•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Koja imena se nisu našla na listi nominovanih za Oscara uprkos velikim očekivanjima

Uz danas objavljenu listu nominovanih za 95. dodelu Oscara koja je na rasporedu 13. marta, mnogi su bili iznenađeni što se određeni glumci, reditelji i filmovi nisu našli na spisku kandidata.

Kao što se i očekivalo, naučno-fantastični ep Daniela Kwana i Daniela Scheinerta "Everything Everywhere All at Once" dominirao je listom sa jedanaest nominacija, kao i "The Banshees of Inisherin" Martina McDonagha i "All Quiet on the Western Front" Edwarda Bergera sa po devet nominacija.
Pored Austina Butlera, Cate Blanchet, Brendana Frasera koji su se takođe našli na listi, određena imena su izostavljena što je izazvalo čuđenje.

Među onima koji nisu pronašli svoje mesto na spisku je i Tom Cruise za "Top Gun: Maverick". Čak i uz nominaciju za najbolji film i niz pohvala u tehničkim kategorijama, nastavak blockbustera "Top Gun" isključen je za najbolju režiju (Joseph Kosinski) i – što je još veće izneneđenje – za najboljeg glumca (Tom Cruise). Takođe je propustio nominaciju za najbolju kinematografiju, za koju se opširno predviđalo da će pobediti.

Violi Davis za ulogu u "The Woman King" takođe su predviđali nominaciju. Ali, film iz septembra zaboravili su birači, koji su takođe zanemarili film za kategoriju najbolji film, reditelja (Gina Prince-Bythewood) i sporednu glumicu (Lashana Lynch).

Nakon što je odbijen za kockarski triler "Uncut Gems", Adam Sandler je ponovo pokušao da bude nominovan sa košarkaškom dramom "Hustle". Međutim, čak i sa priznanjem za najboljeg glumca na dodeli nagrada Udruženja filmskih glumaca, nije se našao na listi koju su danas objavili.

Dok je Angela Bassett favorit za osvajanje Oscara za najbolju sporednu glumicu za film "Wakanda Forever", Marvelov nastavak nije mogao da parira ogromnom broju nagrada prvog dela "Black Panther" koji je postao prvi film o superherojima koji je dobio nominaciju za najbolji film u 2019. godini.

Brad Pitt u "Babylonu" igra snažnog glumca koji se uhvatio u koštac sa svojom nestajućom zvezdom, ali različite reakcije na film i beznačajan rezultat na blagajni možda su mu poništili šanse: nakon što je prošlog meseca dobio nagradu za najboljeg sporednog glumca na dodeli Zlatnih globusa, Pitt nije bio izdvojen ni za jednu drugu veliku nagradu ove sezone.

Niti jedna žena nije nominovana za Oscara za najbolju režiju! Prošle godine, novozelandska režiserka Jane Campion osvojila je Oscara za najbolju režiju za svoj rad na "The Power of the Dog". Godinu pre toga, kineska rediteljka Chloé Zhao osvojila je nagradu za najbolju režiju za "Nomadland" te je iznenadilo da se ove godine ni jedna žena nije našla na spisku.

Izostavljene su bile Sarah Polley za "Women Talking", Charlotte Wells za "Aftersun", Gina Prince-Bythewood za "The Woman King" i Maria Schrader za "She Said".

Podeli:



Preporucujemo