•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Lažna vest o smrti Mikija Rurka

U nedelju 24. juna uveče, internet je bio preplavljen vestima o pogibiji čuvenog glumca Mikija Rurka. Na sreću, došlo je samo do greške.

Naime, nekolicina sajtova i portala je objavila da je Rurk poginuo u nesreći na skijanju. Zahvaljujući društvenim mrežama Fejsbuku i Tviteru, vest, prvobitno objavljena na satiričnom sajtu čuvenom po lažnim vestima, se jako brzo raširila, a kako je napisana u profesionalnom novinarskom maniru, ne čudi što su i ozbiljnije medijske kuće nasele na šalu.

Ovo nije prvi put da se se tako nešto desi. U februaru ove godine, isto se desilo i sa glumcem Kijanu Rivsom, dok je već narednog meseca (u martu) javnost bila obmanuta poverovavši da je i Arnold Švarceneger stradao. Zanimljivo je što su sve tri vesti bile gotovo identične - za svakog glumca je rečeno da su poginuli u skijaškoj nesreći koja se desila u švajcarskom skijalištu Zermat. Takođe, sve tri vesti su potekle sa istog satiričnog vebsajta, čuvenog po objavljivanju lažnih vesti.

U decembru 2011. slično se desilo i sa pevačem Džonom Bon Džovijem. Nakon što se lažna vest o njegovoj smrti raširila po raznim medijima, pevač je lično umirio obožavaoce putem Tvitera. Čak se i našalio, objavivši svoju sliku na kojoj stoji ispred božićne jelke u svom domu u Nju Džersiju, u rukama drži papir na kome pišu datum i vreme kao i rečenica "Raj jako liči na Nju Džersi".

www.hbo.rs
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...