•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

'Kustendorf' među 25 najopuštenijih festivala na svetu

Filmski i muzički festival "Kustendorf" ponovo je uvršten u godišnju listi 25 najopuštenijih filmskih festivala na svetu /The Coolest Film Festival in the World/ u 2017. godini, američkog najčitanijeg filmskog časopisa "Muvimejker" (Moviemaker).

Listu je sastavio osmočlani žiri koji čine filmski stvaraoci, urednici programa filmskih festivala i filmski publicisti.

Na ovogodišnjoj listi nalaze se festivali u rasponu od dobro poznatih smotri koje okupljaju hiljade filmskih umetnika do festivala za koje nisu čuli ni najposvećeniji filmski entuzijasti i stvaraoci.

Festival u Drvengradu upisan je u katalog toponima u rasponu od "Džeroma" u Arizoni do južnokorejskog "Džondžua" i od "Arktičkog kruga" do karipske obale Kolumbije.

U obrazloženju, na sajtu "Muvimejkera" se navodi da na "Kustendorfu" vreme staje, a posetioci su uronjeni u svet čudesnih filmova, neprekidnih žurki i priča majstora filmske umetnosti.

Napominje se da je na čelu skupa Emir Kusturica, srpski filmski autor i dobitnik dve "Zlatne palme", koji privlači lučonoše filmske umetnosti, poput Džonija Depa, Alfonsa Kuarona i Andreja Končalovskog na razgovore i retrospektive.

"Sva pažnja je usmerena na prepoznavanje novih talenata iz čitavog sveta, pa je festival savršeno mesto za dolazeću generaciju mladih filmskih autora", navodi se u tekstu.

Ovo je drugi put da se "Kustendorf" nalazi među najboljim festivalima koje biraju renomirani filmski radnici - scenaristi, reditelji, producenti, kritičari.

U obrazloženju "Muvimejkera" navodi se da festivali na njihovoj listi imaju jednu zajedničku tačku - "nešto izuzetno zbog čega posetioci ne žele da odu".

Filmski i muzički festival "Kustendorf" održava se svake godine u januaru na Mećavniku, a ove godine obeležio je 10. rođendan.

Osim "Kustendorfa", na Mećavniku se održavaju još dva festivala, letnji festival klasične ruske muzike "Boljšoj", koji se u julu održao po peti put, a od prošle godine uspešno je startovao i Jesenji pozorišni festival.

Svi festivali imaju za cilj prožimanje energije i iskustva proslavljenih i mladih umetnika.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu