•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Julie Andrews

Julie Andrews, pravog imena Julie Elisabeth Welles, rođena 1. oktobra 1935. godine, je engleska glumica i pevačica.

Od detinjstva uči pevanje, a već u 12. godini prvi put javno nastupa u jednoj londonskoj reviji. Na Broadwayu je debitovala još kao tinejdžerka 1953. godine u mjuziklu "The Boy Friend". Usledili su mjuzikli "My Fair Lady" i "Camelot", za koje je primila brojne nagrade. Julie Andrews je već bila prava legenda na Broadwayu kad je 1964. debitovala ulogom u filmu "Mary Poppins", za koju je nagrađena Oscarom, Zlatnim globusom i nagradom BAFTA. Nominaciju za drugog Oscara, kao i nagradu Zlatni globus, dobila je već godinu dana kasnije za nezaboravnu ulogu Marie Von Trapp u filmu "Moje pesme, moji snovi". Treću nominaciju za Oscara i treći Zlatni globus dobila je za ulogu u filmskom klasiku "Victor/Victoria". Godine 1996. vratila se na Broadway pozorišnom adaptacijom filma "Victor/Victoria".

Poznata je i po televizijskim filmovima, mjuziklima i serijama, za šta je takođe dobila nagradu Emmy. Uoči Nove godine 1999. dobila je od kraljice Elizabeth II. odlikovanje "Dame of the British Empire", a 2001. godine odata joj je počast gala svečanošću u washingtonskom Kennedy Centru.


Filmografija:
???? Enchanted 2 (announced)
2010 Despicable Me
2010 Shrek Forever After
2010/I Tooth Fairy
2007 Enchanted
2007 Shrek the Third
2004 The Cat That Looked at a King (video short)
2004 Great Performances (TV series)
2004 The Princess Diaries 2: Royal Engagement
2004 Shrek 2
2003 Eloise at Christmastime (TV movie)
2003 Eloise at the Plaza (TV movie)
2002 Unconditional Love
2002 Paraíso Filmes (TV series)
2001 The Princess Diaries
2001 On Golden Pond (TV movie)
2000 Relative Values
1999 One Special Night (TV movie)
1995 Victor/Victoria (TV movie)
1992 A Fine Romance
1992 Julie (TV series)
1991 Our Sons (TV movie)
1986 Duet for One
1986 That's Life!
1983 The Man Who Loved Women
1982 Trail of the Pink Panther
1982 Victor Victoria
1981 S.O.B.
1980 Little Miss Marker
1979 10
1976 The Pink Panther Strikes Again
1974 The Tamarind Seed
1970 Darling Lili
1968 Star!
1967 Thoroughly Modern Millie
1966 Hawaii
1966 Torn Curtain
1965 The Sound of Music
1964 The Americanization of Emily
1964 Mary Poppins
1959 The Gentle Flame (TV movie)
1957 Cinderella (TV movie)
1956 Ford Star Jubilee (TV series)
1949 The Singing Princess

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...