•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Junior (1994)

Jedan period u karijeri slavnog Arnolda Schwarzeneggera obeležile su manje-više uspešne komedije devedesetih godina prošloga veka. Nekadašnji Mister Univerzuma je hteo da se približi američkoj porodici a kako bi bolje uspeo u tome nego glumeći simpatične filmske likove u komedijama. Verovatno je tako i stekao naklonost publike iako su mu te uloge generalno sigurno slabije od prethodnih uloga u popularnih akcionim hitovima.

Trudnoća muškarca je sama po sebi zahvalan motiv za komediju i već više puta je eksploatisana na filmskom platnu. Film Junior je tu temu iskoristio za svoju premisu i bio je jedan od najskupljih i najambicioznijih filmskih projekata 1994. godine. Na tom projektu je ponovo okupljena rediteljsko-glumačka ekipa zaslužna za uspeh filma "Blizanci" (1988).

Embriolog dr. Alexander Hesse, iz milošte zvan Alex, iz San Francisca intenzivno radi na novom revolucionarnom leku koji bi trebao da spreči spontane pobačaje. Kad zajedno sa svojim saradnikom dr. Larryjem Arbogastom od vlade zatraži početak eksperimentalnog lečenja, gorko se razočara saznavši za ukidanje projekta i prepuštanje laboratorije britanskoj naučnici dr. Reddin.

Odlučivši se da napusti SAD, dr. Hesse ipak popusti nagovaranjima dr. Arbogasta da u tajnosti nastave sa eksperimentima pri čemu bi oplođenu jajnu ćeliju nosio sam Alex. Ne znajući ni sam šta ga sve čeka, Alex počne da dobija uobičajene znakove trudnoće budno pazeći da niko ni ne posumnja šta su on i Larry učinili, posebno ne njegov bivši šef Noah Banes.

Junior je odlična porodična komedija, reditelj Ivan Reitman nije razočarao već je nastavio sa uspešnim filmovima a glumačka ekipa na čelu sa Arnoldom Schwarzeneggerom i Dannyem DeVitom je sasvim korektno odradila posao. Ako želite da pogledate neku dobru komediju, neka izbor padne na film Junior.

Žanr:komedija, romansa, sf
Godina:1994
Reziser:Ivan Reitman
Producent:Ivan Reitman
Scenario:Kevin Wade, Chris Conrad
Uloge:Arnold Schwarzenegger, Danny DeVito, Emma Thompson
Uzrast:PG-13
Award:Nominovan za Oscara, 3 nominacija
Studio:Northern Lights Entertainment, Universal Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:109 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...