•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kusturica: Ne želim rusko državljanstvo

Poznati režiser Emir Kusturica demantovao je pisanje ruskih medija da namerava da zatraži rusko državljanstvo poput poznatog francuskog glumca Žerara Depardjea.

"Nije mi palo na pamet da razmišljam o traženju bilo čijeg državljanstva, pa tako ni ruskog. Neću valjda da menjam državljanstvo zato što me naljutio neki činovnik ili političar. Rusiju zaista volim, ali ja imam srpski pasoš i državljanstvo i to mi je dovoljno", rekao je Kusturica.

On je naveo za "Večernje novosti" da ne namerava da se odriče srpskog državljanstva i traži rusko.

"Neću tražiti rusko državljanstvo, ali ću biti često u Rusiji, čak češće nego Depardje", rekao je Kusturica u Kalinjingradu, gde je sa svojim orkestrom "Zabranjeno pušenje" u subotu održao koncert.

Jedan broj ruskih novinara počeo je da spekuliše o mogućnosti da se slavni reditelj preseli u Rusiju posle informacija u vezi sa navodnim propustima u trošenju novca na Mokroj Gori.

"Do neprijatnog za mene slučaja došlo je zato što je došao novi talas političara u Srbiji. To čak nije krivica revizorske komisije, jer su oni uradili svoj posao i našli malu grešku. Problem je u čoveku koji je poslao revizora. Mnogo je kompanija radilo u parku, ali su samo meni poslali revizora", rekao je Kusturica.

On je objasnio da su u parku prirode "Mokra Gora" hteli da traže nikl i unište životnu srdinu, a da on to nije dozvoljavao.

Povodom predloga ruskog režisera Alekseja Balabanova da zajedno rade na filmu o mladosti Josifa Džugašvilija - Staljina, Kusturica je rekao da je ideja zanimljiva, ali da tek treba da vidi hoće li učestvovati u njenoj realizaciji.

"To je drama, to je zanimljivo, ali meni je teško da uđem u oštre političke nijanse tog projekta. Ja sve svoje filmove pravim sa ljubavlju, a na Staljina ja taj princip ne mogu da primjenim", rekao je Kusturica.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...