•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

LIFFE - Selekcija “Divlji film” na 15. Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije

U selekciji “Divlji film” na 15. Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije – LIFFE, koji se održava od 15. do 20. septembra na više lokacija u Leskovcu, biće prikazano pet internacionalnih ostvarenja: “Leonor will never die” Martike Ramirez Escobar, “Kelti” Milice Tomović, “Men of deeds” Paula Negoescua, “Mrak” Dušana Milića i “On the Count of Three” Jerroda Carmichaela. Filmovi u ovoj selekciji tokom trajanja festivala biće prikazivani u bioskopu Leskovačkog kulturnog centra, u terminu od 21h. Selektori programa su Uroš Tomić i Marko Sopić.

“Leonor will never die” Martike Ramirez Escobar će imati srpsku premijeru na festivalu u četvrtak, 15. septembra. Glavni junak filma Leonor Reyes nekada je bila bitan faktor u filipinskoj filmskoj industriji nakon nekoliko uspešnih akcionih filmova, ali sada se bori da plati račune. Kada pročita reklamu u kojoj se traže scenaristi, Leonor se ponovo bavi nezavršenim scenarijom o mladiću Ronwaldu koji osvećuje ubistvo svog brata.

U petak, 16. septembra na repertoaru je nagrađivani film “Kelti” Milice Tomović, čija je radnja smeštena u zimu 1993. godine. Ratovi u kojima se socijalistička Jugoslavija raspala i dalje traju. U Beogradu se osećaju posledice sankcija i inflacija koje prete da će prerasti u hiperinflacije. Mama (38) se budi na dan kad svojoj mlađoj ćerci treba da pripremi rođendansku proslavu, čeka je kuvanje, čekaju je gosti i čekaju je prljavi sudovi, kad se sve završi.

Film “Men of deeds” Paula Negoescua biće premijerno prikazan u Srbiji u subotu 17. septembra. Radnja prati seoskog policajca u kasnim tridesetim, koji se trudi da sebi organizuje udoban život, ali njegovi prošli izbori i nasilni događaji ga pritiskaju i vode na mračno mesto.

Za nedelju 18. septembar zakazana je projekcija filma “Mrak” Dušana Milića sa legendarnim Slavkom Štimcem i Danicom Ćurčić u glavnim ulogama. U planinskim zabitima Kosova, na imanju okruženom gustom šumom, živi Milica sa majkom Vukicom i dedom Milutinom. Svaku noć porodica se povlači u zabarakadiranu kuću, prestravljeni terorom koji dolazi iz šume.

Programsku celinu “Divlji film” u utorak 20. septembra zatvara srpska premijera ostvarenja “On the Count of Threer” u kom Džerod Karmajkl debituje kao reditelj i glumi u mračnom komičnom filmu o dva najbolja prijatelja, Valu (Džerod Karmajkl) i Kevinu (Kristofer Abot), poslednjeg dana njihovih života.

Žiri programa “Divlji film” čine reditelj Pablo Giorgelli, višestruki dobitnik najznačajnijih nagrada u Kanu, San Sebastijanu i na drugim internacionalnim filmskim festivalima, scenarista Balázs Lovas, i glumica Tamara Krcunović.

Petnaesto izdanje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije – LIFFE biće održano od 15. do 20. septembra u Leskovačkom kulturnom centru, Narodnom pozorištu Leskovac, kao i online. Selektor glavnog takmičarskog programa je hrvatski reditelj Ognjen Sviličić, a nagrada „Živojin Žika Pavlović“ biće dodeljena proslavljenom makedonskom reditelju Milču Mančevskom, za afirmaciju regionalne filmske umetnosti u svetu.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...