•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kako su "Kursadžije" postale druga najbolje ocenjena serija na IMDb-u

Srpska serija "Kursadžije" trenutno se nalazi na drugoj poziciji najpopularnijih televizijskih serijala na stranici IMDb, što je produkt kampanje koju je pokrenuo mladi youtuber Mario Vrećo iz Srbije.

Više od 15.000 ljudi preko noći je podiglo ukupnu ocenu serije na IMDb-u, a učinili su to na nagovor mladog youtubera, koji je tom prilikom naglasio kako je kampanju pokrenuo jer "mrzi ovu seriju".

Podsetimo, "Kursadžije" su emitovane na RTV Pink širom regiona, a govore o nekoliko učenika koji dolaze iz različitih zemalja bivše Jugoslavije. Emitovana je od 2006. do 2013. godine.

Lansiranje "Kursadžija" u sami vrh IMDb-ove liste najkvalitetnijih serija je možda najbolji primer toga koliko je jednostavno manipulisati recenzijama popularnih stranica te potvrda da se pri odabiru ostvarenja za gledanje nikad ne treba u potpunosti oslanjati na osvrte i ocene korisnika.

Pored toga, ova situacija neodoljivo asocira na kampanju ocenjivanja filmova "Quo Vadis, Aida?" i "Dara iz Jasenovca", koje su neki korisnici IMDb-a "nagradili" izuzetno niskim ocenama nekoliko nedelja pre nominacija i dodele prestižne nagrade Oscar.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...