•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Konferencija „Vidimo se u bioskopu!“ i Skupština Mreže kinoprikazivača Srbije

Redovna Skupština Mreže kinoprikazivača Srbije biće održana u subotu, 4. decembra 2021. godine, u Drvengradu na Mećavniku. Članovi Mreže će se okupiti u amfiteatru „Noam Čomski“, a Skupština počinje tačno u 10 časova. Redovnim članovima Mreže kinoprikativača Srbije koji nisu u mogućnosti da prisustvuju Skupštini biće omogućeno onlajn prisustvo putem aplikacije Zum, a u skladu sa članom 20. Statuta Mreže kinoprikazivača Srbije. Skupština se održava u okviru Konferencije Mreže kinoprikazivača Srbije koja na Mećavniku traje od 3. do 5. decembra.

Za petak, 3. decembar 2021. godine, planirano je Svečano otvaranje Konferencije „Vidimo se u bioskopu!“ u Kulturno-sportskom centru „Prokleta avlija“, što uključuje pozdravnu reč, predstavljanje Konferencije i predstavanje učesnika Konferencije. Istog dana je planiran i okrugli sto „Vidimo se u bioskopu!“ na kojem će govoriti predstavnici prikazivača, predstavnici distributera filmova i predstavnici Filmskog centra Srbije. U amfiteatru „Noam Čomski“ biće reči o inicijativama povratak publike u bioskopske dvorane i iskustvima članova Mreže kinoprikazivača Srbije sa programima Mreže. Nakon toga, na istom mestu, sledi predstavljanje novih naslova domaćih filmova i distributera.

U subota, 4. decembar 2021. godine, bće održana Redovna Skupština Mreže kinoprikazivača Srbije, a nakon toga predstavljanje fondova i konkursa (Filmski centar Srbije i Medija program Kreativna Evropa, RE-ACT program), predstavljanje konkursa FCS-a za preddigitalizaciju i digitalizaciju bioskopa (iz primere dobre prakse – digitalizacija bioskopa, Europa Cinemas). Kasnije tog dana biće održan okrugli sto „Distribucija i prikazivanje domaćeg filma u bioskopima“, te upriličeno još jedno predstavljanje novih naslova domaćih filmova i distributera. Konferecnija se završava u nedelju, 5. decembra 2021. godine, uz zaključak i rekapitulaciju.

Ciljevi Mreže kinoprikazivača Srbije su: umrežavanje kinoprikazivača i zastupanje zajedničkih interesa, unapređenje i razvoj kinoprikazivača i kinoprikazivačke delatnosti u Srbiji, povećanje broja gledalaca, edukacija i razvoj filmske publike, edukacija u oblasti audiovizuelne kulture, razmena znanja, iskustava, primera dobrih praksi i informacija između Strana potpisnica, kreiranje, razvoj i razmena filmskih i drugih programa i obogaćivanje kulturne ponude, promovisanje audiovizuelnog stvaralaštva i kinoprikazivačke delatnosti,podsticanje nacionalne i međunarodne saradnje, zajednički razvoj, apliciranje i realizacija projekata iz oblasti kulture, jačanje i razvoj organizacionih, programskih i tehničkih kapaciteta kinoprikazivača, praćenje, edukacija i uvođenje novih tehnologija u kinoprikazivačkoj delatnosti - sa posebnim osvrtom na digitalne medije i kreativne industrije.

Кonferencija će se održati u skladu sa svim propisanim merama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19.

Podeli:



Preporucujemo