•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kris Kristofferson

Kristoffer "Kris" Kristofferson (22. juna 1936.) je američki country muzičar, pisac, pevač, kompozitor i glumac.

Rođen je u Brownsvilleu, Teksas, kao sin Mary Ann, domaćice, i Larsa Kristoffersona, generala američke vojske. Kao i svako vojno dete, s porodicom se često selio, završivši u gradu San Mateo, Kalifornija. Tamo je maturirao u lokalnoj srednjoj školi, i nastavio školovanje na nizu institucija. Bio je uspešan sportista pa je sa kolegama završio na naslovnoj strani Sports Illustrated. Nakon što je završio englesku književnost, krenuo je u Nashville i pokušao se probiti kao muzičar. Oženio se i dobio dvoje dece. Karijera mu isprva nije bila toliko uspešna, pa se zaputio u vojsku i postao podoficir. Nakon časnog otpusta, radio je niz poslova da plati sinovljevo lečenje. Od prve žene razveo se 1969. godine.

Pišući pesme za druge izvođače, čisteći podove i radeći kao pilot helikoptera na naftnoj platformi, počeo je uspešnu filmsku i muzičku karijeru. Među njegovim prvim prijateljima su bili Janis Joplin (s kojom je bio do njene smrti), Johnny Cash, Bob Dylan, Ray Price i Willie Nelson. Pevajući njegove pesme, Johnny i Willie imali su velikih uspeha, kao i Janis. Tokom 1970-ih oženio se drugi put, bio na vrhuncu muzičke i filmske slave. Za svoje filmsko umeće dobio je i Zlatni globus. Od svoje druge žene, Rite Coolidge, razveo se 1980. godine. Imaju jedno dete.

Sa sadašnjom suprugom ima petoro dece.Ostvario je 80-tak filmskih uloga, a bio je i jedan od izvođača na koncertu u čast Johnnya Casha. Pevao je u duetu sa Norah Jones. Do sada je izdao sedamnaest albuma. Po političkom opredeljenju je liberal i levičar koji je podupro predsednika Baracka Obamu.

Diskografija:
- Kristofferson, 1970.
- The Silver Tongued Devil and I, 1971.
- Border Lord, 1972.
- Jesus Was a Capricorn, 1972.
- Spooky Lady's Sideshow, 1974.
- Who's to Bless and Who's to Blame, 1975.
- Surreal Thing, 1976.
- Easter Island, 1978.
- Shake Hands with the Devil, 1979.
- To the Bone, 1981.
- Repossessed, 1986.
- Third World Warrior, 1990.
- A Moment of Forever, 1995.
- The Austin Sessions, 1999.
- This Old Road, 2006.
- Closer to the Bone, 2009.

Filmografija:
2013 Joe's Mountain (pre-production)
???? Shoedog (pre-production)
2013 When Angels Sing (completed)
2013 Midnight Rider
2012 The Motel Life
2012 Deadfall
2012 Joyful Noise
2011 The Greening of Whitney Brown
2011 Dolphin Tale
2010 Underground Entertainment: The Movie
2010 Fallout: New Vegas (Video Game)
2010 The Last Rites of Ransom Pride
2010 Yohan - Barnevandrer
2010 Bloodworth
2009 For Sale by Owner
2009 He's Just Not That Into You
2009 Powder Blue
2008 Snow Buddies (video)
2008 Jump Out Boys
2007 I'm Not There.
2007 Crossing the Heart (short)
2006 Room 10 (short)
2006 Fast Food Nation
2006 Disappearances
2005 Gun (Video Game)
2005 Dreamer: Inspired by a True Story
2005 14 Hours (TV movie)
2005 The Wendell Baker Story
2005 The Jacket
2004 Blade: Trinity
2004 Forever Is a Long, Long Time (video short)
2004 Lives of the Saints (TV movie)
2004 Silver City
2003 Where the Red Fern Grows
2003 The Break (TV movie)
2002 Blade II
2002 Eye See You
2001 Wooly Boys
2001 Chelsea Walls
2001 Planet of the Apes
2000 Perfect Murder, Perfect Town: JonBenét and the City of Boulder (TV movie)
2000 Comanche
1999 The Joyriders
1999 Limbo
1997-1999 Dead Man's Gun (TV series)
1999 Molokai
1999/I Payback
1999 NetForce (TV movie)
1999 The Long Kill (TV movie)
1998 The Land Before Time VI: The Secret of Saurus Rock (video)
1998 A Soldier's Daughter Never Cries
1998 Dance with Me
1998 Blade
1998 Girls' Night
1998 Two for Texas (TV movie)
1997 Fire Down Below
1997 Dead Man's Gun (TV movie)
1996 Blue Rodeo (TV movie)
1996 Lone Star
1995 Inflammable (TV movie)
1995 Tad (TV movie)
1995 Brothers' Destiny (TV movie)
1995 Pharaoh's Army
1994 The Larry Sanders Show (TV series)
1994 Sodbusters (TV movie)
1993 Knights
1993 Trouble Shooters: Trapped Beneath the Earth (TV movie)
1993 Paper Hearts
1993 No Place to Hide
1992 Miracle in the Wilderness (TV movie)
1992 Original Intent (video)
1992 Christmas in Connecticut (TV movie)
1991 Another Pair of Aces: Three of a Kind (TV movie)
1991 Night of the Cyclone
1990 Pair of Aces (TV movie)
1990 Sandino
1989 Welcome Home
1989 Millennium
1988 Big Top Pee-wee
1988 The Tracker (TV movie)
1987 Amerika (TV mini-series)
1986 Stagecoach (TV movie)
1986 Blood & Orchids (TV movie)
1986 The Last Days of Frank and Jesse James (TV movie)
1985 Trouble in Mind
1984 Songwriter
1984 Flashpoint
1984 The Lost Honor of Kathryn Beck (TV movie)
1982 The Last Horror Film
1981 Rollover
1980 Heaven's Gate
1979 Freedom Road (TV movie)
1978 Convoy
1977 Semi-Tough
1976 A Star Is Born
1976 Vigilante Force
1976 The Sailor Who Fell from Grace with the Sea
1974 Alice Doesn't Live Here Anymore
1974 Bring Me the Head of Alfredo Garcia
1973 Blume in Love
1973 Pat Garrett & Billy the Kid
1973 Gospel Road: A Story of Jesus
1972 Cisco Pike
1971 The Last Movie

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

MONODRAMA TIHOMIRA STANIĆA ,,DETINJARIJE” I PRVA NEDELJA...
Drugog dana Bašta Festa prikazano devet filmova iz osam...
Doljevac domaćin spektakla: Premijera „Supstance“ i...
Repertoari Cineplexx bioskopa u Nišu od 3. do 9. jula
Dodelom nagrada svečano zatvoren 7. Ravno Selo Film...
Konkurs za prijavu filmova na 18. Festival srpskog filma...
Selekcije Novi evropski dokumentarni film i Eco Dox na 31....
Nišville radio od sada i na YouTube kanalu!
Svakog utorka snižena cena ulaznice i besplatno Lemonade...
Kako napraviti kućni bioskop u kojem ćete uživati?
ZLATNA MACOLA ZA FILM SUPSTANCA
Žarko Laušević posthumno dobitnik nagrade „Specijalni...
Jelena Gavrilovic na dodeli filmskih nagrada u Londonu
Novi filmovi u julu u CineStar bioskopima (Do zadnjeg daha,...
Holivudski glumci Džon Sevidž i Lazar Rokvud gosti 6....
SUPSTANCOM I POKLON MURALOM ZAOKRUŽENO FINALE SLOTER...
Za nagrade Srce Sarajeva za TV serije po odluci struke...
Filmovi „Još jedan dan“ Radivoja Bukvića i „Ruski...
Vatrena završnica Sloter festivala: Horor projekcije za...
Selekcije „Europe 4 Kids”, „Best of Europe” i...
11. Bašta Fest – izveštaj sa trećeg festivalskog dana
Umetnicko slikanje sa ljubimcima na terasi CineStara u...
Svečano otvoren 11. Bašta Fest
Anica Dobra, Fedon Papamihael i Ademir Kenović laureati...
Dodelom nagrada i projekcijom filma “Za danas toliko”...