•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Katarina Radivojević

Katarina Radivojević (Beograd, 29. mart 1979) je srpska glumica.

Osnove glume uči u dramskoj grupi Mike Aleksića, iako u tome nije imala podršku roditelja. Njen prvi susret sa kamerom bila je uloga Sonje u filmu Policajac sa Petlovog brda, gde igra pored velikana jugoslovenskog filma Ljubiše Samardžića, Milene Dravić, Nede Arnerić... Seriju pod istim nazivom snima sve do 1994. godine. Već tada je odlučila da će gluma biti njen životni poziv. Kao srednjoškolka važila je za izuzetno nepredvidivu i nedisciplinovanu devojku. Redovno beži sa časova tokom demonstracija 1997. godine, pa ponavlja razred. Posle svih padova i traženja sebe, nakon bombardovanja upisuje Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Na prijemnom ispitu prva je na listi, zajedno sa Marijom Vicković, koja joj postaje najbolja prijateljica. Fakultet završava u klasi Predraga Bajčetića. 2002. godine, na samom početku karijere dobija šansu da odigra naslovnu ulogu u filmu „Zona Zamfirova“, reditelja Zdravka Šotre. Ova uloga lansira je u sam vrh popularnosti. Preko noći osvaja naslovne strane i neviđenu medijsku pažnju. Za ulogu Zone dobila je nagradu za najbolju debitantsku ulogu na Filmskom festivalu u Nišu. Odmah posle Zone prikazuje se i Katarinin drugi film „Lavirint" u kome je ostvarila značajnu ulogu.

Atraktivna glumica 2003. godine postaje zaštitno lice Festa i laureat nagrade kritičara.

Dvadesetšestogodišnja glumica igra u seriji „Dangube" i filmovima „Libero" i „Potraga za srećkom“. Krajem avgusta 2005., u Smederevu počinje snimanje filma Čarlston za Ognjenku u režiji Uroša Stojanovića, u kome tumači jednu od glavnih uloga. 2007. u domaćoj sapunici "Ljubav i mržnja“, koja se emituje na TB Pink, Katarina tumači jednu od glavnih uloga. Zaigrala je i u novom filmu Slobodana Šijana „SOS - spasite naše duše“.

Katarina Radivojević je aktivna i u pozorištu, sa svojim kolegama sa klase nastupa u predstavi „Komedijaši“, u produkciji FDU-a koja se igra na sceni beogradskog Narodnog pozorišta, i u predstavi „Dva viteza iz Verone" Gorana Šušljika, večernje scene pozorišta Boško Buha.


Filmografija:
1992. Policajac sa Petlovog brda (film)
1993. Policajac sa Petlovog brda (TV serija iz 1993)
1994. Policajac sa Petlovog brda (TV serija iz 1994)
2001. Lola
2002. Klasa 2002.
2002. Zona Zamfirova
2002. Lavirint
2003. Laku noć, deco
2004. Pljačka Trećeg rajha
2004. Vuk
2005. Dangube!
2005. Libero
2005. Potera za Sreć(k)om
2007. S. O. S. - Spasite naše duše
2008. Čarlston za Ognjenku
2007-2008. Ljubav i mržnja
2009-2010. Najbolje godine

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila