•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ko će biti sledeći James Bond?

Ko će naslediti Daniel Craig-a kao James Bond-a kada menja njegov Walther PPK za P45? Ko zna. S obzirom da No Time To Die još uvek nije u bioskopima, možda bi trebalo da pozovemo u pomoć tablu za prizivanje duhova i da upitamo duha Cubby Broccoli-a šta on predlaže. Međutim, da bismo ubili vreme, imamo nekoliko nagađanja ko bi mogao biti novi Bond, neki od predloga su realni a neki su produkt naše mašte.

Ko će biti novi Bond verovatno nećemo otkriti uskoro. Očekujemo uskoro novi film u serijalu - No Time to Die, a producent Barbara Broccoli – Cubby-eva ćerka i žena koja drži budućnost James Bond franšize - čak je išla toliko daleko da je izričito isklјučila da bilo ko bude proglašen novim Bond glumcem dok se "prašina ne slegne" u eri Daniel Craig-a.

„Uvek kažem: istovremeno možete da budete zalјublјeni samo u jednu osobu“, izjavila je Barbara Broccoli. "Jednom kada izađe (No Time to Die), proći će neko vreme, a onda ćemo morati da se bavimo poslom budućnosti. Ali za sada jednostavno ne možemo da razmišlјamo ni o čemu drugom osim o Daniel-u".

Sada kada je datum izlaska filma ponovo pomeren - nadamo se da će se u bioskopima pojaviti 30. septembra 2021., a nešto kasnije i u SAD-u - verovatno je i postupak kastinga ubrzan. To su loše vesti za starije momke sa ove liste, koji su možda ostareli za uloge pre nego što konačni film uopšte stigne.

Ali šta čini Bond-a? Broccoli kaže da je sada promenlјivija figura nego nekada. „Moraće da se izmisli na način na koji je svaki glumac izmislio ulogu“, rekla je. "To je ono što je toliko uzbudlјivo i zabavno u ovoj franšizi; lik se razvija. Na kraju, kad budemo morali da razmislimo, naći ćemo pravu osobu".

Dakle: to znači da James Bond može da bude ne belac. Može da bude ne Britanac, potvrdila je Broccoli. Ali on ne može - bar za sada - da bude žena. „Trebalo bi da stvorimo uloge za žene, a ne samo da muškarca pretvorimo u ženu“, rekla je Broccoli, ponavlјajući osećanja koja je izrazila početkom 2020. godine.

Zajedno sa ovim uputstvima, postoji nekoliko Bond-ovih kastinga koji ukazuju na put kojim će se ići. Tradicionalno, to je bila uloga koja glumce uzdiže na A-listu, a ne već neki glumci sa A-liste. Pogledajte gde su prošli Bond-ovi bili u karijeri kada su dobili ulogu: Sean Connery je bio neistaknuti neredovno zaposleni glumac, najpoznatiji po borbi protiv kućnog duha u Disney-evoj irskoj priči o Darby O’Gill i Little People; George Lazenby je bio prodavac automobila koji se pretvorio maskotu za reklamu čokolade i naleteo na Broccoli kod berberina; Pierce Brosnan je imao minival.

I danas će vam trebati istorija pozamašnih, kritički poštovanih filmskih pravila. Zatim postoji opšti osećaj Bond-ovog fizičkog izgleda: Connery se „kretao poput pantera“, kako je rekla Cubby-eva supruga Dana Broccoli, i taj osećaj mišićne muškosti bio je bitan deo svakog Bond-ovog glumca na ekranu.

Možda najvažnije, takođe morate da budete u skladu sa erom u kojoj postoji nova obveznica. Kada je Pierce Brosnan, bez ceremonije, izbačen iz uloge, delimično zato što se visokobudžetski Die Another Day, sa njegovim CGI surferima i ledenim palatama, nije podudarao sa svetom špijunaže nakon 11. septembra koji su Jason Bourne filmovi postavili i koje je od tada Daniel Craig učinio po njegovom.

Šta će otelotvoriti sledeću Bond-ovu inkarnacija potpuno zavisi od toga ko će ga glumiti. Ovo su predvodnici. I ne, Idris Elba nije među njima.

Lashana Lynch

Hajde da počnemo, u vremenski počastvovanpm špijunskom stilu, sa jedinom ženskom osobom na listi: Lashana Lynch je sledeći 007. To je potvrđeno. U stvari, ona preuzima ulogu Daniel Craig-a u novom filmu o Bond-u, No Time to Die. Dakle, posao završen.

Ah, ali, sačekajte malo - ona ​​nije sledeći James Bond. Zapravo, kao što je Barbara Broccoli vrlo jasno rekla, James Bond nikada neće biti žensko. Ovde se dogodila mala zabuna između naslovnog posla i lika.

Predstojeći, mnogo odlagani 25. film o Bond-u počinje sa svima omilјenim špijunom koji uživa u penziji, što je otvorilo Double-O slot u MI6. Agent Lashane Lynch, Nomi, dobija poziciju, koja je čini novom 007, ali ne i novim Jamesom Bondom. To je pomalo šteta, jer ju je dosadašnja filmografija prikazala glumcu blistave duhovitosti sa smislom za akcionu sekvencu (za razliku od modernog Seana Connerija), a voleli bismo da vidimo koliko je uznemirila njen sastav bi lјude koji misle da izmišlјeni lik može ikada biti samo beli Britanac.

Dobra je strana što otvara mogućnost izdvajanja Nomi, koju je možda napisala scenaristkinja filma No Time to Die Phoebe Valler-Bridge, koja bi se poigravala Broccolijevim preferencama da stvara nove ženske likove, a ne da prekraja stare muške.

Regé-Jean Page

Početkom aprila najavlјeno je da se britanski glumac Rege-Jean Page neće vratiti u Bridgerton, a društveni mediji nisu dobro reagovali na vesti. U njegovoj ulozi vojvode od Hastings-a, Page je inspirisao požudne stranice na Instagram-u i bezbroj nepristojnih članaka, pomažući da ta drama postane najuspešnija Netflix-ova serija ikada. Sada se izveštava da je ostavio „kreativne razlike“ sa vođom šou-a Shonda Rhimes (šta je ona negirala), ali u to vreme svi su se misli okrenuli jednoj stvari: Bond-u.

Šanse su smanjene i ideja je brzo uzela maha, do te mere da je Page morao da komentariše špekulacije da je u užem izboru. U intervjuu za The Mirror , rekao je: "Ah, reč B. Mislim da ako ste Britanac i učinite bilo šta što treba napomenuti, a što drugi lјudi primete, lјudi će početi da pričaju o tome.

"To je prilično normalno i laskavo mi je što sam u kategoriji Britanaca koje su lјudi primetili. Koncept planiranja u ovom trenutku istorije blago je urnebesan. Odustao sam od toga da ih pravim".

Odmeren, neobvezujući odgovor koji će samo podstaći glasine. Za razliku od nekih glumaca sa ove liste koji nestrplјivo bacaju kapu u ring u bilo kojoj prilici, Rege-Jean Page shvata da pravi kandidat za 007 ne može da izgleda previše očajnički zbog uloge. Sa 31 godinom dovolјno je mlad da glumi kao mladi Bond u reboot-u, dok se franšiza okreće od Craig-ovog sivog, škripavog veterana (sigurno plan Broccoli i saradnika?). On je takođe, ako niste primetili, glupo zgodan.

Rekavši tako: da li zaista ima potrebno iskustvo da poprimi tako ikoničan karakter? Bridgerton je bila njegova prva velika TV uloga i još uvek nije snimio veliki budžetski film (iako je bio u Mortal Engines-u, a biće i predvodnik u Dungeons & Dragons reboot-u koji aw očekuje 2023 (? !!)) Hrabar i rizičan izbor za Bond-a koji bi mogao, slično Tom Holland-u, da predstavi lik potpuno novoj generaciji.

