•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Laurence Fishburne nije dobio poziv za Matrix 4

Nakon što je igrao Morpheus-a u sva tri Matrix filma, Laurence Fishburne kaže da od njega nije traženo da učestvuje u predstojećem četvrtom nastavku.

Ne očekujte da ćete videti Morpheus-a u The Matrix 4, jer zvezda franšize Laurence Fishburne kaže da nije pozvan da bude deo nadolazećeg nastavka. Nastavlјajući priču utvrđene originalne Matrix filmske trilogije, predstojeći četvrti nastavak će vratiti vodeće glumce Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss da ponovo igraju Nea i Trinity. Svi obožavatelјi koji se nadaju da će se Fishburne pridružiti ostalima zbog posebnog nastupa kao Morpheus takođe bi mogli da budu jako razočarani, budući da je glumac izjavio da mu nije ponuđena prilika da se vrati.

"Nisam bio pozvan. Možda će me to naterati da napišem još jedan komad. Ja im želim svako dobro. Nadam se da je sjajno", rekao je Laurence Fishburne za u New York Magazine, što je jasno da je on ostaje zahvalan za ulogu koju je odigrao u originalnoj trilogiji. „To je verovatno uloga po kojoj ću biti najviše pamćen, što je sjajno; nije jedino zbog čega ću ostati upamćen, što je bolјe. Ono što ja dobijem sa njim je da imam Darth Vader-a u ovoj ruci, i ja imam Obi-Wan u toj ruci. Imam Bruce Lee-a, Muhamed Ali-a ubačenog unutra, i imam kung fu".

Detalјi o planu za Matrix 4 trenutno nisu jasni. Jedan od mogućih razloga da režiserka Lana Wachovski odbije povratak Morpheus-a je taj što je lik ubijen u kompjuterskoj igri The Matrik Online, kojoj su Wachowski dali njihov blagoslov kao nastavak priče filmova. Kako bi samo igrači bili upoznati sa tim pričama, sigurno bi bilo jednako lako za The Matrix 4 da ignorišu video igru koristeći bilo koje likove koje žele. Takođe treba napomenuti da su i Neo i Triniti naizgled umrli u The Matrix Revolutions, ali se Reeves i Moss ipak oboje vraćaju.

Scenario za Matrix 4 napisao je Aleksandar Hemon, a Lana Wachovski režira nadolazeći nastavak. Jada Pinkett-Smith pridružila se Reeves-u i Moss-ovoj ​​iz prvih filmova kako bi ponovno imala ulogu u franšizi kao Niobe, kao i Lambert Wilson kao The Merovingian. Novopridošlice u seriji najavlјeni za glumačku ulogu uklјučuju Neil Patrick Harrisa, Priyanka Chopra, Jonathan Groff i Yahya Abdul-Mateen II. Kao i kod Fishburna, Agent Smith glumac Hugo Weaving takođe je otkrio da neće da ponovi njegovu ulogu za novi film.

Prvobitno planiran za objavljivanje 2021. godine, Matrix 4 je gurnut unazad na novi datum premijere 2. aprila 2022. Neke njegove zvezde poput Reeves-a, Moss-ove i Harris-a već su primećene na setu tokom produkcije. U međuvremenu, Fishburne od tada ponovo sarađuje sa Reeves-om, u filmovima o John Wick-u, kao Bowery King.

Sledeća dva nastavka ove serije predviđene su za uporedno snimanje, uz John Wick: Chapter Four koji se planira da dođe u bioskope 27. maja 2022. Iako još nije zvanično potvrđeno da će se Fishburne pojaviti sa Reeves-om u nastavku, izgleda vrlo verovatno, s obzirom na završetak trećeg filma.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...