•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Jovo Maksić

Jovo Maksić (Bosansko Grahovo, 28. februar 1972) srpski je televizijski, filmski i pozorišni glumac.

Rođen je 28. februara 1972. godine u Bosanskom Grahovu, a odrastao je u Kninu, gde je živeo sve do progona Srba iz Hrvatske, odnosno operacije „Oluja”, nakon čega dolazi u Beograd i upisuje Fakultet dramskih umetnosti Univerziteta umetnosti u klasi profesora Predraga Bajčetića, gde diplomira 1998. godine.

Od 1997. godine bio je član pozorišta „Duško Radović” Beograd, radio u Narodnom pozorištu „Sterija Popović” u Vršcu i u Ateljeu 212, a danas je glumac sa stalnim angažmanom u Beogradskom dramskom pozorištu. Glumu je upisao neplanirano, a tokom studiranja, sa vršačkim pozorištem je potpisao ugovor i bio njihov stipendista godinu dana.

Prvu ulogu na televiziji Maksić je ostvario 2004. godine, kada se pojavio u jednoj epizodi serije Lift kao električar, a nakon toga imao ulogu Dragiše u filmu Guča! iz 2006. godine. U filmu Slobodana Šijana, S.O.S. — Spasite naše duše iz 2007. godine imao je malu ulogu milicionera, a nakon toga ulogu Bore u dve epizode TV serije Seljaci.[5] Ulogu ratnog veterana ostvario je u filmu Život i smrt porno bande, a nakon toga i ulogu Maneta u filmu Besa, oba premijerno prikazana 2009. godine. U filmu Oktobar iz 2011. godine imao je ulogu Dragana, a naredne godine ulogu Jasninog oca u filmu Klip. Ostvario je ulogu šefa u kratkometražnom filmu Mamci i udice, a nakon toga i ulogu Jove u pet epizoda TV serije Folk. Ulogu Mileta Majmuna imao je u kratkom filmu Noćas mi srce pati, a iste, 2014. godine uloge u filmovima Isceljenje i Le Garcon gde je igrao kao otac. Ostvario je ulogu Mitra u jednoj epizodi TV serije Urgentni centar, kao i ulogu Milana u filmu Otadžbina. U filmu Miroslava Momčilovića, Smrdljiva bajka, Maksić je imao manju ulogu policajca, a nakon toga i ulogu Lustera u filmu Dnevnik mašinovođe iz 2016. godine. U kratkometražnom filmu Fajront pojavio se kao policajac i u jednoj epizodi serije Andrija i Anđelka, kao vodič.

Godine 2017. pojavio se u kratkom filmu Grofov motel, kao Vojo, a nakon toga i u filmu Jovke Ras, Petak 13., kao vidoviti Desko. Ulogu policajca Daneta Maksić je tumačio u TV seriji Ubice mog oca, a nakon toga imao ulogu i u filmu Teret. Kao Romanov pojavio se u filmu Bela vrana, a ulogu ostvario i u filmu Predraga Antonijevića, Zaspanka za vojnike kao austrougarski vojnik.[9] U srpsko-hrvatskoj telenoveli Pogrešan čovek ostvario je ulogu Vladimira Rahmanova u sedam epizoda. Kao Ivan pojavio se u TV seriji Besa, a nakon toga i u ulozi srpskog vojskovođe Damjana Popovića u filmu Kralj Petar Prvi. Ostvario je ulogu i u kratkometražnom filmu Jesenji valcer, a nakon toga imao ulogu inspektora u filmu Nije sve kao što izgleda iz 2019. godine. Glumio je i u serijama Grupa i Švindleri kao Gula Čabar, a nakon toga i u filmu Otac. Ostvario je uloge u TV serijama Južni vetar kao Živac i Tajkun kao portir. Ulogu Koste imao je u seriji Kosti, kao i ulogu u filmu Senoviti Mediteran.

Ostvario je uloge u predstavama kao što su: „Liliom”, „Sumrak bogova”, „Ružni prljavi, zli”, „Trkač”, „Lažeš Melita”, „Strašne priče braće Grim”, „Ričard na toboganu”, „Bunar”, „Skoro svako može da padne (osim čaplje)”, „Alisa u zemlji čuda”, „Veštice”, „Palilulski roman” i drugim.

Iza sebe ima zapažen broj pozorišnih, televizijskih i filmskih uloga.


Filmografija:

2004. Lift
2006. Guča!
2007. S. O. S. — Spasite naše duše
2009. Seljaci
2009 Gorki plodovi
2009. Život i smrt porno bande
2009. Besa

2010-e
2011. Oktobar
2012. Klip
2014. Mamci i udice
2014. Folk Jova
2014. Noćas mi srce pati
2014. Isceljenje
2014. Le Garcon
2015. Urgentni
2015. Otadžbina
2015. Smrdljiva bajka
2016. Dnevnik mašinovođe
2016. Fajront
2016. Andrija i Anđelka
2017. Grofov motel
2015. Petak 13
2018 Ubice mog oca
2018. Teret
2018. Bela vrana
2018. Zaspanka za vojnike
2018 Pogrešan čovek
2019. Besa (TV serija)
2019. Kralj Petar Prvi
2019. Jesenji valcer
2019. Nije sve kao što izgleda
2019. Grupa
2019—2020 Švindleri

2020-e
2020. Otac
2020. Dara iz Jasenovca
2020. Južni vetar (TV serija)
2020. Tajkun
2020. Kosti
2021. Tajne vinove loze
2020-2023. R
2021. Klan
2021. Crna svadba
2021. Drim tim
2021. Azbuka našeg života
2021. Advokado
2021. Lihvar
2022. Luča
2022. Trag divljači
2022. Oluja (film)
2023. Dara iz Jasenovca (mini-serija)
2023. Oluja (TV serija)
2023. Senoviti Mediteran
2023. Heroji Halijarda
2023. Vazdušni most

Podeli:



Preporucujemo

Nova knjiga na temu AI-a: „200 ideja kako zaraditi uz...