Tom Holland

Twitter fandomi, koji se često nazivaju „stans“ (po Eminem-ovoj pesmi), zaista su zastrašujući savremeni fenomen. U današnje vreme slavne ličnosti imaju na raspolaganju čitave vojske, spremne i volјne da urade sve što je potrebno da bi njihova omilјena zvezda dobila želјenu ulogu. Ovi glumci i pevači možda čak i ne razumeju moć koju poseduju - da bi jednim tweet-om mogli da osvoje čitave države ako bi to želeli - ali stan-ovi to čine. U stvari, ovi vernici A-liste znaju da imaju brojeve, vreme i posvećenost da postignu šta god žele. Što nas dovodi do Tom Holland-a, čoveka sa jednom od najvećih i najglasnijih fanbaza na društvenim mrežama. Ime 24-godišnjeg Spiderman glumca nije mnogo pomenuto u debati o Bond-u, ako je i uopšte, ali predviđamo da će se to vrlo brzo promeniti. Razmislite o tome: verovatno imamo dobrih nekoliko godina od odluke o ulozi, i razumno je pretpostaviti da će Broccoli i saradnici poći sa mlađim glumcem kada za to dođe vreme. Zgodan je, Britanac je i ima iskustvo u igranju velikih uloga. Štaviše, sprema se da preuzme ulogu Nathan Drake-a u filmskoj adaptaciji Uncharted, glumeći sedog, mudrog junaka koji se snalazi sa puškom. Izgledi za predstavlјanje Bond-a mlađoj publici opsednutom Marvel-om biće primamlјivi, a štandovi će dati punu težinu iza kampanje kastinga.

Osim, da možda neće. Razmišlјajući o tome, možda ne bi želeli da se mladi Tom uklјuči u Bond franšizu - neverovatno dugotrajna uloga koja bi mogla da ga spreči da nastavi kao Spider Man ili da glumi u bilo kom od sedam miliona spin-off-a i reboota koje Marvel ima planirane za narednih nekoliko godina. Pretpostavlјamo da ćemo morati da sačekamo i vidimo, ali jedno je sigurno: Tom Holland kao Bond bi svuda bio pobeda za Short Kings.

Cillian Murphy

Sredinom januara otkriveno je da će šesta sezona BBC-evih Peaky Blinders-a biti poslednja. Tvorac Steve Knight je odlučio da izbegne sedmu sezonu u korist filma, koji bi Tommy Shelby mogao da ubrza u izgradnji i / ili ratišta Drugog svetskog rata (iako bi ga njegova rastuća politička karijera mogla da spase od takve sudbine). Ali kada se sve to završi, Cillian Murphy će biti slobodan da preuzme još jednu dugotrajnu ulogu glavnog čoveka - i idealno onu sa manje zahtevnim zahtevima za negu. Šešir za dečaka pekara više ga neće opterećivati.

Pomalo neizbežno, glasine o Bond-u ponovo su počele da se vrte oko irskog glumca. Dugo je bio u razgovoru i u prošlosti se glasinama obraćao sa istim neobvezujućim raspoloženjem kao i većina traženih glumaca. Dokazao je da može da glumi tvrdog čoveka sa potrebnom patetikom, a njegov hvalјeni rad tokom poslednje dve decenije na indi i blockbuster filmovima nesumnjivo potkreplјuje njegovu svrhu. Podrazumeva se da dobro izgleda u odelu i, sa visinom od oko 170cm, njegov izbor bi takođe predstavlјao pobedu za niske ljude svuda.

Pa, on ne bi predstavlјao vrstu radikalnog odlaska za kojim vape neki fanovi i kritičari, a sa 44 godina ionako možda neće odgovarati računici (na osnovu prošlih rasporeda snimanja, do trenutka početka snimanja imao bi najmanje 46 godina). Daniel Craig bio je šest godina mlađi kada je preuzeo posao 2006. godine, a slutimo da će Barbara Broccoli na kraju želeti da na ekrane dovede mlađeg Bonda, makar samo da bi se razlikovao sledeći nastavak od onog koji je pre njega došao (Craig završava franšizu sa 52 godine, a veći deo No Time to Die je navodno usredsređen na uticaj Bond-ovih godina).

Tom Hardy

Početkom 2020. godine, preuzbuđene novine i jedan vrlo nepouzdani blog, objavili su da je Tom Hardy ZVANIČNO imenovan za sledećeg James Bond-a. TO JE SLUŽBENO. To je učinjeno. Zaklјučano. Sortirano. Twitter je bio potpuno siguran u to.

Osim što nije. Kao što sada znamo, to je bio samo tweet. Bilo je naleta klađenja na poleđini tog tweet-a, a Hardy-evi izgledi u trci da bude sledeći Bond odmah su se skratili sa 8/1 na 4/5 da bi istisnuli nedavne favorite Sam Heughan-a i James Norton-a sa vođstva u trci za ulogu. Čak i kada se prašina slegla, on ostaje favorit.

