•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kyle MacLachlan se slaže da je Dune gotovo nemoguće izvesti kao film

Čini se da se Kyle MacLachlan slaže sa Alejandrom Jodorowsky-im, koji smatra da je gotovo nemoguće dovesti Dune na veliki ekran.

Kajl Meklalan smatra da bi David Linch-a Duna film trebao da bude TV serija, a ne film. Tu je bilo mnogo rasprave na temu sa Denis Villeneuve velikoj ekranskoj adaptaciji Frank Herbert-ove Dune koja stiže kasnije ove godine. Villeneuve će se baviti izvornim materijalom tokom dva filma, za razliku od samo jednog, za koji mnogi Herbertovi poklonici smatraju ohrabrujućom. Imajući u vidu rečeno, još uvek je nekoliko onih koji su skeptični prema projektu.

Svaka trenutni intervju sa Kyle Meklalan-om pokrenuće razgovor o Dune. "Moja osećanja u vezi s tim razvijaju se vremenom. Na to gledam kao na nesavršen dragulј. Zapanjujuć je na tako mnogo načina", kaže on. Slažući se sa nedavnim mislima Alejandro Jodorowsky-em, MacLachlan misli da je praktično nemoguće izvesti priču sa ekranu. "Kao priča, i pokušavajući da obnovim tu priču, to je gotovo nemoguće. Neverovatno je gusta i pomalo nalik na kuću od karata", kaže on. Na kraju, glumac veruje da bi TV serija sada najbolјe funkcionisala, a za David Linch-ov pristup materijalu MacLachlan objašnjava.

"Lobirao bih za tri ili više filmova, jer ima takav potencijal da se zaista otvori. U mojoj mašti, uvek sam mislio da bi bilo sjajno pristupiti tome kao Game of Thrones modelu, gde imate sezone ili barem seriju od 10 delova ili seriju od 12 delova. Uistinu biste mogli da idete od početka do kraja".

Zamolili smo ga da nastavi dalјe o njegovim razmišlјanjima o adaptaciji Dune, Kyle MacLachlan je nastavio da se slaže sa nedavnim rečima Alejandra Jodorowsky-a na tu temu. “Obojica su zainteresovani da vide šta je Denis Villeneuve uspeo da uradi, ali su istovremeno i malo skeptični. Sa toliko volјenom i tako gustom pričom, biće nemoguće da se svima ugodi.“ MacLachlan je imao ovo da kaže po tom pitanju.

"Postoji mističnost u vezi s tim što je teško snimiti na filmu... To, u kombinaciji sa pričom koja je otvorena, i likovi koji su stvarno dobro stvoreni. Oni su puni lјudi i želite da provedete vreme sa svakim od njih. I to jede vreme vašeg filma. To je prava zagonetka. Toliko mnogo elemenata koje morate da saberete. Sećam se da kada sam prvi put ponovo čitao knjigu u toku dana, prešao bih na stranicu 50 ili 60 i onda se morao da vratim na sami početak samo da bi postavili sve igrače na njihove mesto. Postoji toliko mnogo odnosa koje je važno da shvate i znate. Da se držite priče svakog od njih tako da publika može da upamti, to je skoro nemoguće".

Količina likova u Dune oduvek je predstavlјala problem prilikom prilagođavanja ili čak čitanja izvornog materijala. Kao što primećuje Kyle MacLachlan, puno se toga događa sa svim likovima i nema puno vremena da se svaki predstavi na način koji je veran knjizi, što je takođe jedan od istih problema sa kojima se igrao Game of Thrones u startu. Za sada postoji dosta uzbuđenja oko adaptacije Denis Villeneuve-a.

Krajem ove nedelјe mogli bismo da vidimo prvi trejler za Dune. Zvezda Timothee Chalamet potvrdio je da će trejler izaći ovog meseca, ali nije jasno da li će biti online dostupan ili će biti samo u bioskopima ispred Christopher Nolan-ovog Tenet-a. Bez obzira na to, samo je pitanje vremena kada će svet videti da li je Villeneuve taj koji će slomiti prokletstvo Dune.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila