•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Jovana Gavrilović

Jovana Gavrilović (Beograd, 1989) srpska je pozorišna, televizijska i filmska glumica.

Iako je završila zubotehničku školu, Gavrilovićeva je, nakon što je bila član dramske sekcije ove škole, odlučila da upiše Fakultet dramskih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu. Glumu je diplomirala klasi profesora Vladimira Jevtovića i docenta Srđana Karanovića. Kao studentkinja 4. godine, proglašena je najboljom mladom glumicom na 21. „Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci” 2014. za ulogu Mine u predstavi Dok nas smrt ne razdvoji. Takođe, za ulogu u tom poduhvatu, kao i predstavi Zmajeubice, nagrađena je iz fonda Dara Čalenić za najbolju mladu glumicu na Sterijinom pozorju 2015. godine. Nagrađena je i za ulogu Ranke u predstavi Moje dete, Beogradskog dramskog pozorišta.

U filmu Rekvijem za gospođu J. iz 2017. godine, Jovana je ostvarila svoju prvu značajniju filmsku ulogu. U ovom ostvarenju tumači lik Ane, starije ćerke glavne junakinje (Mirjana Karanović). Godine 2019. uručena joj je Sterijina nagrada za najbolje glumačko ostvarenje, za naslovnu ulogu u predstavi Petrijin venac, rađenoj po istoimenom romanu Dragoslava Mihailovića.

Stalna je članica Ateljea 212, a nastupa i u predstavama Jugoslovenskog i Beogradskog dramskog pozorišta, odnosno Bitef teatra.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...