•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Lassie Come Home (1943)

Priča je smeštena u ambijent jorkširskog rudarskog gradića Greenhall Bridgea uoči drugog svetskog rata gde pametna kuja Lesi živi sa devetogodišnjim Džoeom Carracloughom (Jonathan Mason) i njegovim roditeljima. Jednog dana, nakon lova, vojvodina nećakinja Prisila (Hester Odgers) ugleda Lesi i divi se prekrasnom psu, a vojvoda odluči da njegova nećakinja psa mora imati. U početku porodica Carraclough odbija da proda psa, ali kad otac Sem (John Lynch) ostane bez posla, nemaju izbora. Ali, Lesi kod novih vlasnika nije srećna, a nakon što je napadne okrutni čuvar pasa Hajnes (Steve Pemberton), pseća junakinja uz Prisilinu pomoć beži iz štenare.

Na putu kući upada u niz nezgoda, kod Loch Nessa zapada za oko dvojici pukovnika Frenchu (John Standing) i Hultonu (Edward Fox), a kod Glasgowa zamalo završava u šinteraju. Sretniji dani za Lesi dolaze kad upozna putujućeg lutkara Rowliea (Peter Dinklage) i njegovog psa Tutsa, ali i to prijateljstvo završa se tragičnom Tutsovom pogibijom. Priča, zar ste sumnjali, ima srećan kraj, pa se Lassie na kraju snage ipak vraća kući Carracloughovima.

Kritike su pozdravile Sturridgeovu verziju, nazivajući 'Lassie' laganim porodičnim filmom. Ipak, našlo se i skeptičnijih osvrta, poput onog Richa Clinea iz Shadows On the Wall koji sumnja u uspešnost jednostavnih filmova kod savremene publike.

NNT
Žanr:avantura, drama, porodični
Godina:1943
Reziser:Fred M. Wilcox
Scenario:Hugo Butler, Eric Knight
Uloge:Roddy McDowall, Donald Crisp, Dame May Whitty
Award:Nominovan za Oscara i 3 nagrade
Studio:Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:89 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila