•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Julia Stiles

Julia O'Hara Stiles (28. mart 1981.), je američka filmska i pozorišna glumica. Rođena je u New York-u, od oca Irca, i majke italijansko-engleskog porekla. Roditelji joj se bave grnčarstvom. Ima sestru Jane i brata Johnny-a, koji su od nje mlađi, te stariju polu-sestru Bridget, iz očevog prvog braka. Vrlo rano je počela da glumi, te joj pozorište postaje prva stanica na putu do uspeha. Obično je nastupala u delima William-a Shakespeare-a.

Glumi od 1996. godine, a do sada je ostvarila 20-ak uloga. Glumački partneri su joj bili Jude Law, Matt Damon, pokojni Heath Ledger i Freddie Prinze Jr. između ostalih. Zbog svoje uverljive glume producentica jednog njenog filma rekla je da je ona "nova Meryl Streep". Osim glume, aktivna je i u društvenim pitanjima, a njena politička orijentacija je Demokratska stranka, jer je liberal. Učestvovala je na raznim dobrotvornim događanjima.

Bivša je vegetarijanka. Feminizam je njena ideologija. Mrzi fotografisanje.

Filmografija:

1993–94 Ghostwriter

1996 I Love You, I Love You Not

1996 Promised Land

1997 Chicago Hope

1997 The Devil's Own

1997 Before Women Had Wings

1998 Wicked

1998 Wide Awake

1999 The '60s

1999 10 Things I Hate About You

2000 Down to You

2000 Hamlet

2000 State and Main

2001 Save the Last Dance

2001 The Business of Strangers

2001 O

2002 The Bourne Identity

2003 A Guy Thing

2003 Carolina

2003 Mona Lisa Smile

2004 The Prince and Me

2004 The Bourne Supremacy

2005 Edmond

2005 A Little Trip to Heaven

2006 The Omen

2007 The Bourne Ultimatum

2008 Gospel Hill

2009 The Cry of the Owl

2009 Passage

2010 Dexter (season 5)

2012 The Silver Linings Playbook

2012 The Bell Jar

Podeli:



Preporucujemo

Umetnicko slikanje sa ljubimcima na terasi CineStara u...
MONODRAMA TIHOMIRA STANIĆA ,,DETINJARIJE” I PRVA NEDELJA...
Konkurs za prijavu filmova na 18. Festival srpskog filma...