•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Jurassic Park III (2001)

Park iz doba jure 3 je američki naučno-fantastčni film iz 2001. godine i treći nastavak iz popularne filmske franšize Park iz doba. To je jedini film u serijalu koga nije režirao Steven Spielberg i koji nije temeljen na knjizi autora Michaela Crichtona, iako su brojne scene u filmu preuzete iz njegove prve dve knjige (Park iz doba jure i Izgubljeni svet). Radnja filma događa se na ostrvu Isla Sorna na kojem se događa i radnja drugog nastavka, a sve započinje nakon što razvedeni par prevari Dr. Alana Granta kako bi im pomogao pronaći izgubljenog sina.

Nakon uspeha prvog Parka iz doba jure, Joe Johnston je zamolio Stevena Spielberga da režira filmsku adaptaciju Izgubljenog sveta, nastavak Parka iz doba jure. Spielberg je pristao i obećao da će Johnston režirati kasniji nastavak. Spielberg je na trećem delu ostao involviran kao izvršni producent. Tri godine nakon što je u bioskope pušten Izgubljeni svet, produkcija za treći nastavak započela je u avgustu 2000. godine.

Na početku filma, dečak po imenu Eric Kirby (Trevor Morgan) i njegov budući poočim Ben Hildebrand (Mark Harelik), idu na letenje padobranom blizu ostrva Sorna sa "DINO-SOAR" padobranom. U jednom trenutku, posada na brodu je ubijena. Ben i Eric se sruše na ostrvo. Naučnici Alan Grant (Sam Neill) i Ellie Sattler (Laura Dern) nastavili su svoje paleontološke karijere, ali rade nezavisno. Ellie je udata i ima dvoje dece, dok se Grant još uvek bavi iskopavanjem fosila sa Billyjem Brennanom (Alessandro Nivola). Grantu priđu Paul (William H. Macy) i Amanda Kirby (Téa Leoni), koji se prave da su bogati i da žele otići na turneju na ostrvo Sorna. Naručivši avion, oni žele Granta kao vodiča. On je u početku nesiguran, ali se na kraju složi da krene sa njima ako će mu platiti...

Film je u SAD-u zaradio nešto malo više od 180 miliona dolara, dok se u ostatku sveta približio brojci od 370 miliona dolara ukupne zarade što ga je smestilo na osmo mesto najgledanijih filmova te godine.

Žanr:akcija, avantura, fantazija
Godina:2001
Reziser:Joe Johnston
Scenario: Michael Crichton
Uloge:Sam Neill, William H. Macy, Téa Leoni
Uzrast:PG-13
Award:5 osvojenih
Studio: Universal Pictures
Zemlja:United States
Website:www.jp3.jurassicpark.com
Jezik:Engleski
Trajanje:92 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu