•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Krhotine (1991)

Za vreme Drugog svetskog rata jedne noći vojska upada silom u kuću Tome Livajera i odvodi ga sa sobom. Nakon rata nema ga niti u jednoj evidenciji. Ne vodi se ni kao neprijatelj niti kao partizan. Zbog nejasne situacije, događaj je pogodan za spekulaciju lokalne vlasti, koja ga proglašava ustašom.

Titulu ustaše automatski nasleđuje njegov sin Lovro, koji zbog toga biva lišen osnovnih ljudskih stvari potrebnih za normalan život. Ne može dobiti stipendiju, posao pa čak ni pasoš. Zato odlazi u inostranstvo trbuhom za kruhom. Kad dođe kući za Božić, neko ga ubije.

Njegov sin Ivan odrasta uz baku, Lovrinu majku i slučajno pronalazi očev dnevnik. Pokušava objaviti knjigu o očevoj sudbini i potpuno ga zaokuplja porodična tragedija. Fokusira se na istraživanje smrti svoga oca i zbog toga zapušta porodicu, da bi na kraju potpuno uništio vlastiti život.

Žanr:drama
Godina:1991
Reziser:Zrinko Ogresta
Scenario:Zrinko Ogresta
Uloge:Zdenka Anušić, Etta Bortolazzi, Vanja Drach
Award:2 osvojena
Studio: Hrvatska Radiotelevizija
Zemlja:Croatia
Jezik:Srpski
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....