•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ko bi trebalo da bude sledeća Bond devojka?

S produženjem mandata Daniel Craig-a ispijajući promućkane martinije, pitamo: Ko bi trebalo da mu se pridruži za šankom?

Daniel Craig se vratio. Izveštaji koji kruže oko sfere zabave poput požara potvrđuju da su, posle meseci podmetanja - i, pretpostavlјamo, više od jednog ili dva martinija - producenti James Bond franšize nagovorili glumca da snimi još jedan film.

Ali, s čvrstom ulogom superšpijuna, protiv koga će igrati? Uloga Bond devojke je poslednjih godina diplomirala od jednostavnih slatkiša za oči, a likovi koji su se uzdigli u akciju jednaki su Bond-ovom, znatno više od jedne noći i čak negativci. Evo našeg izbora najbolјih glumica koje bi mogle da nose plašt.

Gal Gadot

Gadot je, bez sumnje, naš najbolјi izbor. Dobila njeno kinematografsko iskustvo u Fast and the Furious filmovima, pokazujući da je mogla i više nego da se drži pored Craig-ovog Bond-a - za volanom ili u pesničarenju.

Naravno, ne pomaže joj ni to što je glamurozna bez poređenja i - sa njenom nedavnim ulogom kao Wonder Woman u DC Extended Univerzumu, jedva da je ostala franšiza koju nije dodirnula.

Margot Robbie

Čvrsti favorit kladioničara, zvezda u usponu Margot Robbie, i dalјe je ime na usnama glumačkih direktora širom sveta. Sa nedavnim ulogama, uklјučujući Harley Quinn u Suicide Squad - gde se pokazala spretnom sa oružjem - i Focus - u kojem je pokazala da bez napora može da uđe u vrstu glatkog, modernog trilera koji je Bond postao, ni ona ne bi bila loša.

Naša jedina rezervacija ovde je starost. Robbie ima 25 godina, što je čini gotovo tačno upola manje od Daniel Craig-a. Možda je glamurozna i mudra i iznad njenih godina - i sigurno bi mogla da izvrši ulogu - ali zar ne postoji tačka kada razlika u godinama postaje pomalo jeziva?

Diane Kruger

Blizu Gadot-ove, Diane Kruger bila bi solidan izbor s obzirom da je u okviru razlike od deset godina od Daniel Craig-a, fantastična glumica i izuzetno dopadljiva očima. Prateći stope Monica Bellucci, Eva Green i Lea Seydoux, ovo bi takođe nastavilo reboot-ovanu Bond-ovu tradiciju da evroplјanku postavi za glavnu ženu.

Bila je čuveno lepa za Troy-u i pokazala je njene avanturističke trilere u National Treasure filmovima - nije najbolјi pre-Bond rezime, ali sigurni smo u njene sposobnosti da će uraditi šta je potrebno.

Hayley Atwell

Engleska ruža, Atwell bi odlična Bond devojka - britanski saveznik Bond-a klasično lepog izgleda. Nјeno iskustvo kao specijalnog agenta Peggy Carter u Marvel Cinematic Univerzumu pokazuje da ona nije samo između ostalog sa otpremajućm zlikovcima, već i radeći to u tajnim službama.

Sa 35 godina je udobnije bliža Craig-ovom dobu i kao stamena feministička kampanja verovatno bi prihvatila ulogu samo ako bi došla sa stvarnim karakterom, gravitacijom i scenama borbe - nešto što bismo svi želeli da vidimo više nakon nedavnih Bond-ovih filmova koji su ukinuli ulogu „dame u nevolјi“.

Salma Hayek

Starija od Daniel Craig-a, Salma Hayek bi krenula stopama Monica Bellucci kao Bond devojka starija od samog superšpijuna. Dovolјno je glamurozna, svetska i autoritativna da može ubedlјivo da ide uporedo sa Bond-om, nauči ga nečemu, ili ga čak dvostruko pređe...

Takođe, ozbilјna akciona uloga dala bi Hayek-ovoj priliku da se iskupi za neke od njenih novijih filmskih izbora - gledamo vas, Muppets Most Wanted…

Scarlett Johansson

Evo ne tipičnog izbora. Ne zbog njenog izgleda - hajde da se svi odvojimo trenutak da shvatimo kako je Scarlett Johansson gotovo sigurno najlepša žena na svetu - ili njenih akcionih sposobnosti - ona ​​je bila superheroj, psihokinetička akciona heroina i militarizovani kibernetski čovek - već zbog njene superzvezdanosti.

Retko su Bond devojke najbolјe plaćene glumice. Umesto toga, one obično koriste izloženost koju će im franšiza doneti kao odskočnu dasku za veće i bolјe stvari. Sa Johansson-ovom bi se naplata delila, stvarajući ulogu za razliku od bilo koje druge Bond-ove devojke koju smo ikada videli - i novu dinamiku pokretanja.

Rosario Dawson

Još jedna od naših omilјenih, Rosario Dawson, ne samo da je bliža godinama Daniel Craig-a od polovine žena sa ove liste, i neverovatno lepa, već joj nikada pre nije pružena odgovarajuća šansa da krene u punu akciju u projektu, tj - ne na Bond nivoima.

Uprkos glavnoj ulozi u Marvel Television Univerzumu i ulogama u žestokim hiterima Death Proof i City of Sin, želimo da vidimo kako se Dowson zaista nadmeće sa super špijunom i igra ulogu blisku onoj Bond devojke od Halle Berry iz 2004. Izvrsna, brza i sposobna da upakuje pravi udarac.

Morena Baccarin

Tipično, Bond devojka je u proseku 12 godina mlađa od glumca koji glumi samog Bond-a. Rosario Dawson odgovara tom zakonu, ali isto tako i Morena Baccarin, brazilska američka glumica, savremenoj publici najpoznatija kao devijka superheroja Deadpool-a, i njene glavne uloge u televizijskim serijama kao što su Homeland i Gotham.

Dobila je formu brzog lika u dubinama tajnih agencija - gostujući kao terorist koji pomaže FBI-u u The Mentalist-u - kao i klasično lep izgled koji se uvek dobro slaže u Bond-ovom raskošnom, stara škola, svetu.

Podeli:



Preporucujemo