Coral-ov David Stevens izjavio je: „Klađenje na to ko će igrati James Bond-a uvek je popularno kod naših mušterija, a James Norton i Sam Heughan su dva najnovija favorita, ali Tom Hardy je uvek bio blizu glavnom klađenju, i zaista je bio među 4-6 glavnih favorita prošle godine, pa ako je zaista dobio želјenu ulogu, kladionice će ostati uzdrmane ako se ne promešaju uloge".

Ta sirova referenca nema smisla. Lako je shvatiti zašto Hardy kao potencijalni Bond idalјe postoji. Ako imate podršku Pierce Brosnan-a - bivši Bond je rekao da bi voleo Hardy-a da "ubaci malo vrckanja" u Bond-ovu prošlu godinu - na pola ste puta, a Hardy ima zamišlјeni izgled, magnetizam i disidensku crtu. Ipak, Hardy je možda previše očigledan u ovoj fazi. Kao vrsta A-listera koja čini druge A-listere da izgledaju kao dosadni štreberi, nije mu potrebna uloga da bi ga dalјe uzdizala, pa bi Bond možda bio neobičan za Hardy-a. Možda je i malo oprezan da se ubaci u još jednu veliku franšizu, tako brzo i nakon Venom-a, a Bond nije vrsta uloge od koje možete jednostavno da odlutate da biste radili druge stvari. To je, kako je Craig jednom primetio, „velika mašina“. Još uvek je očigledan izbor, ali proizvođači obveznica retko su pristali na očiglednog 007.

Robert Pattinson

Karijera Robert Pattinson-a odvijala se u tri različite faze: srčani glumac koji je slomio milion ženskih srca kao vampir sa dosadnom količinom samokontrole; nekoliko indi filmova u kojima je dominirao; a sada kao zvezda blockbuster-a poput Tenet-a i The Batman-a, u kojima spretno unosi taj senzibilitet u čistu pop-corn kinematografiju.

Treća faza Pattinson-a bi zaista stvorila vrlo zanimlјivog 007. Ne kažemo da je kicoški špijun koga igra u Tenet-u je definitivno James Bond. Ali mi ćemo istaći da on skida dvoredno odelo još bolјe od Roger Moore-a.

Dodajući još intriga, Christopher Nolan - koji je režirao Tenet-a - već je povezan sa Bond-om br. 26. Čovek koji je tužni film o superherojima definisao sa naslovom The Dark Knight mogao bi da odvede Bond-a u još mučeniju režiju, što bi Pattinson-u sasvim odgovaralo, a Nolan je dobio oblik kada je u pitanju rad sa glumcima na više projekata. Pod pretpostavkom da ne ubedi studio da igra sa Michael Caine-om, verovatno postoji razlog zbog kojeg su kladionice smanjile šanse za bivšu Twilight zvezdu da postane pripadnik MI6.

James Norton

Mnoštvo BBC-evih trilera u poslednjih nekoliko godina podiglo je određeni ešalon britanskih vodećih ljudi prema vrhu obračuna sa Bond-om. Norton-ov red u McMafia-i gurnuo ga je na čelo čopora na par meseci, a sigurno je da su mu aspekti uloge „nošenje odela“ i „mahanje pištolјem“ prihvatljivi. Pa opet, pomalo je osvetlјen filmskim iskustvom i možda bi bio u pravu odbacujući Bond-ove glasine kao „vrlo laskavu, ali i vrlo ponižavajuću špekulaciju“. Izgleda kao da je Clive Owen današnjice.

Ali opet, je li? Mali deo Greta Gerwig oskarom zabrinutim Little Women i mnogo veći deo u šalјivoj BBC-evoj drami The Trial Of Christine Keeler sugerišu da još uvek ima vetra iza sebe što se tiče onih u „biznisu“.

"To je ludo. Nije stvarno. Špekulativno je", rekao je Norton nedavno za Sunday Times. "Iza toga nema istine. Osim ako novinari ne znaju nešto više od mene".

Možda i znaju. Ali kakav je osećaj da me uopšte razmatraju u tom svetu? I šta dalјe od toga? James? Jimmy?

