo 8. februara 2013. godine u 67. godini života. Iza sebe je ostavio kćerke Jelisavetu i Hristinu.

Filmografija:

1960.-te
1967. Jutro
1967. Deca vojvode Šmita
1968. Vuk sa Prokletija
1968. Bekstva
1969. Horoskop (film)

1970.-te
1972. Devojka sa Kosmaja
1973. Hleb
1973. Samrtno proleće
1974. SB zatvara krug
1974. Košava Nezaposleni
1975. Pavle Pavlović
1976. Grlom u jagode
1976. Četiri dana do smrti
1977. Hajdučka vremena
1977. Specijalno vaspitanje
1979. Pripovedanja Radoja Domanovića (serija)
1979. Reklamacija
1979. Trofej (film)
1979. Živi i mrtvi
1979. Povoljan vetar

1980.-te
1980. Petrijin venac
1980. Hajduk
1980. Snovi, život, smrt Filipa Filipovića
1981. Kad sveci marširaju
1981. Sok od šljiva
1981. Široko je lišće
1982. 13. jul (film)
1983. Balkan ekspres
1983. Još ovaj put
1984. Kamiondžije opet voze
1984. Lazar
1984. Kraj rata
1985. Neuspela mućka
1985. Tajvanska kanasta
1985. Jagode u grlu
1986. Bal na vodi
1987. Dogodilo se na današnji dan
1987. Bolji život
1987. Tesna koža 2
1988. Za sada bez dobrog naslova
1988. Otpadnik
1989. Boj na Kosovu
1989. Posledlji krug u Monci
1989. Hajde da se volimo 2

1990.-te
1990. Hajde da se volimo 3
1993. Vizantijsko plavo
1993. Bolje od bekstva
1993. Tri karte za Holivud
1994. Ni na nebu ni na zemlji
1994. Rođen kao ratnik
1995. Paket aranžman
1995. Bila jednom jedna zemlja
1998. More largo
1998. Spasitelj
1998. Bure baruta
1999. Nož


2000.-te
2000. Tajna porodičnog blaga
1998 - 2001. Porodično blago
2002. Lavirint
2002. Novogodišnje venčanje
2002. Kazneni prostor (TV serija)
2003. Profesionalac Maki
2003. Siroti mali hrčki 2010
2004. Pljačka Trećeg rajha
2004. Život je čudo
2007. Nesreća uvek ima tendenciju da se povećava
2007. Hadersfild
2007. Naša mala klinika
2007. Uvođenje u posao
2007. Pozorište u kući
2008. Ljubav i drugi zločini
2008. Turneja
2007 - 2009. Ulica lipa
2009. Čekaj me, ja sigurno neću doći

2010.-te
2010. Sva ta ravnica Stevan
2010. Dva smo sveta različita
2011. Turneja (TV serija)
2013. Tesna koža 5

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 4. avgusta do 10....
Sarajevo Film Festival - Šesto izdanje programa...
SINOĆ U TEATRIJUMU PREMIJERNO IZVEDENA PREDSTAVA BANOVIĆ...
Svetska premijera hrvatsko-srpske koprodukcije...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. jula do 03. avgusta
Filmski centar Srbije na snimanju filma “Heroji...
Gran pri za “Heroje radničke klase” u Rusiji
Film “Leto kada sam naučila da letim” osvojio nagradu...
BINA - Otvoren međunarodni konkurs za arhitektonske...
Dodeljene nagrade najboljim filmovima festivala “Otvoreni...
Izložba fotografija Marine Pešić u niškoj Tvrđavi -...
Veče akcije uz projekciju filma "Brzina metka"
Preminuo Branko Cvejić
Mads Mikkelsen dolazi na 28. Sarajevo Film Festival
Svjetska premijera filma PRAZNIK RADA Pjera Žalice zatvara...
Otvoren konkurs za vizuelne umetnike/ce i strip autore/ke...
ZA NOVI FILM REDITELJA MARTINA MAKDONE - „DUHOVI...
Svetska premijera filma “O novcu i sreći” Ane...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. jula do...
Filmovi u konkurenciji i žiri za Specijalnu nagradu za...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet Niš od 04. do...
Predstavljamo Open Air program, danas pocinje online...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 04. do 10. avgusta
Helena Vuković voditeljica ceremonije otvaranja 28....
Srpski film „Da li ste videli ovu ženu?“ na festivalu...
U petak počinje filmski festival “Otvoreni predeli” na...
Jesse Eisenberg dobitnik Počasnog Srca Sarajeva 28....
O filmu „SVE(T)na leđima žene“
Bjelogrlić: Druga sezona serije "Tajkun" biće uzbudljivija
Šesto izdanje programa Pretpremijere Serije sa šest...