•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kovačević: Nagrada "Kustendorfa" liči na Kusturičine filmove

Akademik Dušan Kovačević, ovogodišnji dobitnik nagrade "Drvo života" Festivala "Kustendorf" istaknutim stvaraocima za buduće filmove, rekao je da to priznanje ima dvojako značenje i priču nalik na filmove Emira Kusturice.

"Kada kažem da je nagrada dvojaka, mislim da je s jedne strane za životno delo - za sve što ste uradili, a s druge strane predstavlja njegovu optimističku ideju da dodeljuje nagradu ljudima koji još nešto mogu da urade", rekao je Kovačević, kultni srpski dramski pisac, scenarista i reditelj.

On je naglasio da je to podrška da se napravi još nešto ukoliko ima volje.

"Sve se to sjedinjuje u toj nagradi".

Govoreći o mogućnosti da nastavi da stvara, Kovačević je ukazao da su svi planovi pod upitnikom, ističući da bi volio da neko kaže šta će biti u Evropi najesen i da li će i ono malo para, koje se odvajaju za kulturu, uopšte biti na raspolaganju.

"Ova godina, objektivno gledano, a za to ne morate da budete ni ekonomista, ni političar, ni narodni vidovnjak, ozbiljna je i izuzetno teška, zbog čega su svi planovi, koji su vezani za umetnost, pod znakom pitanja", rekao je Kovačević.

Šesnaesti međunarodni filmski i muzički festival "Kustendorf", čiji je osnivač proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica, biće otvoren večeras na Mećavniku na Mokroj Gori i trajaće do 29. januara.

U takmičarskom delu programa festivala "Kustendorf", pod sloganom "Umetnost iznad svega", biće predstavljeno 14 filmova autora iz Srbije i još deset zemalja.

Za 16. "Kustendorf" bila su prijavljena 374 filma, a u takmičarskom delu za zlatno, srebrno i bronzano jaje takmičiće se autori iz Srbije, Mađarske, Rusije, Uzbekistana, Izraela, Grčke, Češke, Irana, Slovačke, Mongolije i Švajcarske.

Podeli:



Preporucujemo