•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kriminalistička serija "Močvara" premijerno pred publikom

Galerija raznih likova koji prolaze kroz život pomalo izgubljenog junaka, a čija je prošlost sa druge strane zakona i koji sada mora da se fokusira na rešavanje svojih ličnih demona ne bi li se skoncentrisao na posao rešavanja slučaja pred sobom.

Epizoda sadrži i nekoliko surovih, neprijatnih, autentičnih, životnih scena, iz pera Milene Marković, u režiji njenog supruga Olega Novkovića, koji je zajedno sa njom i autor serije.

Pesnik i dramski pisac, Marković sada debituje kao pisac jedne TV serije, na čijem je scenariju godinama radila sa mnogim izmenama.

"Ja sam školovani scenarista, što znači da sam naučena da se bavim žanrovskim delima, a moj omiljeni žanr u literaturi i filmu bio je oduvek film noir ili detektivski triler", objašnjava autorka, i dodaje da je sama odlučila da kreira priču u tom ključu, kada joj je reditelj obavestio da će raditi seriju.

Tako je svim svojim raspoloživim snagama stvorila priču o jednom romantičnom antiheroju koji dok traga za čudovištima, a i sam se nalazi na ivici da postane jedan od njih.

Režiser Oleg Novković prvi put takođe radi jednu TV seriju, a publika ga zna iz umetničkih filmova "Kaži zašto me ostavi", "Normalni ljudi", "Beli, beli svet", "Sutra ujutru", "Otadžbina", gde poslednje projekte potpisuje sa istim piscem.

"Veliki mi je izazov i zadovoljstvo da radim nešto sasvim drugačije i tendencija je u svetu da se kriminalističke priče sa velikog ekrana prebacuju na televizijske serije, što na neki način liči na jedan mamutski film od 10, 12, ili 15 epizoda", analizira Novković i dodaje da je jedva čekao ovakvu priliku, da je posao bio ogroman, ali da ima i veliko zadovoljstvo nakon svega.

Centralni lik je u rukama hrvatskog glumca Gorana Bogdana, koji se uveliko odomaćio u filmovima i serijama u Srbiji, pre svega nagrađena filmska drama "Otac" Srdana Golubovića, serije "Vere i zavere", "Bili smo prvaci sveta", "Senke nad Balkanom", a trenutno snima i seriju "Vreme zla" prema delu Dobrice Ćosića, u produkciji glumca Gorana Šušljika.

"Moj inspektor Nikola Krsmanović je dosta težak, kao čovek i taj karakter smo stvarali svi zajedno, Oleg, Milena i ja, čestim razgovorima i kod njih kući, i na kraju sam se i zaljubio u taj lik, nakon čega sam jako srećan", nadahnuto priča Bogdan i ne krije zadovoljstvo što su se sada vratili u bioskope nakon pandemije, za početak projekcijom "Močvare".

Najmlađa iz glumačke ekipe je Jana Bjelica u jednoj od vodećih uloga, koja navodi da joj je puno značilo da nauči sve od iskusnijih kolega, a naglašava da su probe za snimanje bile veoma temeljne, iako se lično nikada nije osećala dovoljno spremnom.

Ana Franić se vraća u glumački svet Srbije nakon što je neko vreme radila i živela u Hrvatskoj i osim u "Močvari" publika će je gledati i u filmu "Ime naroda", čija će premijera biti na Festivalu evropskog filma na Paliću 12. septembra.

Ovde tumači jednu antiheroinu koja je možda povezana s teškim zločinom, jer je poznavala žrtvu iz mračnog miljea.

"Najveće zadovoljstvo mi je zapravo da konačno posle toliko godina radim sa Olegom i Milenom, da sarađujem s ovom ekipom i da učestvujem u nečemu što bih i sama volela da gledam na malim ekranima", iskrena je Franić i dodaje da je njena uloga veoma masno" napisana, izuzetno dobro, da i na malom prostoru predstavlja veliki izazov za glumca.

Marta Bjelica je jedina iz celog glumačkog tima koja je već radila s rediteljem i scenaristkinjom na filmu "Otadžbina", a ovde tumači suprugu glavnog lika Nikole.

"Veoma je udobno i divno kada imam pred sobom ljude koji su dovoljno inspirativni, a pored toga ih poštujem i volim, onda je uživanje raditi", uzbuđeno priča Bjelica i priznaje da je sve bilo intenzivno, te da nije bilo lako stvoriti čitav jedan bračni odnos u kratkom periodu na ekranu.

Ostaje još samo da se provjeri puls i utisak publike, čim serija krene s emitovanjem u nedelju, 6. septembra na Superstar TV kanalu, a odmah zatim i na RTS 1.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...