•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Knockaround Guys (2001)

Realizovan u neogangsterskom stilu, čime podseća na 'Dobre momke' Martina Scorseseja, filmove Quentina Tarantina i seriju Porodica Soprano, zajedničko delo B. Koppelmana i D. Leviena mešavina je ironiziranja kriminalnog miljea, crnohumornog diskursa i neoklevanja kada je u pitanju prikaz nasilja. Ipak, film je najpamtljiviji po svojim glumcima različitih naraštaja i umetničkog stvaralaštva.

Brooklyn, novembar 1987. Trinaestogodišnji Matty Demaret (A. Francis) nećak je lokalnog gangstera Teddyja Deservea (J. Malkovich) koji ga pokušava uvesti u svet kriminala nagovarajući ga da ubije otetog protivnika iz podzemlja. Kada uplašeni Matty odbije da puca u nesretnika, i Teddy i dečakov otac Benny Chains (D. Hopper) posumnjaju da imaju pravog naslednika porodičnog "posla"... Godinama kasnije. Premda pokušava da postane sportski agent, Matty je svestan da neće moći da izbegne očevu želju da se pridruži kriminalnim poslovima. Otac mu stoga poveri naplatu duga u Spokaneu pri čemu se Matty udruži s trojicom prijatelja: ženskarom Chrisom (A. Davoli), snagatorom Taylorom (V. Diesel) i narkomanom Johnnyjem (S. Green) čijim avionom društvo krene prema zapadu zemlje. I dok preuzimanje novca protekne glatko, Mattyja i kompanjone tek čeka neugodno iznenađenje...

Američki scenaristi Brian Koppelman i David Levien godinama pišu zajedničke tekstove za filmove (Runaway Jury, Walking Tall). Uz pisanje scenarija, dvojac Koppelman & Levien okušao se zajedno i u režiji filma, a reč je o ovoj kriminalističkoj drami. Premda snimljen 1999., film se u američkim bioskopima pojavio tek tri godine kasnije i pokupio solidne kritike koje su uglavnom istakle atraktivnu glumačku ekipu.

I dok je u glavnoj ulozi nedovoljno eksponirani B. Pepper (61*, Tri sahrane u Meksiku), partner mu je kolega iz hita "Spašavanje vojnika Ryana" V. Diesel koji se upravo nakon ovog filma vinuo među hollywoodske zvezde (Paklene ulice, xXx). Ostalu dvojicu mladih gangstera u potrazi za novcem tumače S. Green (Sve je cool, serija Buffy - ubica vampira) i A. Davoli (Welcome to Collinwood, People I Know), a šerifa Deckera svestrani T. Noonan koji istovremeno glumi, piše scenarije i režira (The Wife, What Happened Was). Otprilike kao i slavni D. Hopper (Hoosirs, Goli u sedlu) koji u filmu tumači oca glavnog (anti)junaka, dok mu se pridružuje još jedan nesuđeni oskarovac J. Malkovich (Mesta u srcu, Na vatrenoj liniji). Snimljen na lokacijama u Kanadi i SAD-u (Montana), film je najdopadljiviji u scenama (ne)snalaženja mladih kriminalaca u situacijima vlastite inicijacije te ne čudi da je mlađi deo glumačke ekipe proglašen ravnopravnim svojim iskusnijim i poznatijim kolegama.

Žanr:krimi, drama, triler
Godina:2001
Reziser:Brian Koppelman, David Levien
Scenario:Brian Koppelman, David Levien
Uloge:Jennifer Baxter, Dennis Hopper, Vin Diesel
Uzrast:R
Studio:New Line Cinema, Lawrence Bender Productions
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:92 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu