•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kultni klasici domaće kinematografije u novom Cineplexx Galerija Belgrade bioskopu

Najmoderniji bioskop u regionu, Cineplexx Galerija Belgrade će ekskluzivno organizovati Dane srpskog klasičnog filma, u okviru kojih će biti prikazana najveća ostvarenja domaće kinematografije. Na velikom platnu novootvorenog Cineplexx bioskopa će biti pušteno sedam restauriranih naslova jugoslovenske kinematografije u periodu od 30. oktobra do 5. novembra.

Kao što je za Amerikance čuvena Terminatorova: ,,Vratiću se” ili Klarka Gebla: ,,Iskreno, draga, baš me briga” (Prohujalo s Vihorom), za nas su: ,,Vozi, Miško!”, ,,I tata bi, sine”, ,,Đura će ti oprostiti što te je tukao”, ,,Da se ja pitam, ja bih proterao autobus ovuda“, ,,A zvala se sasvim obično: Jagodinka Simonović“ i mnogi drugi filmski citati. Činjenica je da su biseri sa velikog platna odavno postali deo rečnika današnjice.

U okviru Cineplexx dana srpskog klasičnog filma će se prikazati sedam kultnih ostvarenja producentske kuće Centar Film: „Maratonci trče počasni krug“, „Nacionalna klasa“, „Varljivo leto ’68“, „Lepota poroka“, „Davitelj protiv davitelja“, „Nešto između“ i „Poseban tretman“. Susret nove publike sa ovim klasicima u Cineplexx Galerija Belgrade bioskopu predstavlja pravi spoj klasičnog i modernog i od velikog je značaja za našu kinematografiju.

Ova ostvarenja su oduvek bila voljena među publikom i predstavljaju blago naše kulture. Samim tim, od velike važnosti je bilo sačuvati ove filmove i dati priliku publici da se podseti ili upozna sa velikanima srpskog glumišta, kao i najistaknutijim filmskim stvaraocima sa ovih prostora. Ponovo će se na velikom platnu pojaviti Dragan Nikolić, Milena Dravić, Pavle Vuisić, Zoran Radmilović, Olivera Marković, kao i mnogi drugi istaknuti glumci i glumice koji su obeležili scenu ovih prostora nekoliko decenija unazad.

Kultna ostvarenja digitalno su restaurirana u odeljenju za digitalizaciju i digitalnu restauraciju Jugoslovenske kinoteke u okviru projekta ’’VIP Kinoteka’’ koji od 2017. sprovode Jugoslovenska kinoteka i Vip mobile.

Karte za Dane srpskog domaćeg filma će uskoro biti u prodaji po ceni od 300 dinara!

Za više informacija možete posetiti www.cineplexx.rs.

Podeli:



Preporucujemo