•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Karl Urban

Karl Urban rođen je na Novom Zelandu (7. juna 1972), a najpoznatiji je kao Eomer iz drugog i trećeg filma serijala Gospodar prstenova (Piter Džekson) i kao Dr. Leonard "Bones" MekKoj iz hita Zvezdane staze (J.J. Abrams) iz 2009. godine. Bio je i ruski ubica Kiril u akcionom trileru Bornova nadmoć (Pol Gringras, glumi Met Dejmon), a glumio je i u novozelandskim filmovima The Price Of Milk i Out Of The Blue.

Godine 2004. igrao je zapaženu ulogu u filmu The Chronicles of Riddick a takođe će igrati i u nastavku koji se očekuje 2013. godine. 2005. je igrao glavnu ulogu u akcionom hitu Doom rađenom po video igrici.

2010. godine glumio je u adaptaciji stripa Red (glume Brus Vilis, Džon Malkovič, Morgan Frimen i Helen Miren), a 2011. godine snimio je film Sveštenik: Sveti ratnik 3D (glume Pol Betani i Kristofer Plumer).

Uskoro ćemo moći da ga vidimo u nastavku serijala Zvezdane staze.

Filmografija:
2013 The Wonder (pre-production)
2013 Overdrive (pre-production)
2013 Star Trek Into Darkness (post-production)
2013 The Loft (post-production)
2013 Star Trek (Video Game) (post-production)
2013 Riddick (completed)
2012 Dredd
2011 Priest
2010 And Soon the Darkness
2010/I Red
2009 Black Water Transit
2009 Star Trek
2008 Comanche Moon (TV mini-series)
2007 Pathfinder
2006/I Out of the Blue
2005 Doom
2004 The Bourne Supremacy
2004 The Chronicles of Riddick
2003 The Lord of the Rings: The Return of the King
2002 The Lord of the Rings: The Two Towers
2002 Ghost Ship
1996-2001 Xena: Warrior Princess (TV series)
2000 The Price of Milk
2000 Truth About Demons
2000 The Privateers (TV movie)
1996-1998 Hercules: The Legendary Journeys (TV series)
1998 Via Satellite
1998 Heaven
1997 Amazon High (TV movie)
1995 Riding High (TV series)
1993-1994 Shortland Street (TV series)
1993 White Fang (TV series)
1992 Homeward Bound (TV series)
1992 Chunuk Bair
1991 Shark in the Park (TV series)

Podeli:



Preporucujemo

Chez nous (2017) - uskoro
PETI FESTIVAL META FILMA - Od 22. do 24. oktobra u Art...
Sutra počinje online filmski festival GoethFEST
Premijera predstave „Finale” na zatvaranju Kondenza
GoetheFEST od 29. oktobra do 4. novembra
Noć veštica u bioskopu Vilin Grad 31.10. i 01.11.
Cineplexx ne odustaje od investiranja u Srbiju i dovodi...
Streltsov (2020) - uskoro
Filmski centar Srbije u poseti snimanju „Zlatnog...
Počeo međunarodni umetnički projekat Oni žive -...
Otvoreno trinaesto izdanje festivala savremenog plesa i...
Filmski sporazum o koprodukciji izmedju Italije i Srbije -...
Premijera filma Živ čovek Olega Novkovića na 30....
Reditelj Tim Burton na male ekrane vraća seriju "The...
"Supergirl" serija će se konačno završiti
Počelo snimanje američkog filma „Ivica“ u Srbiji
Osnovan Umetnički savet Filmskog centra Srbije
Razvratnik (Rake) – australijska dramedija je nova serija...
Film 'Vikend sa ćaletom' od 29. oktobra u bioskopima -...
Berlinski pobednik 'Zlo ne postoji' premijerno na 26....
Trinaesto izdanje festivala savremenog plesa i performansa...
Jurassic World: Dominion je odložen za 2022.
Austrijski kulturni forum - Oda Betovenu kroz svetlosne 3D...
17. BALKANIMA - Evropski festival animiranog filma u Domu...
Filmovi Koste Ristića, Barbare Vekarić i Miloša...
Novi film o James Bondu bi mogao biti prodat streaming...
Dokumentarni film Faith and Branko i animirani Veliki robot...
Povratak Dekstera u novih 10 epizoda
Zatvorena BALKANIMA 2020 u Domu kulture Studentski grad
C.L.E.A.N. (2020) - uskoro