•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Klaustrofobična drama o životu pod opsadom u Damasku

„U četiri zida života“, intenzivna drama reditelja Filipea Van Liua, donosi priču o klaustrofobičnom porodičnom životu u srcu sirijske ratne zone. Film je uspeo da redefiniše žanr ratnog filma, jer na poseban način utiče na gledaoce, držeći ih kao taoce zajedno sa porodicom koju prate na velikom platnu.

Zarobljena unutar zidova svog doma pod opsadom, Sirijka Oum Jazan, majka troje dece, pretvorila je stan u sigurnu luku za svoju porodicu i susede, pokušavajući da ih zaštiti od rata koji bukti napolju, i održi što je moguće normalniji ritam života. Kada snajperisti pretvore dvorište u zonu smrti, bombe zaprete konačnom uništenju zgrade, a provalnici dođu po svoj plen, održavanje krhke ravnoteže unutar zidova stana postaje pitanje života i smrti.

„Želeo sam brzo da reagujem kada je u pitanju ova tema, zbog čega sam odlučio da snimam film na jednoj lokaciji – u stanu, i da ispratim dešavanja u periodu od 24 sata, kako bih prikazao šta pokreće ove obične ljude koji su se našli u vanrednoj situaciji – bez priče o herojima, već o ljudima koji reaguju na situacije koje su ih zadesile,“ objašnjava reditelj filma.

Filipe Van Liu rođen je u Briselu u Belgiji. Studirao je na umetničkoj akademiji INSAS pre nego što se preselio u Los Anđeles, gde je upisao studije filmske kamere na Američkom filmskom institutu. Njegova posvećenost društvenim i poetičnim filmovima dovela ga je do snimanja dugometražnog prvenca The Day God Walked Away 2009. godine. „U četiri zida života“ je njegov drugi dugometražni film, koji je premijerno prikazan u programu „Panorama“ Filmskog festivala u Berlinu, gde je osvojio nagradu publike za najbolji film.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...