•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Law Abiding Citizen (2009)

Kada se pljačka njegove kuće završi kobno, jedini preživeli neće prezati ni pred čim da bi osvetio svoje voljene u GRAĐANINU OPASNIH NAMERA, eksplozivnoj analizi slepe pravde, reditelja filma "Dobar posao u Italiji."

Klajd Šelton (Džerard Batler) uzoran je porodični čovek, čija supruga i ćerka bivaju brutalno ubijene tokom pljačke njihove kuće. Kada uhvate ubice, slučaj preuzima Nik Rajs (Džejmi Foks), samouvereni tužilac iz Filadelfije. Nik ponudi jednom od osumnjičenih blagu kaznu u zamenu za svedočenje protiv njegovog saučesnika u zločinu.

Prošlo je deset godina. Čovek koji se izvukao s ubistvom pronađen je mrtav i Klajd Šelton hladnokrvno priznaje njegovo ubistvo. Nakon toga upozorava Nika – ili će popraviti loš pravni sistem koji je zakazao u slučaju ubistva njegove porodice ili će ključni učesnici suđenja umreti.

Ubrzo Šelton počinje da sprovodi u delo svoje pretnje, upravljajući iz svoje zatvorske ćelije spektakularnim i groznim ubistvima koja se ne mogu ni predvideti ni sprečiti. Filadelfijom se širi strah kada Šeltonove mete na visokim položajima bivaju pogubljene jedna za drugom, a pokušaji vlasti da zaustave njegovu vladavinu terora padaju u vodu. Samo Nik može da zaustavi ubistva, a da bi uspeo u tome, mora da nadmudri ovog briljantnog sociopatu u stresnom takmičenju u izdržljivosti u kojem čak i najmanja greška donosi smrt. Budući da je čak i njegova sopstvena porodica na udaru Šeltonovog terora, Nik se nalazi u očajničkoj trci s vremenom i oči u oči s opasnim protivnikom koji je, čini se, uvek jedan korak ispred njega.

Film GRAĐANIN OPASNIH NAMERA okupio je glumce Džejmija Foksa (Rej), Džerarda Batlera (300: Bitka kod Termopila), Brusa Makgila (Opsednuta), Kolma Minija (The Commitments), Lesli Bib (Gvozdeni čovek), Majkla Irbija (serija „Specijalna jedinica”), Redžinu Hol (Mrak film) i Vajolu Dejvis (Sumnja). Film je režirao F. Gari Grej (Dobar posao u Italiji, Budi kul) prema scenariju Kurta Vimera (Kraljevi ulice). Producenti su Lukas Foster (Gospodin i gospođa Smit), Džerard Batler, Alan Sigel, Mark Gil (Ljubavni džekpot), Kurt Vimer i Robert Kac (Ljubavni džekpot). Džef G. Veksmen (Pre nego što đavo shvati da si mrtav) je koproducent, a Majkl Gogen (Ljubavni džekpot) i Nil Saker (Iluzionista) izvršni producenti. Džonatan Sela (Powder blue) je direktor fotografije, Aleks Hajdu (W) dizajner produkcije, a kostimograf Džefri Kurland (Kolateral).

Žanr:krimi, drama, triler
Godina:2009
Reziser:F. Gary Gray
Scenario:Kurt Wimmer
Uloge:Gerard Butler, Jamie Foxx, Leslie Bibb
Uzrast:R
Award:2 nagrade i 5 nominacija
Box office:73.3M USD
Studio:Film Department, The, Gerard Butler Alan Siegel Entertainment, Warp Films
Zemlja:United States
Website:www.facebook.com/LawAbidingCitizen
Jezik:engleski
Trajanje:109 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu