•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Karl Urban

Karl Urban rođen je na Novom Zelandu (7. juna 1972), a najpoznatiji je kao Eomer iz drugog i trećeg filma serijala Gospodar prstenova (Piter Džekson) i kao Dr. Leonard "Bones" MekKoj iz hita Zvezdane staze (J.J. Abrams) iz 2009. godine. Bio je i ruski ubica Kiril u akcionom trileru Bornova nadmoć (Pol Gringras, glumi Met Dejmon), a glumio je i u novozelandskim filmovima The Price Of Milk i Out Of The Blue.

Godine 2004. igrao je zapaženu ulogu u filmu The Chronicles of Riddick a takođe će igrati i u nastavku koji se očekuje 2013. godine. 2005. je igrao glavnu ulogu u akcionom hitu Doom rađenom po video igrici.

2010. godine glumio je u adaptaciji stripa Red (glume Brus Vilis, Džon Malkovič, Morgan Frimen i Helen Miren), a 2011. godine snimio je film Sveštenik: Sveti ratnik 3D (glume Pol Betani i Kristofer Plumer).

Uskoro ćemo moći da ga vidimo u nastavku serijala Zvezdane staze.

Filmografija:
2013 The Wonder (pre-production)
2013 Overdrive (pre-production)
2013 Star Trek Into Darkness (post-production)
2013 The Loft (post-production)
2013 Star Trek (Video Game) (post-production)
2013 Riddick (completed)
2012 Dredd
2011 Priest
2010 And Soon the Darkness
2010/I Red
2009 Black Water Transit
2009 Star Trek
2008 Comanche Moon (TV mini-series)
2007 Pathfinder
2006/I Out of the Blue
2005 Doom
2004 The Bourne Supremacy
2004 The Chronicles of Riddick
2003 The Lord of the Rings: The Return of the King
2002 The Lord of the Rings: The Two Towers
2002 Ghost Ship
1996-2001 Xena: Warrior Princess (TV series)
2000 The Price of Milk
2000 Truth About Demons
2000 The Privateers (TV movie)
1996-1998 Hercules: The Legendary Journeys (TV series)
1998 Via Satellite
1998 Heaven
1997 Amazon High (TV movie)
1995 Riding High (TV series)
1993-1994 Shortland Street (TV series)
1993 White Fang (TV series)
1992 Homeward Bound (TV series)
1992 Chunuk Bair
1991 Shark in the Park (TV series)

Podeli:



Preporucujemo

Svečano otvoren Austrijski filmski festival u Kulturnom...
Novi film o Merilin Monro uznemirio javnost
Svečano otvoren 15. Leskovački internacionalni festival...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 29. septembra do 05....
As far as i can walk (Strahinja Banović) (2022) - uskoro
Raznovrstan prateći program na 29. Međunarodnom festivalu...
Sofija Kopola snima film o Prisili Prisli
Radovi strip autora Anđele Janković i Leopolda Pridona na...
Mel Gibson će režirati film Lethal Weapon 5, snimanje...
Paws of Fury: The Legend of Hank (2022) - uskoro
Glumac Tom Hardi postao džiu džica šampion
Serija Kotlina biće premijerno prikazana 26. septembra na...
Netflix najavio novu hit seriju "1899"
Džejson Momoa se ošišao pa tetovirao glavu
Svečano otvoren 29. Međunarodni festival pozorišta za...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 29. septembra do 5....
Nakon drame Boldvin i supruga dobili sedmo dete
Peti “Valter Fest” u Mladenovcu
Pogledajte teaser za filmski debi Zlatana Ibrahimovića,...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet Niš od 29....
Prey for the Devil (2022) - uskoro
Milčo Mančevski: LIFFE je festival gde se poštuje film i...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 22. septembra do 28....
SPECIJALNA PROJEKCIJA FILMA „ALA JE LEP OVAJ SVET“ U...
Dalibor Matanić: Blagoslov je biti u žiriju LIFFE-a
Dejvid Bouvi dobio zvezdu na Stazi slavnih u Londonu
ALFIJU KABILJU URUČENA EUROPSKA NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO:...
Umetnički programi “Borski dim” Hua Juna i Žalbeni...
Bred Pit u Finskoj izložio svoje vajarske radove
Brus Vilis iznenadio pojavljivanjem u javnosti