•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

King of Devil's Island (Kongen av Bastøy) (2010)

Ova istinita priča o ozloglašenom popravnom domu Bastøy Boys u Norveškoj počinje dolaskom sedamnaestogodišnjeg Erlinga (Benjamin Helstad), za koga kruže glasine da je ubica. On momentalno dolazi u sukob sa upravnikom ustanove (Stellan Skarsgård), koji veruje da su težak rad, stroga disciplina i oštra kazna jedini način da se ovi dečaci pretvore u uvažene članove društva. Odbijajući da prihvati konstantno zlostavljanje, Erling polako izvlači ostale dečake iz učmalih života i hrabri ih da se bore. Kada tragedija konačno padne na dušu sadističkog upravnika, Erling predvodi svoje saborce u hrabru i odvažnu pobunu koja će ih dovesti u sukob sa, ništa manje, do norveškom vojskom.

Ako ste zaista za istinitu priču o nepravdi, mentalnom i fizičkom zlostavljanje i ustanak protiv brutalnog režima, obavezno pogledajte ovaj film! Zaboravite na ostale norveške filmove, ovo je verovatno najbolji njihov film u zadnjoj deceniji a možda i duže – prava je šteta što nisu Norvežani predložili ovaj film za Oskara jer bi bio najozbiljniji kandidat.

Nominacije:
Najbolji glumac (Benjamin Helstad), Najbolja kinematografija, Najbolji produkcijski dizajn, Najbolju dizajn zvuka, Najbolji vizuelni efekti, 2011 Amanda Awards, Norway

Nagrade:
Najbolji film, Najbolja muzika, Najbolji sporedni glumac (Trond Nilssen), 2011 Amanda Awards, Norway
Nagrada publike za najbolji film, Nagrada "NDR", 2011 Lübeck Nordic Film Days

CB
Žanr:drama, akcija
Godina:2010
Reziser:Marius Holst
Producent:Antoine de Clermont-Tonnerre, Mathilde Dedye, Edward A. Dreyer, Sanne Glæsel
Scenario:Lars Saabye Christensen, Dennis Magnusson
Uloge:Stellan Skarsgård, Benjamin Helstad and Kristoffer Joner
Award:5 nagrada, 5 nominacija
Studio:4 1/2 Film, MACT Productions, St Paul Film
Zemlja:Norveška
Website:www.bastoy.no
Jezik:norveški
Trajanje:120 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu