•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

'Legenda o Kolovratu' obara rekorde

Ruska kinematografija poslednjih nekoliko godina naučnofantastičnim i epskim blokbasterima puni bioskopske-sale širom planete.

Nakon veoma uspešnog filma "Viking", na velika platna dolazi novo ostvarenje "Legenda o Kolovratu", koje preti da postane najgledaniji film u istoriji ruske kinematografije.

Sam početak bioskopskog prikazivanja u Rusiji je nadmašio film "Viking", a tvorci ovog filma tek očekuju zaradu kada krene distribucija u svetske bioskopske-dvorane.

Režiser filma Džanik Fajziv izjavio je da trenutno vladaju podeljena mišljenja kada su u pitanju istorijski izvori i legende po kojima je film rađen.

"U ovom filmu se nismo fokusirali na istorijske detalje, već smo na osnovu poznatih činjenica stvorili epski svet, ističući osećanja i iskustva ljudi koja čine razliku između običnog čoveka i heroja, kakav je bio Kolovrat", rekao je reditelj Džanik Fajziv, publici poznat po filmu "Turski gambit".

Ovaj film je, prema njegovim rečima, priča o hrabrosti, izdržljivosti i požrtvovanosti jednog heroja nacije.

U 13. veku mongolske ratne horde i njihov vođa Batu Kan kontrolisali su većinu sveta. Kako su se kretali ka Evropi, Mongoli su napadali preostale ruske kneževine koje su im se našle na putu. Ipak, njihove planove kvari taj mali odred snažnih junaka, na čelu s misterioznim hrabrim ratnikom.

Budžet filma od blizu 16 miliona dolara iskorišten je za što verniji prikaz ovog jedinstvenog poduhvata u istoriji čovečanstva.

Najmodernije tehnološki unapređene kamere omogućavale su snimanje i do 2.000 slika u sekundi, a uz najnovije specijalne efekte, na kojima je radilo preko 450 stručnjaka, dočarane su jedinstvene scene borbe između ruskih vitezova i mongolskih Tatara.

Filmski stručnjaci ističu da na ovaj način ruski kinematografi pomeraju granice stvaralaštva i pretenduju da novim tehnologijama preuzmu primat u svetu sedme umetnosti.

Početkom godine s ostvarenjem "Zaštitnici" Rusi su zadali udarac američkom "Marvelu" i "DC Comicsu". Novi film "Legenda o Kolovratu" u svetskim bioskopskim-dvoranama će se naći 4. januara naredne godine. Velika posvećenost ruskih filmskih radnika ovom ostvarenju dovela je do toga da je više od 80 zemalja otkupilo prava na emitovanje filma i pre zakazane premijere.

Website:nezavisne.com
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu