•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Late Night (2019)

Late Night postavlјa jedno važno pitanje: zašto Emma Thompson nema glavne uloge u više filmova? Još bolјe, zašto nije glavna u svakom filmu?

Thompson glumi Katherine, dugogodišnju voditelјicu talk showa, koja vodi svoju emisiju gvozdenom pesnicom, uprkos tome što ne zna nijedno ime njenog osoblјa. Nakon što je otpustila jednog od svojih pisaca, ona je optužena od njega da ne voli ženu ili toleriše bilo koga u njenom osoblju. Ona traži da njen pomoćnik (Denis O'Hare) zaposli ženu, bez obzira na kvalifikacije.

Molly (Mindy Kaling) ulazi u intervju bez iskustva na televiziji i jedva da je u komediji. Ona radi u hemijskoj fabrici, i kroz niz zamršenih objašnjenja, dobija intervju i odmah biva angažovana.

Soba pisaca sastoji se samo od muškaraca koje igraju Reid Scott, Hugh Dancy, Max Casella, John Early i Paul Walter Hauser - a oni ne pružaju dobrodošlicu Molly. Nјeno neiskustvo se pokazuje, ali ona se ne plaši da ukaže šta bi se moglo pobolјšati u emisiji, što sve ispada na pogrešan način.

Katherine je obaveštena od šef studija (Amy Ryan) da će trenutna sezona emisije biti poslednja. Iznenadna i neočekivana isporuka poruke ometa Katherine, pogotovo kada se razjasni da emisija nije otkazana, već je samo zamenjuju nju. Katherine radi emisiju skoro tri decenije, a određeni deo nje veruje da je nezamenjiva. Zanemarila je činjenicu da rejting pada već deset godina, a čak se i njen muž (John Lithgow) slaže da stvari nisu bile iste i možda je vreme da se krene dalјe.

Late Night se fokusira na stalno menjajući medijski krajolik i mentalitet adaptacije ili umiranja koji dolazi s njim. Katherine ne pozdravlјa promenu, ali zna da mora dokazati da je još uvek vredna čuvanja svog show-a. Više ne može da rezerviše senatore kao goste, već se bavi intervjuisanjem poznatih ličnosti na YouTube-u, za koje misli da su ispod nje.

Thompsonova je divna u ulozi Katherine, dajući komandantsko komično izvođenje sa nijansama Mirande Priestly iz The Devil Wears Prada. Katherine ne želi dugotrajna objašnjenja o tome zašto njena emisija ne funkcioniše, već neposredne odgovore i rešenja. Ona ne okleva da izbaci uvrede ili hladno kratke odgovore na njeno osoblјe, koje radi mnogo sati da bi učinili njen show funkcionalnim.

Scenario Kaling-a nudi mnogo smešnih kratkih rečenica, čak i ako se film oseća kao proširena epizoda Kaling-ovog sitkoma, a režiser Nisha Ganatra pravi energetski debi, premeštajući film u brzom ritmu. Postoji mnogo komentara, bez ikakvog propovedanja, o rodnom paritetu u zabavnom biznisu, koji podrazumeva da samo jedna vrsta osobe može da radi u sobi pisaca. Čak i kada se Late Night oseća malom, ona ima više na umu od vaše prosečne komedije.

Kaling ubacuje preokret kasnije za dramatičan efekat, koji se čini suvišnim i ometajućim, pogotovo zato što postoji dovolјno važnih tema koje se istražuju. Čak i tako, odnos između Thompson-ove i Kaling-a, zajedno sa celom preostalom glumačkom ekipom, čine Late Night živahnom i zabavnom komedijom na radnom mestu sa svojim prstom na pulsu današnje industrije zabave.

Žanr:komedija, drama
Godina:2019
Reziser:Nisha Ganatra
Scenario:Mindy Kaling
Uloge:Emma Thompson, Mindy Kaling, John Lithgow
Uzrast:R
Studio:3 Arts Entertainment, 30West, FilmNation Entertainment
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:102 minuta
Podeli:



Preporucujemo