•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Leonardo DiKaprio će glumiti prvog modernog serijskog ubicu

Slavni glumac ponovno je udružio snage sa legendarnim rediteljem Martinom Skorsezeom. Leonarda DiKaprija uskoro ćemo gledati u novom filmu „The Devil in the White City“, koji će se bazirati na istoimenom romanu Erika Larsona iz 2003. godine. Radnja romana smeštena je u davnu 1893. godinu, a prati život doktora Danijela Burnama, poznatijeg kao Dr. Henri Hauard Holms, prvi moderni serijski ubica.

Henri je rođen 1861. godine u Nju Hempširu, a u školi se isticao neverovatnim rezultatima, zbog čega su ga druga deca fizički i psihički maltretirala. Kao najvažniji događaj iz njegovog detinjstva ističe se situacija kada su ga vršnjaci na silu odveli u ured lokalnog lekara i naterali da sa obe ruke dira lobanju ljudskog kostura. Kako je sam napisao, to je bio prvi i zadnji put da je osetio strah, a nakon toga postao je opsednut smrću te je počeo strastveno da secira životinje.

Srednju školu završio je već sa 16 godina, a godinu dana kasnije počinio je prvo ubistvo. Tada je ubio bivšeg razrednog kolegu, kako bi na prevaru dobio novac od njegovog životnog osiguranja. U međuvremenu se oženio i dobio dete, rastao, preselio u Čikago i promijenio ime u Henri Hauard Holms, pod kojim će ostati upamćen.

U Čikagu se zaposlio u apoteci, a ubrzo je preko puta nje sagradio veliki hotel koji je bio poznat kao „Dvorac smrti“. Naime, u zgradi se nalazilo stotinjak prostorija koje su bile izolovane i bez prozora i povezane lavirintom hodnika. Nakon završetka gradnje, Holms je krenuo u svoju ubojitu misiju pa je ubijao goste, zaposlene, ljubavnice. Žrtve je mučio u sobama za gušenje, vešanje, umiranje od gladi i žeđi, uz pomoć plinskih cevi. Mrtva tela posebnim liftom spuštao je u podrum, gde ih je ili potpuno uništavao u kiselini ili secirao i organe i kosture prodavao fakultetima i laboratorijama. Navodi se kako je ubio više od 200 ljudi.

Njegov kraj stigao je 1884. godine u Bostonu. Holms se iz Čikaga preselio u Teksas, nakon što je SAD pogodila finansijska kriza koja je uticala i na njegovo imovinsko stanje. Zatim je krenuo u Boston, gde je uhapšen zbog krađe konja u Teksasu i to je bio početak kraja.

Zbog još nekih sumnji, bostonska policija ispitala je njegove zaposlene u Čikagu. Nakon što im je čistačica otkrila kako baš nikada nije smela da čisti drugi sprat hotela, policija ga je pregledala, zajedno sa trećim spratom i tamo otkrila tajne sobe i nekoliko tela.

Nećete verovati kako je policija na kraju uspela identifikuje samo 9 žrtava, što dovoljno govori o tome koliko je bio temeljit u svojim zločinima. Pre nego što je obešen 1896. godine, rekao je kako je ubio samo dvoje ljudi i kako je rođen sa đavolom u sebi.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...