•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Le mépris (1963)

Ovom psihološkom dramom režiser Jean-Luc Godard je uspeo dočarati svu slojevitost međuljudskih odnosa, bez obzira da li je reč o njihovim ljubavnim ili profesionalnim vezama.

Ugledni nemački reditelj Fritz Lang na italijanskom ostrvu i modernom letovalištu Capriju snima film o pustolovinama starogrčkog mitološkog junaka Odiseja. Međutim, snimanje filma prate nesuglasice između njega i američkog producenta Jeremyja Prokoscha. I dok Lang želi umetničko ostvarenje lišeno podilaženja gledaocima, Prokosch nastoji realizirati komercijalno uspešan film za što širu publiku. Zato angažiuje mladog scenaristu Paula Javala ne bi li prepravio postojeći scenario. Paul na snimanje stigne sa svojom lepom suprugom Camille, nekadašnjom daktilografkinjom, koja kraj svog nesigurnog muža žudi za istinskom bliskošću i bračnom zajednicom. Kako bi se dodvorio beskrupuloznom Prokoschu i zadržao unosan angažman, Paul odluči pomoću Camille šarmirati neugodnog producenta...

Le mépris spada u kultne filmove kultnog režisera Jean-Luc Godarda i ovaj film će biti pravo osveženje za publiku koja nije navikla na Godarda.

Žanr:drama
Godina:1963
Reziser:Jean-Luc Godard
Scenario:Alberto Moravia
Uloge:Brigitte Bardot, Jack Palance, Michel Piccoli
Studio:Les Films Concordia, Rome Paris Films, Compagnia Cinematografica Champion
Zemlja:France
Jezik:Francuski
Trajanje:103 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...