•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kamera i akteri se kreću u suprotnim pravcima

Povremeno se snima i kadar u kojem se kamera i akteri kreću u suprotnim pravcima. Evo nekoliko rešenja.

Primer prvi

Akter i kamera se kreću jedno prema drugom i zaustavljaju se licem u lice. Ako se na početku nalaze neki akteri u prvom planu, oni će na kraju kadra biti isključeni.

Suprotni oravci kretanja kamere i aktera su podjednako naglašeni ako akter odlazi a kamera se takodje od njega udaljava. Uđaljavanje kamere od scene u kojoj glavni junak odlazi, prekida raspoloženje. Nekoliko pokreta ove vrste u nizu, biio da su sa pribiižavanjem ili udaljavanjem, koje izvode različite ličnosti, naglasiće situaciju koja sledi posle ovih pokreta. Dovoljno je da se za likovno naglašavanje upotrebe dve ili tri ličnosti.

Primer drugi

Ako se kamera i akter približavaju kosim putanjama, kadar sa kamerom kreće kosom putanjom. Drugi postupak sadrži paralelne putanje kamere i ličnosti koja se kreće. Kamera švenkuje prateći aktera u prolazu. Devojka prvo nailazi kameri, a zatim odlazi od nje.I kamera i akter se kreću sličnom brzinom u suprotnim pravcima. Devojka može prva da se zaustavi, nešto malopre nego što to učini kamera.

Primer treći

Sledeća varijanta je ako se središnji statični akter uvede u kadar. Akter u pokretu, i kamera, približavaju se prema statičnoj ličnosti, ali akter u pokretu se zaustavija pre kamere. Kamera se zaustavlja tek pošto je došla do položaja koji je suprotan u odnosu na početni.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....