•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kolarac tvoj svet opere - Gala koncert operskih zvezda

Centar za muziku Kolarčeve zadužbine u saradnji sa Telekomom Srbija-Mts pokrenuo je novi ciklus koncerata u sezoni 2015-16 pod nazivom KOLARAC - TVOJ SVET MUZIKE.
Na pet koncerata tokom sezone publici ćemo premijerno predstaviti neke od značajnih svetskih solista i ansambala kao i zanimljiv kabaretski program. Svaki od programa ima svoj podnaslov pa je tako treći koncert zakazan za 4. februar kada obeležavamo Dan Velike dvorane.
KOLARAC TVOJ SVET OPERE - GALA KONCERT OPERSKIH ZVEZDA
Dušica Bijelić, sopran, Milijana Nikolić, mecosporan, Rozario La Spina, tenor, Nikola Mijailović, bariton, Đorđe Nešić, klavir.
Na programu su dela Sen-Sans, Korngolda, Pučinija, Masnea, Donicetija, Ofenbaha, Verdija...
Cena karte: 800, 1000 i 1200 dinara
Dušica Bijelić raspolaže izvanrednim glasom i harizmatičnom pojavom na sceni, zahvaljujući kojima je stekla impresivan spisak pratilaca za vreme svog angažmana u Kraljevskoj operskoj kući. Smatra se umetnicom sa kameleonskom sposobnošću da se transformiše u nove uloge, što postiže radom sa rediteljem i intenzivnim proučavanjem svake uloge.
Milijana Nikolić je diplomirala na FMU u Beogradu u klasi Radmile Smiljanić. Dobitnica je više nagrada na brojnim međunarodnim takmičenjima, kao i dvogodišnje stipendije za usavršavanje na Akademiji za soliste u milanskoj Skali (2001). Pevala je vodeće mecosopranske uloge širom Evrope, Amerike, Azije, Australije i Novog Zelanda. U Skali je debitovala u Verdijevom "Obertu" u ulozi Kunize, a nastupala je i u Rimu, Bergamu, Kataniji, Kaljariju. Tokom 2014. godine Milijana Nikolić pevala je Karmen u Sidneju i Melburnu, kao i u Metropoliten operi u Njujorku. Poslednjih nekoliko sezona u sidnejskoj Operi nastupa i u operama Aida i Tanhojzer.
Rozario La Spina školovao se na Muzičkom konzervatorijumu u Kvinslendu i na Kraljevskom muzičkom koledžu u Mančesteru, a nastupa u operama u Americi, Aziji i Australiji. La Spina je osvojio prvu nagradu na takmičenju tenora u Akademiji milanske skale, a u toj operskoj kući debitovao je u operi Samson i Dalila uz Plasida Dominga i Olgu Borodinu. Dobitnik je i prve nagrade na Međunarodnom operskom takmičenju Mario del Monako.
Nikola Mijailović je srpski bariton sa bogatom operskom karijerom na međunarodnoj sceni od sredine devedesetih. Imao je mnogo zapažene nastupe, a jedan od njih je u filadelfijskoj Operi, sa Pavarotijem.
Đorđe Nešić, koji živi i radi u Njujorku, gotovo isključivo se bavi radom sa operskim pevačima, od sviranja resitala, do priprema pevača za operske uloge, koncerte i audicije. Kroz organizaciju „Opera America", Nešić se bavi i promocijom operske umetnosti, obrazovanjem mladih pevača širom zemlje, kao i organizacijom i izvođenjem koncerata. Kao pijanista i profesor, gostovao je u poznatim operskim kućama, školama, univerzitetima i festivalima među kojima su Tanglewood Festival, Aspen Music Festival, Greenwich Music Festival, Houston Grand Opera, San Francisco Opera, Juilliard School, Lincoln Center, United Nations General Assembly, University of Texas San Antonio, University of Milwaukee...
O Velikoj dvorani:
Velika dvorana Kolarčeve zadužbine sagrađena je 1932. i predstavlja najreprezentativniji koncertni prostor za predstavljanje umetničke muzike i poznata je po svojoj akustici. Prvi koncert je održan 4. februara 1932. godine na kojem je nastupila Beogradska filharmonija kojom je dirigovao Stevan Hristić.
Do sada je u njoj održano preko 17.000 koncerata i nastupilo je oko 14.000 solista, više od 3.500 ansambala sa više od 1.500 dirigenata. Izvedeno je više od 35.000 različitih kompozicija.
Tokom godine, u Velikoj dvorani održi se više od 300 različitih muzičkih programa, resitala, predavanja i svečanih akademija. Muzičkim programima tokom godine prisustvuje više od 70.000 posetilaca.
Koncerti održani u Velikoj dvorani predstaljaju svojevrsnu muzičku istoriju Evrope.
U Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine nastupali su: Sergej Prokofjev, Bendžamin Britn, Kšištof Penderecki, Alfred Korto, Artur Rubinštajn, Svjatoslav Rihter, Nikita Magalov, Ivo Pogorelić, Kemal Gekić, Endrju Vats, Klaudio Arau, Arturo Benedeti Mikelanđeli, Grigorij Sokolov, Emil Gilels, Aldo Čikolini, Aleksis Vajsenberg, Valerij Afanasjev, Aleksandar Uninski, Filipe Entremont, Zoltan Kočiš, Nikolaj Luganski, Marta Argerič, Eliso Virsaladze, Dmitrij Baškirov, Mihail Pletnjov, Jevgenij Kisin, Boris Berezovski, Arkadij Volodos, Pjotr Anderševski, Fazil Saj, Klavirski duo Sestre Labek, Micuko Učida, Dejvid i Igor Ojstrah, Isak Štern, Jehudi Menjuhin, Leonid Kogan, Tito Šipa, Henrik Šering, Jan Kubelik, Maks Rostal, Vili Boškovski, Žak Tibo, Viktor Tretjakov, Gidon Kremer, Julijan Rahlin, Maksim Vengerov, Vadim Rjepin, Midori, Dmitrij Sitkovecki, Robi Lakatoš, Leonidas Kavakos, Nikolaj Znajder, Pinkas Cukerman, Žerar Kose, Jurij Bašmet, Lin Harel, Andre Navara, Mstislav Rostropovič, Miša Majski, Natalija Gutman, Andres Segovija, Kristijan Larde, Rišar Galijano, Kristina Berganca, Gena Dimitrova, Katja Ričareli, Elena Obrascova, Barbara Hendriks, Luiđi Alva, Iv Montan, Žilijet Greko, Dmitrij Hvorostovski, Emil Tabakov, Leif Segerstam, Zubin Mehta, Herbert fon Karajan, Kiril Kondrašin, Klaudio Abado, Jevgenij Svetlanov, Leopold Stokovski, Mikis Teodorakis, Kristijan Mandeal, Pjer Furnije, Genadij Roždestvenski, fado pevačice Misija i Kriština Branko, flamenko pevač Dijego el Sigala, horovi Glinka, Obretenov, Hor Vestminsterske katedrale, Hor bečkih dečaka, Državni akademski kamerni hor Moskva, kamerni orkestri: St. Martin-in-the-Field , Minhenski, Slovački, Irski, Londonski kamerni orkestar, Moskovski solisti, London Mozart Players, Kronos Kvartet, Novi evropski gudački orkestar, kao i oko 2.500 filharmonijskih i simfonijskih orkestara, među kojima su: Berlinska filharmonija, Filharmonija Sankt Peterburga, Moskovska filharmonija, Simfonijski orkestar Ž. Enesku, Londonski simfonijski orkestar, Simfonijski orkestar RAI, Simfonijski orkestar ORTF, Simfonijski orkestar Mineapolisa, Simfonijski orkestar NDR, Tokio Metropoliten, Češka filharmonija, Orkestar iz Tuluza, Ruski nacionalni orkestar i Nacionalni orkestar Litvanije.
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...