•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Lena Headey

Lena Headey, rođena 3. oktobra 1973. godine je engleska glumica, koja je započela karijeru sa 17 godina kada je privukla pažnju agenta na kastingu za jedan šou i dobila sporednu ulogu glumeći uz legende poput Jeremy-ja Irons-a i Ethan-a Hawke-a. Sve se to dogodilo 1992. godine u britanskoj drami “Waterland”, da bi glumica svoju karijeru nastavila ulogama u: “The Remains of the Day” (1993), “The Jungle Book “(1994), “Onegin” (1999) i “Aberdeen” (2000).

Nakon strpljivog rada kao glumica manjih i sporednih uloga u filmovima tokom 1990. godina, Lena je dočekala i svoje vreme i dobila glavne uloge u visokobudžetnim ostvarenjima poput: “The Brothers Grimm” (2005), gde su joj kolege bili Matt Damon i Heath Ledger, akcionom filmu “300” (2007), gde se našla u ulozi kraljice Gorgo i u avanturističkom biografskom ostvarenju “The Red Baron” (2008).

Headey-jeva je rođena na Bermuda-ma, gde je njen otac John bio policajac. Ona je najstarije dete i ima mlađeg brata Tim-a. Porodica se vratila u Englesku 1979. godine, prvo u Somerset, zatim u Huddersfield, West Yorkshire. Svoj prvi glumački rad je imala kao učenik koledža Shelley ,a da bi 1992. godine zablistala u ostvarenju “Waterland”. Nikada se nije vratila u svoje rodno mesto.

Headey je imala problema sa kliničkom depresijom od svoje 15. godine, ali se sada uspešno bori sa time. Kratko je bila verena sa Johnny-jem Cicco-m i viđala se sa glumcem Jason-om Flemyng-om 9 godina. Ona i Flemyng su se upoznali tokom snimanja filma “The Jungle Book”, tako da ona ima i na ruci tetovažu njegovog imena na tajlandskom jeziku. Bliska je prijateljica sa Piper Perabo, vegetarijanka je i bori se za prava životinja. Udala se za muzičara Peter-a Paul-a Loughran-a 19. maja 2007. godine i imaju sina Wylie-a Elliot-a Loughran-a rođenog 31. marta 2010. godine. Glumica trenutno živi u Laurel Canyon-u, Los Angeles-u i Londonu. Vežba boks i jogu.

Filmografija:

1992 Clothes in the Wardrobe

1992 Waterland

1993 Century

1993 Soldier Soldier

1993 Spender

1993 The Remains of the Day

1994 Fair Game

1994 MacGyver: Trail to Doomsday

1994 The Jungle Book

1995 Devil's Advocate

1995 Band of Gold

1995 Loved Up

1995 The Grotesque

1996 Ballykissangel

1997 Kavanagh QC

1997 The Hunger

1997 Face

1997 Mrs Dalloway

1998 Merlin Queen Guinevere

1998 The Man with Rain in His Shoes

1999 Inside-Out

1999 Onegin

2000 Ropewalk

2000 Gossip

2000 Aberdeen

2001 Round About Five

2001 Anazapta

2001 The Parole Officer

2002 The Gathering Storm

2002 Possession

2002 Ripley's Game

2003 The Actors

2003 No Verbal Response

2004 The Long Firm

2005 The Brothers Grimm

2005 The Cave

2005 Imagine Me & You

2006 Ultra Penny/Ultra

2007 300

2007 The Contractor

2007 St. Trinian's

2008–2009 Terminator: The Sarah Connor Chronicles

2008 The Broken

2008 The Red Baron

2009 Laid to Rest

2009 Tell-Tale

2009 The Super Hero Squad Show

2011 Game of Thrones

2011 White Collar

2012 Dredd

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 12. do 18....
Sutra počinje Proljetno izdanje Sarajevo Film Festivala
"Priče iz Drugog rata" Aleksandra Zografa
Izabran novi Doktor Hu
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 5. maja do 11. maja
Najava specijalnog programa 15. Beldocs festivala: Žena...
17. Beogradska internacionalna nedelja arhitekture – BINA...
Sutra počinje "Kustendorf"
ITALIJANSKA PRIČA O TRI PORODICE – FILM „TRI SPRATA“...
„DOKTOR STREJNDŽ U MULTIVERZUMU LUDILA“ OD DANAS U...
Nova izložba filmskih plakata „Tragovi jednog vremena:...
Oskarovac Nikola Pjovani sa sekstetom premijerno u Beogradu
ZVEZDE MARVELOVOG FILMA „DOKTOR STREJNDŽ U MULTIVERZUMU...
Retrospektive filmova i Master Class predavanja Karpa...
Imerzivna stvarnost Beldocs festivala u Bioskopu Balkan
Izložba “Feministička avangarda 70-ih. Radovi iz...
Porodični dan u Cineplexx Niš bioskopu u nedelju, 8. maja
BELDOCS predstavlja selekciju VATROMET
Predstavljeni Srpski takmičarski program, Beldocs Industry...
BELDOCS - prodaja ulaznica od danas na svim lokacijama
XR izlozba: Imerzivna stvarnost Beldocs festivala u...
„BAZ SVETLOSNI“ I NAJNOVIJI TREJLER STIŽU PRED PUBLIKU...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 5. do 11. maja
Otkazana serija koju producira Megan Markl
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 12. do 18. maja
Top 10 romantičnih filmova koje morate pogledati
Tribina o filmu „Leto kada sam naučila da letim“
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 5. do 11....
Uloge u kojima ste voleli Benedikta Kamberbača
Uroš Krčadinac i Lav Mrenović predstavili rezultate...