"Bizarno je i prilično laskavo da se u tom svetu čak i o tome razmišlјa, ali izvan toga? Čista špekulacija".

Hajde, gospodine Norton, uživate u ubijanju vremena čistim nagađanjima kao i mi.

„Zaista je teško, jer šta god kažem može da postane priča“, nastavio je. Veoma proniclјivo. Hajde, prestanite da odugovlačite. Dajte nam odgovor. „Ne znam kako da odgovorim.

Aha! Maska skliznula. On to želi. Norton je krenuo. Odmah zaustavite klađenje.

Sam Heughan

Relativno skorašnjeg učesnika u Bond trci, najverovatnije ćete prepoznati iz Outlander-a i možda iz uloge sa Milom Kunis i Kate McKinnon u komediji The Spy Who Dumped Me kao vrlo Bond-i tajnim agentom. Sa 40 godina je otprilike u pravom dobu, možda pola decenije prekasno za producente da grade oko njega karijeru za sledećih 15 godina.

Možda, što je najvažnije, on ima Connery faktor. Heughan-ov iz Balmaclellan-a u Dumfries i Galloway, i on računa da je vreme da se Bond ponovo baci severno od Hadrian-ovog zida. „Mislim da bilo koji glumac koji kaže ne, da ne bi lagao i mislim da je vreme da ponovo imamo škotskog Bond-a“, rekao je za STV News u maju prošle godine na pitanje o igranju 007. Zatim, u januaru ove godine, rekao Good Morning Britain: „Nije ne“.

Prijatelјi: to je da.

U razgovoru sa njim a u vezi sa njegovim novim filmom (i audicije 007?) SAS: Red Notice, Heughan je taj koji je pokrenuo glasine o Bond-u. „Mislim da bilo koji glumac nikada ne bi rekao da ga ne zanima. Naravno, bili biste zainteresovani. Mislim, sve su to glasine, a ponekad pomislite i da li bih, da li bismo uopšte trebali da razgovaramo o tome? Zato što ne želite da je zeznete”, rekao je. „Siguran sam da lјudi, ko god da upravlјa (Bond-om) - znate, Barbara Broccoli i Eon i sve to - mora da im je muka od toga; lјudi nekako bacaju njihov šešir u ring. Ali da, on je sjajan lik i sigurno bi bio fascinantna studija karaktera i mesto za početak. Ali mislim da u SAS imamo našu sopstvenu autentičnu notu zasnovanu na scenarijima iz stvarnog života, imamo naš sopstveni autentični karakter, pa bih voleo da istražim još jedan“.

Nastavio je da se upušta u vrstu psihologije koja je potrebna da bi bio agent MI5 koji trči uokolo pucajući u zle lјude. „Neko me je ranije pitao:„ Da li je James Bond psihopata? “ U vojsci postoji puno visoko funkcionalnih, „dobrih“ psihopata, kako ih mi nazivamo, ali takođe i advokati, lekari, hirurzi - lјudi koji moraju da budu u tim situacijama visokog stresa koji moraju da budu logični i ne smeju da dozvole emocije da ih savladaju. To može da bude naučeno ponašanje ili nešto sa čime su se rodili, ali u stresnoj situaciji mogu da odbiju empatiju, logičko razmišlјanje ili bilo šta drugo. Ako treba da budu šarmantni, poput možda James Bond-a, znate, mogli bi da budu šarmantniji. Uglavnom se radi o tome da oni mogu samo da manipulišu njihovim osećanjima i uklјuče ih i isklјuče“.

Jack Lowden

Još jedan novi igrač i još jedan iz Škotske, Jack Lowden, ima samo 30 godina i u glavnoj je poziciji za preoblikovanje u narednog 007. Problem je u tome što on to zapravo ne želi. Zapravo, to nije sasvim istina. Jednostavno on ne želi da Craig prestane da bude Bond.

„Ja sam veliki fan Daniel Craig-a i mislim da nikada ne bi trebalo da prestane da to radi“, rekao je Lowden. „Vezivanje sa godinama je sjajna ideja i mislim da bismo trebali da idemo čitav put do Daniel-ovih 85“.

Dovolјno pošteno - Lowden je imao 15 godina kada je Craig ubačen i verovatno se oseća kao da će se mali deo njegovog detinjstva otkinuti i uvenuti kad Craig ode.

Ima već uloge i u dramama teške kategorije (Denial , '71) i velikim akcionim britanskim filmovima (Dunkirk) i filmovima razmišlјanja (Mary Queen of Scots, War & Peace). I on se dobro snalazi u odelu. Nјegov Bond mogao bi da krene po njegovom kroju u sasvim drugom smeru od Craig-ovih čvrstih mišića. Otpustite ga na vašu odgovornost.

Richard Madden

Ako je iznenada jako zurenje u nešto van kadra, poput španijela koji je upravo uhvatio miris neke lisice, udalјen dva polјa dalјe, klјučni pokazatelј učinka za Bond-ovu nadu, tada je Bodyguard pružio Madden-u dovolјno mogućnosti da se razmeće njegovom pogodnošću i pokupljanju Zlatnog globusa dok je bio u tome. Teška, ali sukoblјena, krhka, ali poslušna stvar je čvrst Bond-ov trening, a Madden-ova tišina na tu temu više deluje kao neka vrsta tišine „nešto će se dogoditi“, nego „ništa se neće dogoditi“. Ipak, opet, nedostaje veliki ekran mimo premoćne CIA-ine drame Bastille Day, koja je na kraju povučena iz francuskih bioskopa nakon što je prikazana posle terorističkih napada na proslavi Dana Bastilјe u Nici. Kako je Craig-ov Bond toliko dugo radio stvar Bond-goes-Bourne da je peskiranje u stilu Borna postalo norma za većinu akcionih filmova, a sigurno i za većinu špijunskih filmova, Madden-ova prazna kratkoća mogla bi da predstavlјa korak unazad do 2005. godine, a ne korak napred.

Riz Ahmed

Svi vole Riz-a. Očigledno je sjajan glumac, kao što znate iz Nightcrawler-a, Four Lions-a i The Night Of-a, a povrh toga je i jedan od dobrih momaka. Da je Ahmed bio u funkciji 2005. godine, možda bi ga smatrali previše zanimlјivim i otvorenim za tu ulogu, ali bez obzira da li je to na Twitter-u ili preko njegove muzike sa Swet Shop Boys-ima ili kao Riz MC, uvek je bio inteligentan i smatran glasom u razgovorima o predstavlјanju na TV-u i filmu i kao takav bi bio tačno pravi momak koji bi odigrao prvog Bond-a u boji. Ako bi neko mogao da pokaže da Bond može da se kreće sa vremenom i, ako je potrebno, poseduje onu vrstu beba-muškarac koji bi se izbezumio na ideju muslimanskog Bond-a sa kombinacijom milosti i pravedne sile - on to može.

Daniel Kaluuya

Iz nekog razloga, niko zapravo ne govori o Kaluuya-i kao spolјašnjem pokliču za Bond-a u trenutku, ali svi sastojci su tu. Između uloga unaslovima poput Sicario, Black Panther, Widows i Get Out, on ima i kritički uticaj i akcijske kotlete, kao i upravo onakav poznati, ali ne i mega-mega-poznati glumac koji uglavnom dobija ulogu. Kada mu je Hollywood Reporter stavio ideju da bude Bond divno je to izbegao: "Kakve su šanse za to? Prvo moram da znam šanse, jer mi treba nova kuhinja." Da zabeležimo, Daniel, šanse vam se kreću između 6-1 i 20-1, ali mi bismo mu dali mnogo bolje šanse od toga.

Michael Fassbender

Michael Fassbender je verodostojna filmska zvezda, sa dugim spiskom nagrađivanih izvođenja uz njegovo ime, ali najnoviji filmovi irsko-nemačkog glumca blede u poređenju sa njegovim prethodnim radom. I X-Men: Dark Phoenix i The Snowman kritičari su rastrgli (potonji neki smatraju jednim od najgorih filmova ikada), i dok je njegova predstojeća saradnja sa Taika Waititi-em je verovatno dobra odluka, 44-godišnji glumac zaslužuje da glumi u blockbuster projektu koji zahteva više njegovih talenata. Da li... razmišlјate o onome šta mi mislimo?

Dugo se pretpostavlјalo da bi Fassbender bio savršeni Bond. U osnovi je to dokazao u Quentin Tarantino-ovim Inglourious Basterds njegovim nastupom u ulozi oficira britanske vojske poručnika Archibald "Archie" Hicox-a, oštar, hladne glave, besprekorno tajni agent u kalupu Timothy Dalton-a. Ali onda se nazire potencijalni 007 u mnogim drugim njegovim ulogama; kao glumac je intenzivan i potcenjeno harizmatičan. Takođe je čuveno zgodan. Praktično je stvoren za smoking.

U tome je samo jedan problem: on to ne želi. Ili bar nije, još 2016. godine, kada se ogradio od ideje da preuzme ulogu od Daniel Craig-a. Govorio je o tome kako bi Barbara Broccoli i saradnici mogli da krenu u drugom pravcu, možda mlađi Bond. S obzirom na to da će se Daniel Craig povući iz uloge u 53. godini, čini se verovatno da će tim koji stoji iza Bond-a da sledi njegov savet. Sve tako rečeno, ali možda se Fassbender predomislio tokom poslednjih pet godina? Sa 44 godine nije daleko prestar za tu ulogu, a možda Broccoli nije previše zainteresovana za cepanje knjige pravila koja je prilično dobro funkcionisala u poslednjih nekoliko filmova? Uprkos demantiju Fassbender-a, on je još uvek samom vrhu po šansama za ulogu.

Henry Cavill

Cavill-ovo ime poskakuje oko Bond-a više od decenije: bio je izbor režisera Casino Royale-a Martin-a Campbell-a da nasledi Pierce Brosnan-a, ali je izgubio od Daniel Craig-a jer je u 23. godini smatran premladim. Sada je dovolјno star, ali prošlogodišnji nesmotreni doprinos diskusiji o tome kako je #MeToo promenio zabavlјanje mogao bi da ga zabrani. Povrh toga, potencijalni Bond treba da ima tajanstveni šarm i hladnoću kada ga pitaju da li bi se našao u prestižnoj ulozi. Cavill nema taj šarm. „Voleo bih priliku i ako bi pitali, rekao bih da“, rekao je bez daha 2018. godine, zvučeći više kao uznemireni kandidat kome je zaista potrebna ova uloga, pre nego kao bezbrižni super špijun.

Aidan Turner

Još jedan dasa koga je odobrio BBC, zbog njegovog boravka na Poldark-u nabacio mu je nekoliko snimaanja u smokingu, a on ima potrebno tinjanje. U Brosnan-u postoji presedan za irskog Bond-a, a među ubeđenim Ircima sa liste - Cillian Murphy i Michael Fassbender - Turner je onaj sa najvećim šansama. S obzirom na to da se niko zaista ne seća da je bio u Hobbit filmovima, čini se da je prava tačka u njegovoj karijeri da se on pojavi na najavi Bond filma. Uprkos tome, priče vezane za njega ohladile su Madden-ove pojave u javnosti.

John Boyega

Boyega je kreirao Google Assistant oglas koji se poigravao idejom da on igra Bond-a - on je u smokingu, kreira klasičnu pred-uvodnu špicu Bond-a u čučećem položaju i voli ono što vidi toliko da zove njegovog agenta. Njegov potencijalni Bond je uspeo da izaiđe i na smeh i kao pravi pretendent da preuzme ulogu i učini je smešnom, poletnom i lebdećom. U martu prošle godine je priznao da je još uvek premlad za to, ali obično postoji kratak odmor nakon što svakog novog Bonda pokrene DB5. Boyega bi lako mogao da bude u srednjim tridesetima pre nego što se donese odluka, stavlјajući ga direktno u kadar.

Dosta je poznatih pretendenata za prestižnu ulogu Bonda, ali je verovatno još najmenje toliko glumaca koje nismo naveli a koji se mogu nadati da će se pojaviti na velikom ekranu kao budući poznati britanski tajni agent. Da li je vaš kandidat među navedenim ili je među onima koji vrebaju iz prikrajka? Kako god, nestrpljivo čekamo No Time To Day da uživamo u njemu, a sledeći Bond će verovatno biti tek za nekoliko godina tako da je sve još uvek rano da se priča o tome ko će biti novi 007, mada je svakako zabavno.

Podeli:



Preporucujemo