•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kids of the Round Table (1995)

"Mališani okruglog stola" prerada je legende o kralju Arthuru. Tako je Lancelot postao prijatelj glavnog junaka, a deva Guinevere je samo njegova prijateljica. U središtu ovog napetog filma za mlade je odrastanje glavnog lika i preuzimanje odgovornosti za učinjena dela.

Školarac Alex (J. Morina) veliki je zaljubljenik u legendu o kralju Arthuru. U šetnji šumom nađe mač u kamenu i uspe ga izvući, baš kao i Arthur. Kad se pojavi čarobnjak Merlin (M. McDowell), Alex oduševljeno pomisli kako je on novi Arthur, ali stvari nisu tako jednostavne: uz pomoć Excalibura Alex pretuče lokalnog nasilnika, ali i svog najboljeg prijatelja, te ubrzo izgubi moć. Nova će se nada za Alexa pojaviti tek u sukobu s pljačkašima banke...

Kanadski reditelj poreklom iz Sjedinjenih Država, Robert Tinnell, specijalizirao se u filmovima za mlade, koji se često mogu pohvaliti inteligentnim izbegavanjem klišeja. Pored Michaela Ironsidea (Totalni opoziv, Moć razaranja), glumac poznat po ulogama negativaca, sjajnu je ulogu ostvario i legendarni Malcolm McDowell (Kaligula, Paklena pomorandža) kao čarobnjak Merlin.

Žanr:avantura, komedija, porodični
Godina:1995
Reziser:Robert Tinnell
Scenario:David Sherman, Robert Tinnell
Uloge:Johnny Morina, Maggie Castle, Christopher Olscamp
Award:dve nominacije
Studio:Desert Music Pictures, Melenny Productions, Téléfilm Canada
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:89 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu