•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Koncerti i filmovi za relaksaciju mentalnog zdravlja

Sutra (četvrtak 17. septembar) počinje septembarsko izdanje Nišville jazz festivala 2020, a besplatne programe će tokom naredna četiri dana, moći da prati ograničen broj posetilaca, saopšteno je danas u Gradskoj kući na zajedničkoj press konferenciji gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i direktora Nišvilla Ivana Blagojevića.

Posle Nišville 2020 ONLINE izdanja koje od 13. do 16. avgusta održano na Letnjoj pozornici u niškoj Tverđavi, bez prisustva publike, uz direktan ONLINE prenos putem Nišville internet televizije, septembarsko izdanje će u skladu sa gradskim merama zaštite od virusa Covid-19 biti realizovano za publiku ali u ograničenom broju. Muzički programi (ukupno 24 koncerta) će biti izvedeni na dve bine: Welcome stage (kod Česme kraljice Natalije ispred Mosta kod Tvrđave) i Youth stage ( ispred Nišville jazz muzeja u Tvrđavi). Takođe kod česme će u večernjim satima biti realizovan Program „Nišville Movie summit“, dok će u pauzama između filmova pijanisti svirati uz neme filmove u sklopu „Nišville Kristina stage-a“. Poseta „Nišville jazz muzeju“ koji predstavlja novu postavku – tokom ova četiri dana biće besplatna.

Programi na Youth stage-u kod Nišville Jazz Muzeja koji svakog dana počinju u 19:00, a završavaju se do 23:00, nastupiće:

Četvrtak 17. Septembar

  1. Nisville youth Arkestra
  2. Milan Petković Quartet
  3. Glib

Petak 18. Septembar

  1. 1. Nisville Jazz for Kids / El Mejor
  2. 2. 4G’s
  3. 3. LAB Organ Trio

Subota 19. Septembar

  1. Dečji hor “Čarobna nota”
  2. JAIN Project (Jazz and Interculturalism) Međunarodni omladinski jazz projekat (Albanija, Italija i Srbija) finansiran od strane EACEA programa „Creative Europe“

Nedelja 20. Septembar

  1. 1. Johny Quartet
  2. 2. South Rail Messengers
  3. 3. Artan Lili

Programi na Welcome stage-u (od 17:00 do 19:00) predstaviće sledeće grupe:

Četvrtak 17. Septembar

17:00 Godina Konja

18:00 Oposite Way

Petak 18. Septembar

17:00 Hot Spot

18:00 Paradox

Subota 19. Septembar

17:00 Rusty Strings

18:00 Tomycoustic

Nedelja 20. Septembar

17:00 TUNE

18:00 Mokri Jazz

Među 26 filmova koji će biti prikazani u sklopu Nišville Movie Summita su i filmovi koji su tokom ONLINE izdanja od strane žirija (Antonio Marzinotto - gitarista, pedagog i kompozitor, Željko Ljubić - kompozitor i pedagog) i Branislav Miltojevć - filmski kritičar) proglašeni za najbolje:

- NAGRADA NAJBOLJEM IZVOĐAČU MUZIKE pripala je Cesareu Mangiocavallu ujedno i reditelju italijanskog filma “Siegfriedsdorf Dixiland Band”.

- najbolji DOKUMENTARANI FILM smotre: “Virgit Zamani” reditelja Orhana Tekeoğlua;

- najbolji IGRANI FILM: “Siegfriedsdorf Dixiland Band”; autora Cesarea Mangiocavalla

- najbolji EKSPERIMENTALNI FILM je francusko-brazilski “SATAN SATIE ou MÉMOIRES D’UN AMNÉSIQUE” Juruna Mallona i Lucasa Parentea;

Sutra će, takođe u Gradskoj kući u Nišu biti uručena Nišville nagrada za životno delo proslavljenom džez pijanisti, kompozitoru, aranžeru, pedagogu, džez promoteru, iastoričaru džeza i esejisti Milošu – Miši Krstiću.

Podeli:



Preporucujemo